Najdi forum

nič ni z mano

Jaaaaa:-) enaka misel je šinila iz moje glave včeraj. 40 dni brez cukra! To sem slavnostno oznanila mojemu partnerju. Adijo kilogrami. Trenutno je 76.5 kg na 170 cm višine.
Pridružil se mi je moj 15 letni sin – brez grama odvečne maščobe:-) Če zmoreš ti je rekel bom tudi jaz. Držim pesti za vse nas!!!!Verjamem da nam bo uspelo.

Koliko ste natančne?
Ali marmelada šteje??
To mi je bilo na misel danes zjutraj, ko sem ugriznila svoj zajtrk :-)….

QD

Marmelada je sam cuker, proč z njo. Isto kot nutela ali sladoled … če se greste tole, potem je brezveze nekaj napol, ker se samo draži “sladkobne brbončice”. Čisto odsekat in konec. Sem delala isto kot ti QD, zelo dolgo, in se samo redila, jo jo skoz … dokler nisem vrgla ven VSEGA cukra, plus sladila. Šele potem sem se osvobodila te odvisnosti od cukra in OH.

Brez doslednosti in trme na začetku ne bo šlo. Potem pa steče samo od sebe in držim brez problema idealne kile in postavo že 9 let. Noben cuker in predelani OH niso vredni tega, nikoli več.

Brez marmelade. Sem se tudi v službi uprla skušnjavi. Ne moreš verjeti. Kar naprej kdo praznuje.

Marmelada od marmelade se pa zelo razlikuje. Jaz imam svojo lastno, domačo slivovo, brez pikice dodanega sladkorja in sem prepričana, da je to eno najbolj zdravih in okusnih živil za zajtrk, pa še kak oreh zraven in je super 🙂
se pa tud za kupit dobijo marmelade brez dodanega sladkorja, tako da… zna bit, da je v kakšne drugem bolj “čislanem” živilu več sladkorja

Marmelada je cukr in pika. Na tisto trgovinsko z manj ali brez sladkorja nafilano s sladilom je torej treba pozabiti….
Izjema sta marmelada ali džem, ki ju doma skuhamo brez sladkorja.

Sicer nisem na postu “brez cukra”, pa bi bilo danes bolje, da bi bila, ker potem res ne bi pojedla 3 mini roladic od gorenjke… zakaj sem jih pojedla? niti dobre mi niso kaj ekstra… brez veze, res… v trenutku, ko sem jih jedla, sem si mislila “pa kaj, saj sem čist čedna tud taka kot sem”, čeprav sem sočasno pomislila, da mi moj trebuh res ni v ponos… (sem 35 let živela s ploskim trebuhom)

jaz sem tale post vzela bolj kot ne brez: čokolade, piškotov, tortic, sladoleda, smetane, bonbonov,….

mmm, pujsa pepa…. skoz sem lačna….

jem ob pol dvanajstih v službi, domov hodim ob 6, 7 sestradana k volk, spet pozabljam kaj pojest ob ene 4, … potem seveda, ko hitro pripravljam večerjo otrokom, bašem kot za stavo,… kruh, sir, jajca, rio mare,… makarone,,…. jao,…. zdaj ko so dnevi daljši upam, da se bokaj spremenilo…..

Danes zjutraj pa slišim moža, ko je stopil na vago, pa nekaj preklinja,… pride v spalnico, ga prašam, kaj dogaja in pravi: spet sem shujšal: HALOOOOOOOOOOO, če ne pazi, takoj shujša. kakšna božja krivica. ZAKAAAAJ? ker ponavadi takrat, ko jaz otrokom in sebi delam večerjo, gre laufat, ko pride nazaj, je kuhinja že pospravjena in je preveč len, da bi si kaj naredil, potem pa je tiste otrobe (Müsli), sploh mu nič ni za hrano,…. Sej ni da bi govoril….

Joj…”čist resna”..tole je bil pa strašljiv zapis :-))) Kot da me nekje iz enga kota gledaš in pišeš o meni. Sem se vsedla za računalnik z roladico od Gorenjke…prej sem pojedla že 2. In tudi jaz sem bila 30 let brez trebuha, zdaj sem pa že 3 leta “noseča”. Groza a ne?

Kar se pa moških tiče pa itak ni fer…tud moj je tak, QD

Jutri je nov dan!

Tole pisanje, QD, me je spomnilo na dogodek izpred šestih let. Jaz sem se trudila shujšati. Pazila na prehrano, hodila v fitnes, skratka ni da ni. Izgubila že kakih 10 kil. Potem pa se z možem sprehajava po cesti, pa pride mimo znanec in mojemu možu reče: “Vau, kako si shujšal. Kaj neki počneš, da ti tako lepo uspeva?” Kot bi mi prisolil zaušnico. Pa mož je takrat shujšal komaj kake 2 ali 3 kilce! Kaj pa jaz? Halooooo? Toliko o tem, kako fino uspeva moškim in na kakšni klavrni poti smo ženske. Zato pa ne smemo popustiti!

