Nova montažna hiša – zakaj NE?
Se ti tole zdi brunarica?
[img]http://www.jaris.si/pic/page/masivna-gradnja.jpg[/img]
[/quote]
Grozno! V tej lepenki pa ne bi hotela živeti! Imamo ta pravo, kvalitetno hišo, s kletjo, fitnesom, savno. Zgoraj je še velika špajza za hrano, utiliti, velika garderobna soba, zunaj velika garaža za 3 avte. Da bi pa morala živeti v tem kartonastem strašilu, pa ne hvala. Kam pa v taki “hiši” daš smučke, srfe, bicikle, razno orodje, lopate, grablje, kosilnico za travico, plugec za kidanje, itd., itd.? To je še slabše kot stanovanje v bloku – tam imaš vsaj drvarnico v kleti. Tudi če bi tole stalo samo 10% zaresne hiše – ne hvala.
Grozno! V tej lepenki pa ne bi hotela živeti! Imamo ta pravo, kvalitetno hišo, s kletjo, fitnesom, savno. Zgoraj je še velika špajza za hrano, utiliti, velika garderobna soba, zunaj velika garaža za 3 avte. Da bi pa morala živeti v tem kartonastem strašilu, pa ne hvala. Kam pa v taki “hiši” daš smučke, srfe, bicikle, razno orodje, lopate, grablje, kosilnico za travico, plugec za kidanje, itd., itd.? To je še slabše kot stanovanje v bloku – tam imaš vsaj drvarnico v kleti. Tudi če bi tole stalo samo 10% zaresne hiše – ne hvala.
[/quote]
Se vidi, da nimas nobenega pojma. Stene so iz masivnega lesa, o kaksni lepenki neki sanjas? Velikost objekta je pa neodvisna od tehnologije gradnje, mar ne? Argumentiras, kot da bi prisla iz vrtca.
[/quote]
Pa tebi ni jasno, da se da iz lesa narediti čisto vse, kar se da iz cegla (in več)? Lahko imaš montažno hišo od 600 ali pa 2000 kvadratov. Celo klet imaš lahko, ne boš verjela.
Resno no, pa kje eni živite, da vas napredek ne najde?
Ne bi živela v eni od teh? Škoda zate.
Tocno tako. Se strinjam popolnoma. V Kanadi imajo vecinoma montazne ze od nekdaj in jih nic ne “odpihne”- joj ko to preberem! 🙈Orkan bo odpihnil tudi zidano, brez skrbi. Pri nas imajo vsi montazne pa nikoli nobenih tezav ze 60+ let. Ce imas pa slona, ki hodi po petah – pa itak da se slisi. Kot povsod v blokih-pa niso montazni! Danes bezimo stran od starsev in ni vec toliko tega, da bi ziveli pod isto streho.
Pa se to- staramo se. Pritlicne so zakon! Na starost ali bolezen je vsaka “stenga” odvec. Glede na nase hitenje in “nimamo casa” , nam velike ogromne hise pomenijo le strosek in dodatno delo (ciscenje). Bodimo pametni 😉 Ah ta “mala” Slovenija 🧠🐓
Orkan zidane ne bi nič odpihnil. Mogoče odpihne strešnike, razbije okna in potrga rolete, zidovi pa bi ostali točno tam, kjer so. Montažna ne bo nikdar tako močna kot zidana. V orkanu nima nobene možnosti. Je pa res, da obstajajo tudi montažne, ki so prilagojene za vetrovno podnebje, kot je na Vipavskem koncu in se zelo dobro obnesejo. A na Vipavskem je “samo” burja, ni orkanov. Edina pripomba čez montažne, ki sem jo slišala, so kakšni nezaželjeni obiskovalci, ki se naselijo v stenah.
Živimo v zidani hiši in smo zadovoljni, sosedje imajo montažno hišo staro tako kot naša cca 36 let in moram reč, da se mi zdi hiša čisto OK, tako kot bi mi morda morali menjati okna, (ker je to zdaj in), ampak ker imamo lesena dvoslojna zasteklitev, okna izdelana pri obrtniku, to ni potrebno, mislim, da tudi sosedom to ni potrebno, glede na to, da so dovolj premožni, da bi to lahko izvedli, če bi slabo tesnila, streha je tako njihova kot naša enako stara in je čisto OK, streha drži ne zamaka, zato menjava zaenkrat ni potrebna(izolacija zadnje plošče je bila že takrat nadstandardna pri nas, sosedova montažna hiša pa je prav tako dobro izoliran, glede na strošek ogrevanja, ki ga imajo.). Imamo pa v bližini novo montažno hišo, staro cca 10 let, vem samo, da ni Marles, ker so rekli, da je bila predraga, morda je Jelovica ne vem, ampak, si ne znam predstavljat kakšna bo ta hiša čet 25 let. Zadnjič je bilo hudo neurje z dežjem oz. že drugič je bilo to, so rekli, da so se bali, da hiša ne bo zdržala in ja celo zamočilo jim je malo na severni strani.
Ne bom kritizirala montažne hiše, v teh letih kot sem bi se definitivno odločila za montažno hišo, saj mi jo začasa življenja ne bi bilo treba več adaptirat :). Prednost je, da je hitro vseljiva, sem pa zadovoljna, da smo v mladih letih zidali klasično hišo, ker se mi zdi, da je adaptacija po letih lažja.
Niso mi všeč te novodobne lahkotne montažne hiše, ko je nova je res lepa po parih letih, pa plesniva fasada, mali nadstreški…..
Je že tako, da ima vsak svoj prav!