Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nizek krvni pritisk

nizek krvni pritisk

Pozdravljeni !
Stara sem 35 let, krvnega pritiska imam ponavadi 90/60. Pravijo, da je nizek. Ker sem laik prosim za
kratko pojasnilo, tudi o tem ali lahko ima to kakšne posledice. S čim naj si ga popravim – po čimbolj naravni poti.
Lep pozdrav !

Spoštovani!

Nizek tlak ni nič narobe, če zaradi tega nimate stalne vrtoglavice. Nizek tlak ne pušča nobenih posledic, nasprotno, ljudje z nižjim krvnim tlakom živijo dlje. Ker nimate težav, vam tudi krvnega tlaka ni potrebno popravljati. Živite, kot doslej in se ne ozirajte na mnenja drugih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Prebrala sem vaš odgovor glede nizkega krvnega tlaka. Gospa pravi, da nima problemov z nizkim krvnim tlakom. Pri meni je pa drugače. Stara sem 33 let in imam probleme z vrtoglavico. Krvni tlak je ponavadi 110/75, vendar mi velikokrat pade na 100/65. Zanima me, ali se da nizek krvni tlak uravnavati.

Hvala za vaš odgovor

Spoštovani!

V vašem primeru bi bilo smiselno jemati zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik in nekoliko dvignejo krvni tlak. Proti sami vrtoglavici pa je tudi možno jemati zdravila, ki omilijo znake.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni.

Jaz imam probleme z nizkim krvnim tlakom. Vsak dan sem zelo omoticna, brez moci, zaspana, in se bi lahko nastevala. Za moje pocutje moja zdravnica pravi da ni nic nevarno ampak jaz se vsak dan pocutim slabo.

Kako naj si naravno pozdravim te probleme?
Najlepsa hvala za pomoc.

P.s.: kavo pijem od 2x do3xna dan.

Pozdravljeni,
tudi jaz se ukvarjam z uradno medicino in ne s ti, naravnim zdravljenjem. Morda bi za začetek opustila pitje kave, zmanjšajte tudi količino zaužitega sladkorja na minimum. Če vaša zdravnica ni našla vzroka, ga tudi jaz brez pregledov ne bom. Preverite še delovanje ščitnice.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close