Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Najstnica in menstruacija

Najstnica in menstruacija

stara sem 13 let in pred 2 dnemi sem dobila menstruacijo.Zanima me,ko imam menstruacijo se vidi na spodnih hlačkah neka sluz med krvjo.Ali je kaj narobe z mano?

Nič ni narobe, tako pač je.

Matjaž

zdravo
stara sem 12 let in sem malo bolj močne postave zanima me pa…
nekaj dni že upažam da imam na spodnjicah srednje veliko sluzi,ki je pod nožnico še posebno velko je sluzi imam zjutraj..
zanima me če je to kej z 1.menstruacijo povezan?
hvala že vnaprej za odgovor!

Zdravo!

Opisuješ ti. beli tok. To je povsem normalen pojav pri ženskah, ene ga imajo več, druge manj. Menstruacija bo slej ko prej prišla, ne skrbi.

Matjaž

Stara sem šele 11 let, danes sem šla v šoli na wc in sem imela rdeče-rjav izcedek, nisem bila prepričana kaj je to, zato me raje ni skrbelo, ko sem prišla domov sem si menjala spodnjice in sem si tiste oprala, malo sem se usedla za računalnik in bila na foromih da bi ugotovila kaj to naj bi bilo, čez nekaj ur sem šla na wc in videla že drugič ta izcedek, tokrat sem bila prepričana da sem dobila prvo menstruacijo, ni me bolelo in nič, pa tut izcedek ni bil prav velik, nisem se sekirala ker ima mama doma vložke in sem si enega vzela, nisem prepričana ali je res menstruacija, prosim naj mi nekdo svetuje kaj naj zdaj, pa še sama sem doma:3

Pozdravljena,
najverjetneje si res dobila prvo menstruacijo. V prvih ciklusih so lahko prisotni krvavkasti izcedki potem pa postopoma pride do pravih krvavitev. Krvavkasti izcedki pa so lahko prisotni tudi v prvih dneh menstruacije.
Svetujem ti, da imaš v teh dneh vedno s sabo kak vložek za vsak primer, če bi se pojavila močnejša krvavitev. Mogoče boš čutila potrebo, da se pogosteje umiješ med temi dnevi.
Drugače pa živi kot doslej. Verjetno ti bo lažje, če stvar čimprej zaupaš mami. Pa srečno.

živjo sem stara 11 let,zanima me kdaj približno bom dobila menstruacijo?

Pozdravljena,
povprečna starost deklet v Sloveniji ob menarhi (prvi menstruaciji) je 12,5 let. Odvisna pa je od genetske preddispozicije, teže, rase, stresa…
Srečno

živjo!
stara sem 12 leet in sem ravno kar dobila menstruacijo. traja že 9 dni, ali je to normalno!? ugotovila sem tudi da je moja menstruacija bolj rjave kot rdeče barve, ali je to normalno!?
hvala v naprej za odgovor!

živjo! stara sem 12 leet in sem ravno kar dobila menstruacijo. traja že 9 dni, ali je to normalno!? ugotovila sem tudi da je moja menstruacija bolj rjave kot rdeče barve, ali je to normalno!?
hvala v naprej za odgovor!

Pozdravljena,
pri najstnicah so krvavitve vsaj v prvih 2. letih po menarhi neredne, dolgotrajne lahko tudi zelo obilne. Če se bo krvavitev vlekla dlje od 14 dni obišči ginekologinjo.
Rjava kri je kri, ki je zaradi stika z zrakom oksidirala. To ni nič nevarnega ali nenormalnega.

Moja dvanajst letna hčerka je dobila prvo menstruacijo pred pol leta in bi rekla, da je dokaj urejena (na 28 do 32 dni).Če bi bilo vse v tem teku, kot o sedaj, jo bo dobola ravno na morju. Zanima me, ali se pri tako mladem dekletu lahko uporabi hormonske tablete za prestavitev menstruacije? Hvala za odgovor.

Seveda. Obiščite ginekologa ali osebnega zdravnika.

Živjo,

stara sem 13 let in okoli 20. februarja sem na svojih hlačkah opazila rjav izcedek, trajal je približno 5 dni. Isto se je ob istem času ponovilo marca. Tudi ta izcedek je bil rjav. Potem pa sem rdeč izcedek opazila 10. maja. Trajal je 5 dni. Zanima me koliko časa približno traja da se menstruacija uredi in koliko časa lahko mini od ene do druge menstruacije ko ta še ni urejena, saj je od 15. maja naprej nisem imela.

Hvala za odgovor.

Vzpostavljanje ciklusa je pri vsaki ženski drugačno. Na splošno velja, da naj bi se vzorec uredil v prvih 2. letih. Srečno.

Kako povedati mami da sem dobila menisteacijo

Tudi mama ima menstruacijo, tako da ve kako je s temi stvarmi. Lahko ti bo v veliko pomoč in nejverjetneje bo zelo vesela, če ji boš zaupala takšne stvari. Lahko začneš npr. z: Mama, nekaj ti moram povedati…..

Pozdravljeni! Stara sem 10 (kmalu 11) a imam vedno več čudnih rumenih ali belih izscedkov,ki imajo telo čuden vonj. Je pa res da sem med najbolj razvitimi v razredu… in še nimam menstruacije… zdaj me pa zanima kakšni so znaki menstruacije? A se bliža? Ker vedno ko grem na WC pogledam na hlačke… Pa samo rumeni ali beli izscedki

Prva menstruacija je krvavitev. Ponavadi ni kakšnih posebnih znakov pred njo. Vaši izcedki pa lahko kažejo na neko dogajanje v rodilih. Če vas ne srbi ali peče, so najverjetneje čisto fiziološki. Glede na to, da pišete, da ste med najbolj razviti, bo verjetno tudi menstruacija prišla kar kmalu. Točno se je ne da napovedati, tako da vam ne preostane drugega kot čakati 🙂

Pozdravljene!
Stara sem 13let (kmalu bom 14) in nimam problemov s podhranjenostjo oz. prekomerno težo (višina: okoli 170cm; teža:58kg)…prvo menstro sm dobila na začetku novembra…tako sem imela redno menstro 4mesece, torej do februarja…potem pa je sledil 4-mesečni premor…in sedaj sem jo v juliju zopet dobila….ali je to zelo čudno da je bil vmes tako dolg premor?…je pa res da sm bila takrat zelo pod stresom zaradi šole….v bistvu sem vedno pod stresom….razen med počitnicami……ali stres zelo slabo vpliva na telo??? Hvala za odgovore

New Report

Close