Nakup male hiše
Meni npr. to, da ni WC ob spalnici ne predstavlja nobenega problema. Sem kar nekaj let živela v takšni hiški, pa smo ponoči pač hodili dol na WC in v kopalnico.
Bolj pomembno je, da se pozanimaš, kako je s kanalizacijo, greznico (če je greznica, jo je treba seveda čistiti – ne vem, mislim, da se je nekaj govorilo o obveznih čistilnih napravah, samo to nisem ziher).
Pomembna je kurjava, seveda, in pa običajno so v takšnih hiškah kakšni majhni bojlerji in se zna zgodit, da ti hitro zmanjka vode, ko se npr. tuširaš.
Kaj pa tale: večstanovanjska hiša, totalno v rovtah. Nizka cena, še kar sodobna gradnja…
http://drazba-drazbe.com/nepremicnine/stanovanja/stanovanje,-ribnica-na-pohorju-103,-2364-ribnica-na-pohorju-detail
Ali pa tale “hiša”
http://drazba-drazbe.com/nepremicnine/hise/hi%C5%A1a,-mizni-dol-192,-1360-vrhnika-detail
je res majhna…
Meni je pa to problem, ker moram vsaj 2x na noč na WC :(.
Ja, kanalizacije ponavadi ni. Greznice pa marsikje res niso ok. Čistilne naprave pa bodo kmalu obvezne. Tako, da ja. Se strinjam, to je tudi kar konkreten zalogaj. Kar nekaj tisočakov. Dvomim pa, da to kar je na prodaj, da že ima ČN. Verjetno velika večina čaka na obvezni rok. Dobro, da si me spomnil na to. Teoretično vem, da bo to obvezno. Sem pa čisto pozabila, da je to konkreten finančni zalogaj.
Ja, kurjava, to, če ni ok, zna tudi kar konkretno nanesti.
Včasih je hiška za 30.000 recimo, potem pa ugotoviš, da ni greznice, da ni ČN, da ni ok centralna, da je streha zanič…
No, jaz že cca 3/4 leta iščem nepremičnino za investicijo. In ker so v oglasih precenjene za 20.000 do 50.000, sem se zdaj osredotočila še na dražbe. Večinoma dražbe organizira sodišče, včasih stečajni upravitelj. Včasih pa kdo prodaja stanovanje iz lasne zaloge (npr. stanovanjski sklad). Cene gredo večinoma še kar gor, a vendarle ostanejo bistveno pod oglaševanimi v oglasih in nekoliko pod tržnimi (cenitev, gurs) res je pa nekoliko tvegano tako kupovati, ker imaš lahko težave z izselitvijo prejšnjih lastnikov, vpisom v ZK (če ni verige pogodb ali je črna gradnja – tudi take prodajajo na sodišču). Sem bila pred kratkim na dveh dražbah: izklicna 58.000, končna 98.000, izklicna 88.000, končna 169.000. Ampak je bilo na obojih veliko zanimanje. Tole, kar išče avtorica teme, je pa morda manj interesantno za široke množice. In zato cenejše…
Zdaj se pa počasi sprašujem, ali je tale tema mogoče provokacija. Ali pa test, koliko zafrkavanja prenesejo uporabniki Mona, preden jim odnese pokrov?
Ali pa si res malo bukova, kot ti je nekdo že lepo napisal. Upam, da ne boš kupila hiše, ki jo prodajajo moji sosedje. Kaj bo, če se bo treba dogovorit, da cel hrib skupaj vloži na občini prošnjo za kanalizacijo? Bojo vsi drugi govorili eno, ti pa popolnoma nekaj drugega? In ko te bojo vprašali, ali naj speljejo kable po dvorišču ali po vrtu, boš znala odgovoriti samo Ne ne ne ne, ne tam? Res, ostani, kjer si, prosim.
Zdaj se pa počasi sprašujem, ali je tale tema mogoče provokacija. Ali pa test, koliko zafrkavanja prenesejo uporabniki Mona, preden jim odnese pokrov?
Ali pa si res malo bukova, kot ti je nekdo že lepo napisal. Upam, da ne boš kupila hiše, ki jo prodajajo moji sosedje. Kaj bo, če se bo treba dogovorit, da cel hrib skupaj vloži na občini prošnjo za kanalizacijo? Bojo vsi drugi govorili eno, ti pa popolnoma nekaj drugega? In ko te bojo vprašali, ali naj speljejo kable po dvorišču ali po vrtu, boš znala odgovoriti samo Ne ne ne ne, ne tam? Res, ostani, kjer si, prosim.[/quote]
Preberi si moj odgovor ob 10:07.
No, jaz že cca 3/4 leta iščem nepremičnino za investicijo. In ker so v oglasih precenjene za 20.000 do 50.000, sem se zdaj osredotočila še na dražbe. Večinoma dražbe organizira sodišče, včasih stečajni upravitelj. Včasih pa kdo prodaja stanovanje iz lasne zaloge (npr. stanovanjski sklad). Cene gredo večinoma še kar gor, a vendarle ostanejo bistveno pod oglaševanimi v oglasih in nekoliko pod tržnimi (cenitev, gurs) res je pa nekoliko tvegano tako kupovati, ker imaš lahko težave z izselitvijo prejšnjih lastnikov, vpisom v ZK (če ni verige pogodb ali je črna gradnja – tudi take prodajajo na sodišču). Sem bila pred kratkim na dveh dražbah: izklicna 58.000, končna 98.000, izklicna 88.000, končna 169.000. Ampak je bilo na obojih veliko zanimanje. Tole, kar išče avtorica teme, je pa morda manj interesantno za široke množice. In zato cenejše…[/quote]
Hvala za tole. Sem se že spraševala kako je s temi dražbami.
Ali pa si res malo bukova, kot ti je nekdo že lepo napisal. Upam, da ne boš kupila hiše, ki jo prodajajo moji sosedje. Kaj bo, če se bo treba dogovorit, da cel hrib skupaj vloži na občini prošnjo za kanalizacijo? Bojo vsi drugi govorili eno, ti pa popolnoma nekaj drugega? In ko te bojo vprašali, ali naj speljejo kable po dvorišču ali po vrtu, boš znala odgovoriti samo Ne ne ne ne, ne tam? Res, ostani, kjer si, prosim.[/quote]
Preberi si moj odgovor ob 10:07.[/quote]
Tvoj odgovor ob 10:07
Ne vem, ali sem res slepa, ampak po tem odgovoru bi lahko iskala tudi v Dolomitih ali pa na Jahorini..