Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje nategovanje študentov s študijem na raznih “fakultetah”

nategovanje študentov s študijem na raznih “fakultetah”

Miilla, imaš popolnoma prav, danes se v Sloveniji čisto vsak vpiše na fax, in skoraj vsak ga tudi dokonča. Torej imamo polno nekih diplomantov in nobenih pravih služb za njih. Spomnim se da sem ene 15 let nazaj prebrala v reviji Da bodo ljudje ki študirajo po študijo diplomirani brezposelni. Na žalost se to sedaj uresničuje.

Poleg tega opažam, veliko teh ljudi ne govori jezikov, sicer imajo navedeno v CV-jih da govorijo dobro angleško, ko jih preizkusimo večina če 50% ne obvlada, pri nas je treba znati najmanj 85%. Torej za take je potem še v tujini težko.

Kdo odpira vse te faxe? Zakalj dovoljujejo vpise, čeprav je kapaciteta za te kadre že zdavnaj zapolnjena v Sloveniji? Just one word POHLEP. Seveda hočejo denar faxi in podobne šole. Faxi so danes postali prava mala podjetja, kjer se suče zelo lep denar. Njih ne briga kaj veliko če bodo ti ljudje nezaposljivi po faxu, njim je samo to važno da študenti pustijo € pri njih.

stara izobrazba……. torej je to nekaj s čimer je konec – torej so tu nove stvari in so ljudje, ki tega ne bojo preživeli – ala “še pomnite tovariši” :)))))

Za opravljat nek posel sploh ne rabiš uradne izobrazbe. Poznam žensko, ki prodaja določene zadeve in jih prodaja zelo uspešno, kljub temu da nima izobrazbe s tega področja. Po drugi strani pa poznam punco, ki študira na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje v Novem mestu, toda glede na to, da jo matra kronično pomanjkanje samozavesti ter da si človeka ne upa pogledati v oči, mi ni jasno kako bo ona opravljala posel.

No jaz pa te razumem, kaj hočeš povedati. Veliko je kvazifaksov, ki trajajo leto in pol, diplomanti teh pa se potem najbolj hvalijo, kaki geniji so zaradi hitrega študija in visokih ocen – ker dejansko nimajo predstave, kako poteka študij na pravih faksih. Sicer pa me ne motijo, dokler ne dajejo izjav glede inteligenece študentov na drugih faksih. Ko sem bila jaz v drugem letniku starega univerzitetnega programa (nikoli nisem ponavljala), so tri znanke sredi leta že pisale diplomo pri logistiki 🙂 Pa tako pametne so bile, da jim ni vzelo več kot en teden.časa 🙂 Tudi ta bolonjski sistem se mi zdi povsem absurden: včasih so “scali kri”, da so prišli do doktorata, danes pa lahko doktorat vpiše vsak rofl in mulec pri 22 (!) letih

HVALA ZA ODPRTO TEMO, definitivno “kvazi faksi” tipa DOBA, Gea college …ipd. sranje NISO IN NIKOLI NE BODO PRIMERLJIVI z nami, ki smo delali po ta starem Univerzitetnem….so pa to filler faxi po javni upravi za une k majo razne dvoletne upravne končane, da lahko obsedijo na svojih stolčkih, zaradi katerih pa mi, ki imamo bistveno več znanja, smo bolj znajdljivi, razgledani, sposobni ne moremo dobiti služb….bolj podrobno mi je poznan tudi tako imenovan “online” študij, ki bi ga opravila opica z lobotomijo, kjer izpit opraviš tako, da doma sediš s skripto in se prijaviš OD DOMA na njihov računalnik in dobesedno lahko prepisuješ iz knjige iz udobja svojga naslanjača, da ne govorim o bistveno skrajšanem programu, kjer letnik šteje 5 izpitov… ne res nisem zagrenjena, zakaj bi bila?????

Registriran od: 03.05.11 12:17

Odlično razmišljanje. Odlično se izražate in zagotovo ste ujeli bistvo.
Sprašujem se, zakaj tako inteligentni posamezniki nimajo zaposlitve oziroma dela.

Super energija, da vas prepoznajo!

Čudovito soboto vam želim!

