Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Najstnica in menstruacija

Najstnica in menstruacija

zdravo!
marca sem imela neki rjav madež na hlačah zanima me če je to menstruasija saj nisem ničesar čutila in bilo je ČISTO rjavo

zdravo!
marca sem imela neki rjav madež na hlačah zanima me če je to menstruasija saj nisem ničesar čutila in bilo je ČISTO rjavo ampak bilo je res čisto rjavo
hvala za pomoč

Zdravo!

Žal ne vem, ali je ta rjav madež bila menstruacija ali ne. Rjava kri nastane, ko je dlje časa na zraku, ko je kri “stara”. Predvidevam, da si še mlada in čakaš na prvo menstruacijo? Saj bo, ne skrbi. Morda imej za vsak slučaj pripravljen vložek v šolski torbici, če bi te menstruacija presenetila med poukom. Pogovori se z mamico ali prijateljico.

Matjaž

Prosim pomagajte mi…lani sem prvič dobila menstruacijo, stara bom 15 let. in imela sem jo trikrat sedaj pa že 2 meseca ne.ali je z mano kaj narobe? naj obiščem ginekologa? prosim pomagajte, zelo me skrbi, hvala 🙂

Pozdravljena,
v prvih letih so menstruacije zaradi nezrele hormonske osi lahko neredne. Predvidevam, da spolnih odnosov še niste imela, tako da noseča ne morete biti. Če vas zelo skrbi lahko obiščete ginekologa.

Hej, stara sem 17 let in že kakšno leto in pol imam menstruacijo. ampak zdaj je že kakšna dva meseca ni.. Kaj je narobe??? Noseča gotovo nisem pa tudi nobene kontracepcije ne jemljem.. prosim naj nekdo odgovori kaj je narobe z mano in ali je kaj resnega, ker ne bi šla h ginekologu ker me je strah.. hvvala 🙂

Hej, Ana!

V prvih letih se menstrualni ciklus še ureja, posledica so neredne menstruacije. Včasih se zgodi, da hormonska os hipotalamus-hipofiza-jajčniki “zatrokira” in ni ovulacije. Včasih nastane luteinska cista, ki zadržuje menstruacijo, nič nevarnega. Ginekologa zaenkrat ne potrebujete, če pa menstruacije ne bo še naslednji mesec ali dva, pa se naročite. Slej ko prej boste ginekologa potrebovali, bolje, da si ga izberete čim prej, da se lahko obrnete nanj ob morebitnih težavah.

Matjaž

zdravo, stara sem 16 let in nimam menstruacije že 7 mesecev, kaj je narobe? 1. sem dobila pred tremi leti in nisem še nikoli imela takšnega izostanka.

zdravo, stara sem 16 let in nimam menstruacije že 7 mesecev, kaj je narobe? 1. sem dobila pred tremi leti in nisem še nikoli imela takšnega izostanka.

Zdravo, radovednica!

Nimam pojma, kaj je narobe, lahko pa ugibam, da je kakšna funkcionalna motnja, morda sindrom policističnih ovarijev. Odsotnost menstruacije ni bolezen, a vseeno je potrebno ugotoviti, zakaj je ni. Naročite se pri gineklologu.

Matjaž

Živjo!
Stara sem 13 let. V ponedeljek sem dobila prvo menstruacijo. Bila je rjave barve. V petek pa je nisem imela več, v soboto tudi ne, danes v nedeljo pa jo imam spet in je še kar rjave barve…je to kaj narobe da jo dva dni nimam potem pa spet?

Živjo!

Stara sem 13let, v ponedeljek se mi je pojavl nekaj rjavga na hlačkah, mene zanima ali je to menstra ali ne?! v petek pa tega ni bilo več pa v soboto tud ne…danes v nedeljo pa spet…je to kaj narobe?

Zahvaljujem se že v naprej! LP

Živjo!

Verjetno je ta rjavi madež res menstruacija. Na začetku so menstruacije neredne in nepredvidljive.

Matjaž

Lep pozdrav!
Ta mesec sem dobila menstruacijo 3.5.2013 in danes je že 12. dan odkar traja. Prvih 7 dni sem imela normalno krvavitev kot ponavadi potem pa se je krvavitev zmanjšala a jo še vseeno imam.
Ali je kaj narobe z menoj? ali je to normalno za mojo starost? stara sem namreč 16let.

Hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Načeloma menstruacija traja do 8 dni, včasih se pa malo zavleče. Ker se sedaj umirja, je pričakovati, da bo krvavitev postopno prenehala.

Matjaž

Jaz bi pa vprasala kako poteka pregled pri ginekologu?

Če potrebuješ kontracepcijo, potem pregled ni potreben in se z ginekologom samo pogovorita. Sicer pa si bom sposodil odgovor ginekologinje na forumu tosemjaz.net:

Matjaž

A to te pogleda zenska al moski….???

Tako kot obstajajo zobozdravniki in zobozdravnice, tako so tudi ginekologi in ginekologinje. Nekatere ženske se bolje počutijo, če jih pregleda ženska, druge bolj zaupajo moškim. Ginekolog/inja je tako kot osebni zdravnik/ca, moraš si ga/jo izbrati. S starši ali kakšno prijateljico pobrskajta po spletu, poiščita ginekološke ambulante (lahko vprašaš tudi v najbližjem zdravstvenem domu), pokliči in se naroči.

Matjaž

aha…

New Report

Close