Najdi forum
    Pred časom sem pisala o prevari moža po 18 letih skupnega življenja in 3 otrocih. Spiva ločeno že od septembra. Sedaj po več kot pol leta je prvič pokazal željo, da bi želel na novo začeti. Pravi, da si to želi, vendar mi njegova dejanja ne dajo miru. Še za novo leto je pisal tej ženski, s katero me je prevaral. Ne zaupam mu, čeprav imam močna čustva do njega. Poslovno si tudi vsake toliko križata poti. Kako naj preverim realno situacijo njegovih čustev do mene?
Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

na podobno vprašanje pod katerimi pogoji je mogoče po prevari ponovno vzpostaviti zaupanje se odgovoril tukaj: https://med.over.net/forum/tema/partnerske-tezave-2-22252197/

Pogosto ti pogoji niso izpolnjeni in takrat je ustrezno, da oseba partnerju, ki je varal, ne zaupa. Več o sorodni temi – o ustreznem in neustreznem ljubosumju – lahko preberete v knjigi Zorana Milivojevića, Emocije, poglavje Ljubosumje.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

če res hoče nov začetek, potem naj začne na novo, ti pa to izkoristi do konca. Lepo mu namigni, kaj si sedajle za 8. marec želiš, naj ne gleda na ceno, kam te naj pelje, z otroci naj se ukvarja v glavnem on. Naredi si načrt, kako naj bi zate zgledal in delal sanjski moški in potem to milo zahtevaj od njega. Pa boš videla, če si res želi, tebi bo pa tudi fajn, če boš končno dobila to, kar si res želiš.

Mislim da test ne obstaja. Čas in odkritost. Karkoli te prešine, sum, razjasni z njim takoj.

Ne bo šlo, kar obdrži ločeno spalnico-sicer pa zakaj bi ostala z njim?

Ne moreš oceniti.

In njegova čustva niti niso tvoj problem. Tvoja stvar so tvoja čustva.

Dokazni postopek, da ti je zvest je njegov problem ne tvoj.

Ti pa narediš (sprejmeš?) stanje kot ti tvoja čustva šepetajo.  Še najbolje je da sprejmeš trenutek tak kot je – živi sedaj.

Preteklosti ni več prihodnosti ni živimo sedaj! Ali ti je danes naredil kaj kar ti je všeč ….

New Report

Close