@razgledanost…očitno si ti ena od lobotomirani opic…in oh in sploh čutiš potrebo, da se ja poimenuješ “razgledanost”

Andreja, zdaj pa še tukaj utrujaš? Nehaj s tem in si naredi lobotomijo, kajti si dosadna in težka kot cent.

prosim, če me ne omenjaš po imenu, če ne bom urgirala pri moderatorju

razgledanost kdo je pa rekel, da nimamo dela, sama sem na porodniški in imam polne roke dela, edino drugo veselje mi je da visim na MON – u in respondiram eni taki “razgledani gea college ” MONI kot si ti 🙂

Sej ljudje k majo te diplome ne morjo bit resni, pa to so instant faksi, isto ko da greš v štacuno, kupiš pocen bonbone ali čokolado, to so prazne kalorije isto kot ti gea college, b2b, dobe in podobne šlamparije – to so samo fiktivne diplome. Ta folk lohk paradira kot pav in ma ene novodobne fancy zveneče nazive, ampak sej se vse vid. Nesigurnost in neznanje se teško prikrije, še več na kilometre se vid.

Tudi tisti, ki ste hodili na kvazi elitne faxe in imate po vaše PRAVE diplome, in ste se takoooo mučili s faksi, ste sedaj brezposelni ali pa delate za ubogih 500 €, če imate srečo.

Noben faks ti danes ne more dati pravega znanja, ki se ga lahko uporablja v realnem življenju. Kdo vas je naučil angleščino? Šola ti da mogoče neko osnovo, ja se strinjam. Samo če vi niste naravno za nekaj talentirani, če nimate poslovne žilice, če se sami ne izobražujete v prostem času, imate lahko po ne vem koliko elitnih faksov pa boste še vedno na istem.

Poznam ljudi brez srednje šole, ki so web masterji, programerji, izjemno uspešni, z znanjem jezikov, so se že rodili zelo talentirani, in ne potrebujejo diplom. Tudi niso imeli problemov najti služb zato ker so produktivni in znajo delati. Poznam pa ljudi z vašimi elitnimi faksi, ki čepijo na robotskih jobih in kofetkajo in kvakajo da jim čas mine hitreje.

Salamon ti lohk s svojo gea college diplomo rit obrišeš in čepiš samo v tej službici kjer si, a probaj bit mobilen, tvojo gea college diplomo pridobljeno še posebej v kasnejši dobi po 40 letu ti bojo vsi kadroviki fuknli v smeti, razen opa razen če si komu fajn v rit lezu, no take gliste in prodane duše, ki hodijo prek trupl pa poznamo več ali manj vsi. Kar tolaži se z mislijo, da si “ambiciozen” in kok se “dodatno izobražuješ”, manjka ti pa mobilnosti, verjetno ta stolček greješ kakih 15 let, če boš pa pokukal ven, tako glisto za malo malco požrejo, v realnem svetu ne preživiš, zato ti predlagam, da se kr vrneš v svoj brlogić, ker te je čas povozil, če se misliš prodajat z Gea College diplomo.

Iggy, by the way, nimam nobene diplome, je tudi ne potrebujem. Sem se pa kar dobro znašel, in sem se od nekdaj sam izobraževal in to ne preko šol, ampak preko dejanskega dela sedaj sem na svojem in samostojen. Vidim pa koliko teh diplomantov nimajo pojma o realnem življenju, enostavno ne znajo delati.

Ostali pa kar mahajte s svojimi diplomami po zraku ali so fiksne ali elitne, opazili vas bodo šele ko boste kaj bolj konkretnega imeli za pokazati in ne samo papir:)

@Salomonn

dvomim da nimaš tovstne diplome, ker tako goreče zagovarjaš :D, no cenim ljudi v gospodarstvu, če majo tako izobraževalno pot, nikakor poudarjam nikakor pa ne podpiram tovrstnega izobraževanja pri zaposlenih v javni upravi, kjer se vsakršni primerki najdejo, in se izobražujejo iz našga davkoplačevalskega dnarja, mlade sposobne ljudi z visoko izobrazbo, ki več kot očitno presegajo jih v vseh parametrih, pa zaradi vez skenslajo. Zame so to novodobni hitro pečeni diplomanti pijavke, ki od “poslovne žilice” nimajo ne p. so pa zverzirani v metanju polen in peska v oči ter manipulaciji s šefi. Kdorkol gradi kariero na ta način, in sem videl ljudi na lastne oči, ne končajo dobro. Kolektiv take ljudi slej ko prej prepozna in izloči.