Lp

Čist resna, rabim tvoj recept za slivovo marmelado brez cukra. Ali dodajaš stevio ali kakšno drugo sladilo? A sploh kaj dodajaš, ali samo slive razkoščičiš in jih kuhaš? Če je temu tako, koliko časa jih kuhaš oz. pečeš?, da se ti marmelada ne pokvari? A imaš še kakšno drugo foro, da marmelada obstane.
Sama sem jo brez vsakih dodatkov kuhala pred dvemi leti in se mi je vsa pokvarila 🙁

Hvala za tvoj odgovor.

zasvojena123 – izhajala sem iz tega recepta http://www.kulinarika.net/recepti/11510/ozimnica/pecen-slivov-dzem/?offset=40
imela sem domače slive, lani so bile še posebno sladke in sem jih pekla večkrat, vedno brez dodanega sladkorja – včasih sem dodala limono, drugič kis, tretjič malo ruma, enkrat sem zraven stresla borovnice, cimet, ingver… mi je ratala res gosta marmelada, (ali jam) – meni je všeč taka

drugače pa sem včerajšnje čokoladne grehe kronala še z 2 giotami in 2,5 deci piva zvečer… bravo jaz

uf .. ste mi polepšale dan – do solz sem se nasmejala – k … pr men je ista scena … jaz hujšam – desc pa SHUJŠAAAA … je*******
– pa jz ful na prehrani pazim – vse vlakninasto, polnovredno, polnozrnato, … in nič POLNOMASTNO…
ON pa – vse belo
– mastno (pri krači, pa kurjo kožo)
– pa posladek čez …
… prebavo ima pa tako, da gre kuj na wc – … pa da ne bo pomote … vem da serjeeee …
… in ga je vsakič manj skp, da že ne vem če ga kdaj po pomoti ne potlačim preveč, zadušim … jao meni…
sicer pa: … še hujšam, če ni jasno iz mojega pisanja… 🙁

še vedno se nisem pregrešila s sladkarijami, torej post traja.
druga opcija alhohol: spila sem 2 dcl terana in včeraj en dcl šampanjca, ker smo morali nekaj nazdraviti,….
hujšam ne.,..
imam zjutraj okrog 75.3.-75.5.

Ampak izgleda pa, da mi sladkarije dodajo tiste 3 kile, ker trenutno kar veliko jem, pa ne grem nazaj na 78,…ž

No pa tako naprej in naprej,…

Tudi jaz vztrajam…Tehtat si pa ne upam. Je pms na udaru in se mi zdi da sem žogo pojedla:-) Saj bomo zdržale, a ne!

no, v glavnem ne jem sladkarij -piškotov, tort, sladoledov, čokolade,…. kot dodatke…

Kot del ”hrane” pa kdaj uide – štruklji, nutela na kruhu za zajtrk,…. hihii…

76 kg.

Imam pa junija preventivo, in pred 3 leti mi je kardiolog rekel, da moram shujšat nazaj na 70 kil, ker sem jih imela 75. bog pomagaj, zdej jih bom mela pa 76, al pa še več,…
imam pa še 2 meseca časa :-)…

jebela cesta…
post je zdržal, zdaj sem pa že vse noter prinesla,…
spet sem tam nekje na 77 :-(..
In seveda spet polna idej… 300 worout??Hmm
QD

Dokler ne boš nehala s cukrom (vsem), se boš večno vrtela v krogu. To je mamilo, isto kot kokain. Presekat, dat čez abstinenčno krizo … in hrana te ne bo več imela v oblasti in jo boš gledala samo še kot gorivo za življenje. Govorim iz osebnih izkušenj.

Tvoja odločitev.

QD, moram napisati tudi jaz en prispevek v tole temo. Sicer sem se pridružila forumu šele pred kratkim, šele danes pa naletela na tole ‘debato’ in moram povedati da ste mi prav polepšale dan, če ne kar teden 🙂 Ko sem prebrala temo sem videla da je nastala že l.2009 😀 spremenilo pa se ni kaj veliko do danes, nihanja gor in dol bi morale res objaviti vse skupaj v kaki knjigi.. hihi
Sama se s težo bojujem že kar lep čas (od kar pomnim), sedaj se držim diete že nek dober teden (črtala sladkor, belo moko, ocvrto hrano ter uvedla vsakodnevno športanje) in mi kar gre prvič da sem na dieti in nisem lačna!!! Upam da me bo držalo še kak čas…

Pozdravček in čestitke vsem ki vam uspeva

Samo da se javim… Zadnji mesec niham okoli 72 kg, torej malenkost manj kot takrat, ko sem se nazadnje javljala, moram pa reč, da mi hlače v pasu pošteno “plešejo okoli”… To je pri meni klasika, takoj se pozna v pasu, stegna in tazadnja pa…
Vse kar delam je, da v povprečju bolj pazim kaj, kdaj in koliko jem, pa da se gibljem vsaj minimalno – za zdravje (cca 4x tedensko hoja po cca 40 min) – in to, kar migam, je iz užitka, tako da je to tudi nekaj za dušo 🙂

New Report

Close