Nasveti -alergija na sonce
Karmen , mi lahko poveš kako sta uporabljali Justovo kremo in kako se je kazala ta alergija. Zanima me ker do sedaj še niti enega primera nisem imela ki bi tako odreagiral, se pa tudi sama z Justom ukvarjam pa bi rada vedela kako se je to odražala. Upam da si odreagirala, poklicala svetovalko in zamenjala izdelke ki ti niso odgovarjali. Drugače pa je treba začeti izdelke uporabljat predno greš na morje da se aktivirajo kožne funkcije.
Da nadaljujem – na recept se dobijo tablete AERIUS (5mg). Jedla sem jih skupaj hkrati kot kapsule BRONZ PLUS in po 15ih letih sem bila prvič brez alergije. O Bronz plus je bilo lani toliko debate na tem forumu, da sem že morala probat. In da lep ton kože, nič nisem bila tako rumena kot po Braunemonu.
Draga Rina, uporabljamo veliko Justovih izdelkov in smo z njimi zelo zadovoljni. Toda, moja deklica je res hud alergik in dosedaj njej ni ustrezala še prav nobena krema, še posebej ne krema za sončenje.
Uporabila sem tisto Justovo kremo, kjer sta dve manjši tubici pakirani skupaj, žal ne vem več točnega naziva, ker sem embalažo že zavrgla. Naj bi bila primerna tudi za majhne otroke. Mazali smo že pred odhodom na morje, ker so otroci bili veliko zunaj, v domačem bazenčku.
Deklica je na mestih, kjer sem jo namazala (ramena, hrbet, trebušček) dobila zelo srbečo koprivnico, zato kreme zanjo sploh nismo več uporabljali. Tudi jaz sem dobila po njej koprivnico, ampak očitno je da tudi jaz ne prenesem prav nobene kreme za sončenje.
Svetovalke za prodajo nisem klicala saj smo kremo porabili pač na naših fantih 🙂 ki niso tako občutljivi.
Hvala za odgovor, nisem še naletela na alergijo na to , mogoče je krema 24 bolj močna , lahko da gre za alergijo na konkretno zelišče , ker kakih konzervanskov in tega ni not. Drugače pa poznam precej primerov ki so si s tem alergijo na sonce ravno odpravili, so se pa vsi začeli mazat vsaj 1 teden prej.
Kot je ze ena omenila-ILRIDO od Merck-a, gor pise antialergen, anti mallorca akne, pa bolje je, ce je gel.
Ce uporabljate pa druge kreme, pa se prepricajte, ce so na podlagi mineralnih filtrov (titanov dioksid, cinkov oksid).
Pri meni je edino tole delovalo.
Antihistaminikov (Claritine ipd.) ne jem, ce ni nujno (jih moram ze cez leto prevec). pa tud zdi se mi, da ne delujejo ravno najbolj. Res povzrocajo zaspanost, jaz se komaj iz sluzbe in v sluzbo peljem ,kljub temu, da vzamem zvecer.
lp
Jaz sem uporabljala Ilrido gel, pa sem vseeno dobila alergijo.
Kljub temu, da se držim vseh zgoraj opisanih omejitev, imam vsako leto alergijo. Pa naj gre za slano ali sladko vodo. Eno leto sem jemala tablete
TELFAST, ki mi jih je predpisala zdravnica in je bilo malenkost bolje.
Letos bom poizkusila z beta karotenom, pa bomo videli kako bo.
Tudi jaz sem že leta alergična na sonce. Lani mi je soseda z morja (ravno tako alergična na sonce) svetovala, naj pustim vse te kreme, ker poslabšajo alergijo. Njen recept, ki ji je zares pomagal, je:
mazanje z olivnim oljem! Čistim, olivnim oljem, takim za solate in polivke – in pustiti vso kemijo.
Žal je bil že september in nasvet pozen. To leto pa ga bom kombinirala skupaj s Claritinom (ki ga do sedaj nisem jemala). Bom poročala!
za Lidijo:
Glede olivnega olja bi bilo bolje razmisliti ZAKAJ se mazati z njim. To pride v poštev samo v primeru, da imaš suho kožo. Ker zaščitnega faktorja (SPF) OLJE NIMA. Torej je brezpredmetno se mazat. Bolje je nič mazat in biti v senci. Oz. si z rutko pokriješ ramena, dekolte, vrat. Ampak če greš v sredozemlje (Grčija, Tunis) si raje ne privošči biti brez SPF. Lani so na tem forumu veliko govorili tudi o zaščiti za sonce firme CLARINS in meni je zelo všeč.
Kot si že zgoraj prebrala so izkušnje s Claritinom slabe. Ker samo blaži srbenje (zato ga predpisujejo otrokom, ki imajo norice), nam pa bi koristilo, da ne bi prišlo do izpuščajev. Očitno takih tabletk še ni.
