Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica nezaupanje partnerju zaradi njegove preteklosti

nezaupanje partnerju zaradi njegove preteklosti

Živjo:)
S partnerjen sva skupaj 2 leti (od najinega 20.leta). V tem času,ko sva skupaj se ni zgodilo nič takega,kar bi lahko porušilo moje nezaupanje vanj, Vedno je pozoren do mene,veliko se pogovarjava,spoštuje me in me renaša kljub mojih pomislekom. Približno leto nazaj sva se pogovarjala o najijih preteklih izkušnjah in mi je rekel,da je bil v odbdobju od 18-časa,preden me je spoznal,bolj neresen,oz.ni imel še nobene resne veze,imel je samo kratke zveze,malo je eksperimentiral:) Povedal mije tudi,da je za 18.rojstni dan dobil masažo in da sta šla takrat s to maserko do konca. Pravi da ni ponosen na taka svoja dejanja, a da je to del preteklosti in da se je spremenil. Razume moje nezaupanje in je pripravljen narediti vse,le da ostanem znjim. Mene je strah, da bi sedaj npr.če bi šel spet na masažo,spet kaj takega storil in podobno. Ne zaupam mu zaradi njegove pretekosti. Sicer tudi sama nimma nedolžne preteklosti,a kaj takega nisem naredila.Res je, da bi me lahko tudi on kdaj potem kaj obsojal. Nevem, kako naj sene obremenjujem z njegovo preteklostjo in na mu zaupam.

Hvala za nasvete

Lepo pozdravljeni,

pišete o odnosih, ki sta jih imela s partnerjem preden sta začela vajin odnos. To je del vaju, ki vama bo sčasoma vedno manj pomemben in bo na vaju imel vedno manj vpliva. Ko se bosta v odnosu premikala skozi čas, bodo prihajale pomembnejše stvari med vama, ki vaju bodo povezale in vama dale smisel, da sta skupaj. Preveč se ukvarjate z izkušnjami vašega partnerja, na katere nimate vpliva. To je njegov svet, iz katerega se uči in raste. Nekaj je spoznal iz teh odnosov in če bo zmogel to spoznanje vzeti kot lekcijo v življenju in obrniti v pozitivno v odnosih, torej, da se je naučil iz tega nekaj smiselnega, mu bo ta izkušnja pomagala živeti bolje. Res je, da se veliko ljudi iz svojih napak ne nauči nič in vedno znova stopicajo na isti točki, dokler se ne pogrezneje. To pa ne pomeni, da bo tako ravnal vaš fant.

Predvsem je pomembno, da vidva iščeta in gradita zdrav in topel odnos ter se učita drug o drugem kdo sta, kaj si želita in kaj prinašata v odnos. Preteklost ima vpliv samo toliko, kolikor ji mi damo pomen in ji dovolimo vstopati. Veliko ljudi vstopi v odnose z nepredelanimi stiskami iz prejšnjih odnosov in vse življenje vlečejo za sabo stari odnos. V novem pa so nesrečni in krivijo partnerja, za svojo nesrečo.

Mlada sta še, na pragu življenja in izkušenj, torej živita svojo mladost, ne zapravljajta svojih najlepših trenutkov za krivdo, s kom sta bila in zakaj in če še kdaj, kaj potem. Življenje bo ustvarjalo nove situacije v katerih se bosta iskala, se učila iz njih in upam, da našla smisel za vaju, ki vaju bo povezal. Preprosto se nehajta ukvarjati s stvarmi, nad katerimi nimate več vpliva. Ne moreta spremeniti dejanj v preteklosti, lahko jih le uzreta v drugačni luči, ki vaju več ne bo bremenila. Vse je odvisno od naših pogledov in načina razmišljanja. Ljudje smo različni, eni si naložijo na ramena vso krivdo tega sveta in komaj živijo skozi življenje, drugi pa življenje vzamejo bolj preprosto in se zabavajo. To ne pomeni, da ima nekdo ob svoji ženski kopico drugih in se zabava. Pomeni to, da naredijo napako, se iz nje nekaj naučijo in gredo naprej.

Vi dajete tem čutenjem krivde moč, zato vas zasedajo vedno bolj in vedno bolj vplivajo na vas, vajin odnos in vaju oba.

Imejta se rada, zgradita topel odnos drug do drugega, naučita se skrbeti zase in drug za drugega, tako se bo vajin svet spreminjal in uzrla bosta drugačne poglede na odnos, nase, staro pa bo potonilo in se izgubilo v preteklosti.

Vse dobro vama želim v prihodnje in srečno.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

New Report

Close