nikakor ne najdemo vzroka
spoštovani!
že nekaj let imam hude težave. VEDNO ZJUTRAJ na tešče- oz.če kaj jem, pijem- ali nič- najprej na 6 mes., nato na 3,2,1 mesec- IMAM GROZNO BOLEČE KOLIKE. v 20 min. moram nujno odvajat- enormna količina blata- ki je zelo smrdeče. Da preživim vzamem spasmex forte 2- 3 tbl. Po teh napadih sem popolnoma izčrpana. K sebi prihajam 2 dni.Visoka sem 162, tehtam le 40 kg. NIKAKOR SE NE MOREM ZREDITI. Jem večkrat po malo- vsak dan topel obrok. Pojem veliko sladkarij in sadja.
Naredila sem vse preizskave- gastro, ščitnica, alergološke.
želim oz.moram najti vzrok,zato prosim za mnenje.
hvala
Glede na opis simptomov, vam težave povzročajo vretje in glivice. Vretje nastane, ko se OH (sem spadajo tudi sladkarije in sadje) ne prebavljajo pravilno. Blato (kaša) zastaja v telesu in pride do vretja. Škoda, ker niste napisali, po čem smrdi blato. Če po kislem, je to res vretje.
Na težave pri presnovi hrane kaže tudi vaša nizka telesna teža. Mislim na absorbcijo hranilnih snovi (vitamine, minerale …). Zato bi bilo potrebno ugotoviti, kaj pri vas ne deluje – to pa se ne da po internetu.
LP
Če smo zdravi in je vse OK, potem zjutraj odvajamo blato, saj telo ponoči predela kašo s hrano v blato (poenostavljeno povedano). Torej je to, da gremo zjutraj na veliko potrebo v redu. V blatu so strupi, ki jih telo želi izločiti. Če je teh strupov preveč, lahko pride do reakcij kot jih imate vi. Problem je torej količina strupov, ne samo odvajanje.
Škoda, ker niste napisali, ali jeste veliko OH in sladkorjev, ali veliko mesa.
Moj predlog je, da začnete s protiglivično dieto in 10-dnevno kuro s klistiranjem. Klistirajte se vsak dan, lahko izmenično z bazičnimi minerali ali kavo.O tem smo pisali (-iskalnik).
Pijete dovolj vode? Tudi čista voda razstruplja.
LP