Meni se zdi najverjetnejša razlaga za izpuščaje “švicanje” v kombinaciji z vročino in soncem. Zato dobim v sredozemlju veliko bolj blago alergijo kot v Dalmaciji, da Portoroža ne omenjam in tudi v Čatežu nisem imuna (to pomeni, da slana voda nima veze). Ker v sredozemlju ves čas pihlja veter, ki hladi kožo, pa tudi na glavo mi ne pade, da bi bila čez opoldne na plaži.
o fhes si lahko ogledaš na
http://www.goh.biz/sunny
Mene pa zanima naslednje,
Sonce obožujem že odkar sem se rodila in nikakor ne morem brez njega.Do zanjih par let z njim nisem imela nobenih težav .Zadnja tri leta pa opažam alergijo na sonce.Pojavijo se mi gobasti izpuščaji po dekolteju ,ramenih in rokah.Tudi ,ko sem že zelo rjava ali pa sem par minut na soncu.Sicer se zdravim za obolenje ščitnice,ki mi dela premalo ali je možno da je ta alergija posledica delovanja ščitnice in kako naj ukrepam,zelo težko se odpovem soncu.
aneleja
Sem 17 letno dekle in sem danes izvedela kaj je vzrok za bolečo glavo in mehurčkasto kožo po rokah. Dobila sem alergijo na sonce. To so pojavi večinoma takrat ko si izpostavljen visokim UV žarkom. Vsako leto do sedaj sem bila že ob majhnem sončku rahlo porjavela letos pa še nič in nič. Ali ne bom več rjava samo zaradi alergije na sonce? Dobila pa sem tablete cezera in diprosone mazilo. Prosim za pomoč. Že v naprej hvala za odgovor.
Za zaščito pred soncem uporabljajte GEL LOUIS WIDMER iz lekarne – http://www.inobsmedicus.si/104912/125312.html
v navigaciji po LOUIS WIDMER in potem NOVO: Zaščita pred soncem, čisto na koncu strani, po izpostavljenosti soncu pa After Sun Louis Widmer.
Tale gel je fajn, ker ne vsebuje maščob, lahko se uporabi tudi na prečki na lasišču in ne masti las.
lp
Živjo!
Sem mamica 4,5 letnga fanta. Že od malega vemo, da je alergičen na sonce. Pa ni potrebno iti na morje, že ko se začnejo prvi sončni dnevi, dobi po vratu in rokah skupke pikic, ki ga zelo srbijo. Diagnosticirali so mu tudi atopični dermatitis, čeprav so bili vsi testi negativni. Za sonce smo si pa sami prišli gor. Skratka, do sedaj je pomagala žlička sirupa Claritine čez poletje in krema Eucerin 50 + za otroke, letos pa ni in ni nekega pravega učinka. Ko so flekci že res nadležni, ga namažem z locoidon kremo, kar pa seveda ni trajna rešitev. Naj povem še to, da smo se glede oddiha na morju čisto prilagodili njemu, in sicer hodimo konec junija in konec avgusta. Bom pa seveda vesela, če bi mi še kakšna mamica zaupala svoj nasvet. Sicer jih je tukaj ogromno, ampak niso primerni za otroka. Lp
Punce, jaz se z alergijo bojujem že več kot 7 let in sem lansko poletje končno odkrila nakaj trikov kako stvar ublažiti in si pomagati:)
Pred začetkom poletja oz. odhodom na dopust začnem vsako jutro piti KALCIJEVE ŠUMEČE TABLETE in vzamem eno kapsulo BRAUNEMONA in eno tableto FLONIDANA(te ne povzročajo zaspanosti, najhujše so Aerius al neki takega, če ste jih kdaj pilee in od tistih sem skoaj zaspala za volanom!).
Ko sem pa na dopustu začnem s prvim dnem jemati BETA SUN BRONZE DRINK (to so majhne flaškice bogate s L-Tisozinom, vitaminom B5,Beta karotenom,vitamionom E,..) katere jemljem 2xdnevno. Ena škatla teh flaškic(12komadov) stane cca 17€ ampak so vredne vsakega centa!
Po prvem izpostavljanju sonca se mogoče pokaže tu pa tam kakšna pikica in jo takoj na mastno namažem z ALOE VERO (najboljša rešitev za alergije in opekline) ali pa s FENISTIL GELomo (tistim, za po piku insektov ipd).
Tisto kar nam naredi reakcijo je sonce in pot, torej potrebno se je na veliko tuširati!!!!!
Kar se tiče krem, za elergike ni priporošljiva krema za sončenje, še manj pa olje in mleko, sploh tiste kreme ipd.,ki vsebujejo parfume. Uporabljati morete GEL!
Sama si kupim Gel za sončenje za alerije od VICHYja faktor 50(obstaja tudi 30 vendar pri meni ni tako učinkovit) in se s tistim debelo namažem od ušes do pete! Seveda sem na plaži do 11h najkasneje in se zopet prikažem po 16h….Vendar pri meni so bile prejšna leta reakcije tako močne, da sem dobila po 2 inekciji na dan in celo bležala v bolnišnici za en teden. To kar pa sedja počnem, mi res poamaga in mislim, da bo pomagalo tudi marsikateri od vas!!!
Dermatologi vas ne bojo resno jemali, tudi mene niso..meni je rekla zdravnica naj si kupim slamnik 🙂 Rada bi vidla njo oblečeno kot mumijo s slamnikom na glavi 😉
Prepričajte se tudi kakšne izpuščaje imate? A so to AKNE MALORCA ali POLIMORFNI DERMATITIS? Veliko ljudi pravi, da je alergija odvisna tudi od hrane,ki jo zaužijemo? mogoče bi se bilo potrebno poglobiti tudi tam?
Upam, da sem kateri izmed vas pomagala z mojim receptom 😉 Pa prijetno brezskrbno poletje vam želim!:P