Od, kje vam to da zagovarjam kao fiktivne fakse oz. kakršnekoli fakse. V Sloveniji je dejstvo da ima skoraj vsak pepček, diplomo. Delovnih mest za vse te diplomante je pa itak premalo. In kaj se bo zgodilo, a bo čez 20 let še čistilka rabila diplomo za skrete pucat.

vsak pepček, vključno s tabo, na tvojem mestu se ne bi norčeval iz dohodka 500€, ker si ga je lahko krvavo zaslužu brez manipulacij, laži in prilizovanj, in njegovih 500€ velja več kot tvojih 800 ali 1000 (nule dodajaj sam).

Sam sem diplomant pravnega faksa in sem pripravništvo opravljal med ljudmi, kjer lahko rečem, da je čistilka bila še najbolj normalna oseba, pa se ti lahko s svojim talentiranimi programerji, webmasterji slikaš, jaz poznam tudi veliko talentov, ampak brez šole in to dobre teško, pa če so še taki natur talenti pa hekerji, vsi morjo v tujino….ne vem zakaj dobim občutek da si ti pravzaprav ena uboga duša obupno željna priznanja, delal sem v kadrovski službi v javni upravi in zdej v gospodarstvu in ti lohk povem iz prve roke kar itak že vsi vemo, da razen če je kadrovano po politični liniji ali preko dobre veze diplomanti kvazi faksov NE pridejo zraven, se pravi stari dobri faksi so še vedno tisto kar se išče (pravo, ekonomija, eventuelno FDV, organizacija – bolnjc 2 stopnja), ti se pa lahko ufuravaš kokr češ s temi “levimi hitrimi faxi”, gospodarstvo, kjer sem zdaj, je nekoliko drugačna zgodba, pa ne bi o tem ker me skomina po lagodnosti, ki sem ji bil priča v javni upravi.

Salomonn ima popolnoma prav, danes ti faks ne pomaga nič. Sploh tisti ki se tolčete po prsih kako bolj pomembni ste ko imate pravi faks. Vsako izobraževanje nekaj šteje in nekaj pomeni. Kljub temu da če hočeš danes dobiti dobro službo, moraš iti v tujino, ali pa če imaš tukaj zelo dobre veze da te spravijo notri. Pa še sposoben moraš biti.

in nenazadnje pozabljaš pomemben element, za katerega pa mladi morajo vedeti, da so znotraj struktur so nastavljeni določeni ljudje, ki imajo za nalogo,da uničujejo in zatirajo mlad sposoben kader :D, kjub temu jaz apeliram, da mladi ostanejo v Sloveniji in kljubujejo posameznim podplačanim nesrečnežem in škodoželjnežem.

Salomonn, a ti si pa neka pomembna zverka, ko govoriš, da se lahko pohvališ z nečim konkretnim, še posebej, če to delo vključuje sedeče delo npr. v JU?

Ti Salamon si jako sumljiv tip, nimaš nobene diplome, komentiraš pa o diplomantih elitnih in kvazi faksov, očitno nisi bil del nobenega izobraževalnega sistema socialni revež in stvari kar veš, menim da si ti ena papiga, ki nima svoje glave in ponavljaš stvari, ki jih tako spotoma slišiš, zaničuješ poštene ljudi, ki zaslužmo 500€, pa ti si očitno Boga za jajca prjel, te je mal višina opila, si pa kao nek jako dinamičen tip, maš tko vznemirljivo službo da boš druge vse posral, dodatno izobražuješ se 25 ur na dan, skratka jako sumljivo, krožiš med takimi hudimi talenti, da spet serješ???? Povej kaj počneš in kaj imaš za eno misteriozno izobrazbo, da bi te vsi moral poznati ko si nekaj konkretnega naredil???? Verejtno je pa tole komentiranje tule na forumu tvoj eden in edini pre(do)sežek! Uboga para phhhh

New Report

Close