Najdi forum

nič ni z mano

po 1. tednu tehtnica kaže -1 kg, torej 76,1 kg. Če je to realno, al gre le za neko nihanje teže, bomo pa še videli.
No, pri hrani sem naredila nekaj malega sprememb, predvsem glede manjših popoldanskih/večernih obrokov, pa glede sladkega si zaenkrat zapisujem, kaj pojem, in če drugega ne, vsaj pomislim, kaj in koliko od tega dam v usta…
QD in ostale – kako vam gre?

No, jaz sem še vedno samo pri razmišljanju in prepričanju, da je do morja še zadosti časa :-),
Nič še nisem shujšala. Pa bom. Boste videle.
kile so okol 77, 78,
mogoče me prav danes prime, ko si grem probat kupit kaj za obleči. takrat sem navadno spet polna zaobljub.
Bom poročala.
LP
QD

No, malo je šlo dol
Dane zjutraj 76,1 kg.
Pazim predvsem popoldan in zvečer.
Ne jem kruha.
V glavnem solate, jajca, sir,…
Do morja je še 11 tednov :-).
Zadosti, da pristanem vsaj pri 72, še bolje pa 70 :-).
Poročam.

Bravo QD. Držim pesti, da prideš brez večjih pretresov čim prej do cilja in ostaneš na želeni teži.
Pri meni je tehtnica fuč, pa ne vem, ali je to dobro ali ne… Za migat sem pridna, že zato, da si blažim stres, ki ga noče in noče biti konec,… no, prehrana pa… ti moji “čustveni obroki”, ko v momentu pozabim, da imam cilj shujšat… teh momentov je preveč… Zdaj sem tud vedno bolj prepričana, da so moje viška Kg posledica predvsem prehranjevanja “ko mi nekaj manjka”… Bom zmogla to preseči sama?

Sama? Saj tu nisi sama. Žal pa je res, da je samo od nas samih odvisen uspeh. Tudi meni nihče ne daje v usta. Sama to delam. Pogovor tu pa je pomoč.

Oj… pocasi… ampak gre. Danes zjutraj 75.6. Sem pa res popolnoma crtala kruh, krompir, testenine, sladice.
Zdej sem se nehala toliko obremenjevat kaj bo do morja, ampak si trudim predrugacit prehranjevalne navade for good.
No sporocim, ce bom pridna. Sicer sem se nekje vgreznila v zemljo.

no počas pa gre :-), 74.8 in prva pripomba v službi, če sem shujšala… no zadnje kilce bojo najtežje

No in kako je šlo? 🙂 je bilo na morju 70 kg ali ne?malo sem se nasmejala,sem slučajno našla tole temo. Nasmejala, ker se najdem v veliko zapisih. Ko je teža ista, pa malo pade, želiš si seveda manj in tako naprej.

Tudi z menoj ni nič 🙁
Hujšati poskušam že vsaj pol leta, pa nič. Sredi avgusta sem si zadala, da zdaj pa je tega dovolj in pričela (ponovno s hujšanjem). Dobila sem tudi službo, kjer sem kar dosti fizično aktivna. V delovnem času prehodim vsaj 4km(vključene so tudi stopnice), drugače pa dvigujem težka bremena, več ali manj stojim. Tako se tekom 7 ur kar pošteno prešvicam(včasih pot kar teče od mene). Vsaj 2x na teden takoj po službi pešačim še vsaj 35min.
Dan pričenjam s skodelico črne kav(brez sladkorja) in kosom kruha(ponavadi namažem s pašteto ali katerim drugim namazom). V službenem času pojem v razmaku 3 ur navaden jogurt z manjšo pestjo koruznih kosmičev – brez sladkorja in za žensko dlan velik sendvič(s salamo in namazom ali salamo in rezino paprike). Ko pridem domov, ponavadi pred 18. uro pojem normalen kuhan obrok(2 palačinki ali pa meso z OH prilogo in tako dalje – da ne naštevam).

Rezultat takega mesečnega početja? Kila gor 🙁
Tehtam cca 65kil, visoka sem 160cm in stara 23 let.
Mogoče sem v mesecu dni dosegla napredek, da mi sladko sploh ne diši več, tako pojem zelo malo sladkarij, včasih le 1x na teden. Zvečer tudi več nisem lačna, tisti obrok ob 18. uri mi zadostuje.
Razmišljam, da bi večerni obrok bolj osiromašila in se odpovedala OH. Mislite, da bo kaj pomagalo?
Ne nameravam (za začetek) izgubiti veliko kg. Moj cilj je trenutno teža 60 ali 61kg.

Prosim za mnenje.

V službi si res aktivna. Prehrano težko komentiram, bi pa svetovala, da namesto 35 minut hoje doma (itak že v službi kar nekaj prehodiš) dodaš vaje za moč. Poišči kje na interneru, to imaš programe za 3krat na teden po 20-30 minut, izberi pač kar ti odgovarja. In delaj na mišicah, ki bido potem še bolj aktivno porabljale kalorije. Za mene ni pravega hujšanje brez poskušanja povečat mišično maso vsaj malo.

Hoja je včasih neizogibna, saj prevoza iz službe včasih nimam, tako pešačim domov( kolo ne pride v poštev, avtobus pa vozi po tisti gužvi vsaj 45min).

