Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Nevem, kaj nj, sj ne morem niti spat.

Nevem, kaj nj, sj ne morem niti spat.

Nevem, kaj nj naredim. Trudim se delat pa preživet, želim si spoštljivih odnosov. Ampak ta občutek jeze, besa, ko te nekdo hoče uničit, ko te muči, pa izkoristi tvoje trenutke nepazljivosti, krši tvoje meje, pa nism bogi, ampak zakaj so ljudje taki? Zakaj ne morejo bit spoštljivi drug do drugega ter se moram skos borit za spoštovanje drug do drugega, čiste odnose ne pa neko “zajebavanje!” umazano svinjsko pa laži, manupulacije, sprenevedanje. Občutek mam, da te človek napade z njegovim sovraštvom, jezo, če ni po njegovem. Pa ta bolana zanikanja, nč ne vem, ko dobro veš v seb, da se človek pretvarja pa laže, ampak on tko igra, kr se ne strinjaš z njim, al pa se ne podrediš. Tak hudo, ko mi je danes mi še ni bilo. Hvala za prostor. Nevem kak dolgo bom še lahko. Ne bo zmagal tak človek. Ne bom se podredil. Kak polno besa, jeze čutim na tega “intelektualnega psihopata!”, seveda tak vse zanika, ter se dela bedaka z tebe, čeprav veš, daje nekaj narobe, da smrdi. Jz nočem met nč s takim človekom, ne maram ga, nočem met nč z nekom, ki je tak do te mene, moje osebnosti, človeka enakega med enakimi. Že žal mi je, da moram met v službi s takim opravka, pa da dlje dela tm, res mi je žal.

Opomba: gre za nadaljevanje zgodbe Dejana26 “Uničeno življenje”.

Spoštovani Dejan26,

razumljivo je, da čutite bes in sovraštvo do tega človeka zaradi številnih zlorab, ki so se vam in se vam očitno še dogajajo. Upam, da se je po prijavi stanje kaj spremenilo, sicer bodo verjetno potrebne še nove prijave. Upam tudi, da ste se obrnili po kakšen nasvet na društvo, ki se ukvarja z žrtvami spolnih zlorab, ki ima za seboj dolgoletne izkušnje. Kot sem vam že tedaj namigovala, pa v teh težkih trenutkih in zlasti kadar je najtežje potrebujete sogovornika ali prijatelje, s katerimi lahko govorite in jim zaupate. Dokler boste imeli oporo, vam bo le-ta dajala moč in voljo za življenje in vsakdanjo borbo s težavami, ki jim kar ni videti konca. Če ste sodelavec s tem človekom oziroma človekom, ki ima podobna umazana nagnjenja, me zanima, če ste kdaj razmišljali o zamenjavi službe, da bi se izognili nemogočim pritiskom in odnosom.

Srečno vam želim.

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

Dejan, upam, da si dobro.

Ne uničuj si življenja še sam. Zberi se in se ne postavljaj več v vlogo žrtve. Tvoji starši so bili sprijeni, pokvarjeni, vzeli so ti brezkrbno otroštvo in mladost. Sedaj si na svojih nogah in si samostojen. Ti si dober, super fant… enkraten, neponovljiv. Občudujem tvojo moč in pogum. Zmogel boš…brez skrbi. Razmišljaj o tem kako si boš uredil življenje v bodoče, se morda kam preselil, spoznal kakšno prijetno deklico, morda celo postal oče. Razmišljaj o tem kaj vse bi želel dati svojemu otroku…vse tisto za kar si bil prikrajšan sam.
Veš vsak od nas ima svojo zgodbo. Vsak jo doživlja na svoj način. A razlog zakaj, je eden in isti: Ni nam dano, da bi razumeli, zakaj se nam dogajajo nekatere hude stvari, a iz dneva v dan bolj verjamem, da se nam dogajajo z razlogom. Enostavno potrebne so za našo rast. Vem da te razjeda strah in se ti zdi, da je bolečina neznosna. Izdali so te tisti, ki bi ti morali nuditi najtoplejše zavetje. Pa vendar odrasel si v mladega moškega, ki ve kaj je prav, ki je uspešno končal srednjo šolo, ki se prebija naprej. Koraki so težki, a počasi čisto počasi bodo prišli tudi dnevi, ki bodo bolni sonca in smeha tudi zate.
Žal je tako, da se velikokrat moramo podrejati drugim, ki so nam nadrejeni, čeprav vemo, da so v zmoti. Ta svet pač ni idealen. Vsaj tisti v katerega smo prisiljeni vračati se dan za dnem, da si zaslužimo kruhek. A znotraj sebe si lahko zgradimo svojo idilo, v svoji domišljiji lahko zgradimo svet, kakršnega si želimo in velikokrat naše pozitivno razmišljanje obrodi sadove in tudi svet zunaj nas ni več tako temen in zlovešč.
Vem, da je lahko pisati in deliti nasvete, a vendar verjamem, da boš zmogel. Kakorkoli.. vse želje se nam na nek način izpolnijo, le dovolj močno je potrebno verjeti vanje in si jih želeti.
Torej Dejan, zate je prišel čas, da dokončno izoblikuješ svoje sanje, trdno pričneš verjeti vanje in jih začneš živeti.
Na ta svet si prišel z razlogom in poslanstvom… izpolni ga.

Pri reševanju težav v družini in pri boju s strahovi, bi ti nedvomno pomagala tudi postavitev družine. Morda bi ti takrat postalo marsikaj lažje razumljivo.

Spoštovana!

Ne sprejemam tega, da bi jz njega spovražil, itd.., saj je bilo njegovo vedenje zelo sovražno do mene, čeprav jz nisem hotel njemu nič, niti nisem hotel imeti kontakta z takšno osebo.
Več pa o širši temi.

New Report

Close