Najstnica in menstruacija
Hej! Mene nekaj zanima. Jas sem si kupla tablete za prestavitev menstruacije, da je nebi dobila 15.6 na dan valete. In potem ko sem tablete nehala jemat sem jo dobila 20.6. In sem jo imela par dni potem pa sem bila konec. Zdaj pa mi je postalo cudno ker sem jo ze dobla danes 5.7. Mene zanima zakaj sem jo ze dobila tako hitro ko pa sem jo imela dva tedna nazaj. Prosim za pomoc!
Zaenkrat predlagam vložke. Obstajajo veliki in majhni (in vse vmes), bolj ali manj vpojni, s krilci in brez. Predlagam, da greš v trgovino ali drogerijo in si izbereš manjše velikosti, za pomoč pri izbiri lahko prosiš prijateljico, mamo, prodajalko. Prednost vložkov je v tem, da vidiš, kako močna je tvoja menstruacija. Kadar je krvavitev šibka, je bolje uporabljati vložke, saj tamponi preveč izsušijo sluznico. Tamponi so praktični pri dekletih, ki se veliko ukvarjajo s športom. Tudi plavaš lahko z njimi. Tampon se vstavi globoko v nožnico, s pomočjo prsta ali posebnega “aplikatorja”. Ko je tampon pravilno vstavljen, ga ne čutiš. Nekatera dekleta imajo težave pri vstavljanju tampona zaradi deviške kožice.
Matjaž
dan,imam 13 let in imam ze 1leto normalno menstruacijo in bolecine v trebuhu in ok vem da je to normalno.Danes zjutraj sem ustala normalno in sla iskat obleke da se preoblecem ko sem izbirala se mi je vrtelo in naenkrat sem zgubila ravnotezje in pozabla da obstajam padla sem potleh in nisem vedla kaj se dogaja ustrasla sem se mama je cula kako sem padla in mi pomagala ustati. to se mi je zgodilo veckrat ampak sploh ne ustajam hitro use sem naredila normalno ter to se mi dogaja veckrat ne samo zjutraj ko ustanem.samo v casu menstuacije.Je to kaj povezano z menstruacijo?kaj naj naredim?imam tudi zelo nizek pritisk in govorijo mi da sem bleda.