Nameravala sem pričeti s temi vajami za moč, čeprav je včasih problem utrujenost, saj kater dan v službi prelagam ali dvigam tudi najmanj 10kil vsaj 2 uri, ker pa poskušam dvigniti pravilno, grem v počep. Torej počepi.

Bo pitje magnezija kaj pomagalo proti musklfibrom?

sej ne morem verjet,.. koliko let že vlečem tole zgodbo.. skratka, seveda nisem prišla na 70. poleti je bilo okoli 74, 75.
No zdaj sem spet na 78, celo 79 :-(…
in ja, spet iščem ene navdihe. se pa sama sebi nasmejem od same patetike. res človek težko razume, da mu uspe praktično vse v življenju. To, da bi malo manj jedla, ne, to pa ne….
No, če se spravim malo migat in stradat, se še kaj oglasim.

joj, sem še enkrat pogledala. Zaćela sem leta 2009, takrat sem imela 74 kg in mi je še ratalo na 68, ki so moje kile. Zdaj jih imam že skoraj 80. Dizaster.

Verjemi nima smisla. Malo je ljudi s tako trdno voljo, da doživljenjsko spremenijo način prehranjevanja in redno telovadijo. Jaz ne poznam nikogar, ki bi dolgoročno žel kakršenkoli uspeh. Mogoče me bodo vsi napadli, kako ni prav, da ti zbijam voljo in pogum in da ravno zaradi takega razmišljanja kot je moje ni rezultatov. Kar naj. Tudi jaz sem leta in leta iskala navdihe, motivacije, sotrpine in nihala s kg gor in dol. Pa je vredno? Nekega dne me je prešinilo, ali je sploh vredno, da ima stalen boj z apetitom in štetjem kalorij glavno besedo v mojem življenju? Da se neprestano vse vrti okrog te hudičeve hrane in tehtnice? Vedno znova biti razočaran in slabe volje? Življenje pa teče mimo mene. Namesto 24/7 misliti na hrano in celulit sem začela uživati življenje. Igram se z otrokom in uživam v tem, ko me to bitje vedno znova očara in preseneča. Uživam v času s partnerjem, znova sem obudila nekaj svojih konjičkov ( glasba, slikanje ), uživam v dobrem filmu zvečer in uživam, ko mirno pojem kos jabolčnega zavitka. Zakaj pa ga ne bi? Življenje je kratko in dragoceno in ga ne mislim več zapravljati z borbo za seksi rit. Če bi bila tako debela, da bi bilo ogroženo moje zdravje, potem se bi drugače pogovarjali. Ampak teh 5kg preveč mi ne bo več narekovalo kako naj živim. Sem zdrava, imam zdravo družino, solidno službo in to je vse kar potrebujem. Kg, k*** vas gleda. In že dolgo nisem bila kljub šlaufku na trebuhu tako srečna kot takrat, ko sem tehtnico vrgla v kamto za smeti.

Hahaha…
morje se priblizuje 🤪.
No tko, ko sem lani tudi jaz sama sebi rekla, a ima smisel, da se ukvarjam ze 10 let s temi 8 kg, in sem samo se zivela…. sem prilezla cez 80 kg, in nisem bla prav nic srecna. No zdej jih mam 78.00. In morje se priblizuje. No ce mi kej rata se slisimo, drugac se pa itak ne bom nic oglasala 😂😂. Lepo nedeljo vsem.

Ja,te kile….
Imela sem jih 100…na 163 cm.Leta 2014 sem dobila klik v glavi in shujšala 30 kg katere še danes držim,sedaj se pa borim z zadnjimi kg,ki grejo pa najtežje dol.Sedaj jih klestim z luninimi menami.8 jih je že šlo,še 5 pa bom na konju.Se nam pridružiš v gornji temi?Mogoče pa boš tudi ti dobila klik v glavi in voljo.

Na zalost nas je vecina takih, da nas spametuje sele takrat, ko imamo 20kg prevec. In ti DQ si na “dobri” poti, da se nam pridruzis. Vsako leto pridobis kg ali dva in stara si zdaj ze vec kot 40 a ne? Verjemi, da bodo sli vsako leto kg se hitreje gor in kot bi mignil bos na 90kg.
Daj zacni danes, takoj, z majhnimi spremembami bos dosegla veliko. Jaz bi na tvojem mestu ukinila sladko, uvedla vsakodnevno gibanje in zmanjsala vecerni obrok. Tako bi morala hitro shujsati. Potem ko se ustavi, pa bos razmisljala naprej. Srecno!

Luna- bi nam zaupala kakšen je bil tvoj način izgubljanja kg? Ali si to ze pisala, pa sem spregledala? Čestitke za -30kg. Nor dosežek! In še luninen mene ti lepo ratujejo! Še nekaj njoh, pa si na cilju. Kapo dol!

Shujšala sem z ločevalno dieto
Od tedaj je že štiri leta,zredila se nisem nič😁
Sedaj se pa borim z zadnjimi kg.
Res pa je,da pazim kaj,kdaj in koliko dam v usta😁.
Tile zadnji so pa najbolj trdovratni.
Ampak počasi grejo😁…sem vztrajna

Bom se mal pogledala vase teme. Rabim vec navdiha 🙄.

New Report

Close