Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Najstnica in menstruacija

Najstnica in menstruacija

Hey!
Stara sem 12 let.zdaj me že približno teden dni bolijo prsi.Vsak dan bolj.
in zdaj imam kar veliko več belega toka!
se mi mogoče bliža menstuacija.
Beli tok imam približno leto in pou ….
HvaŁa za odg. v naprej 🙂

Hey, deklica!

Beli tok ni zanesljivi znak prihajajoče menstruacije. Je pa možno, da jo boš dobila, a tega nihče ne zna napovedati. Ko bo, pač bo, ne skrbi, saj menstruacije še ne potrebuješ in ni nič narobe, če je še nimaš.

Matjaž

Dober dan !
Nekaj bi uprašala…
Zdaj me že več ko teden dni bolijo prsi… pravijo da ene polijo 2 tedna pred menstro.
Beli tok mam tut bolj pojačan…pravijo da se to zgodi nekaj dni pred menstro…
Je mogoče da se bliža?
skrbi me da to boli pa sem se obrnala na vas…
hvala za odg. :/

Dober večer!

Beli tok ni zanesljiv znak prihajajoče menstruacije. Je pa možno, da jo boš dobila, a ne vem, kdaj. Ko bo, pač bo, ne obremenjuj se. V torbici ali denarnici imej kak mini vložek, če bi te “teta iz Amerike” presenetila sredi pouka.

Matjaž

Stara sem 15 let. Z fantom sem imela že spolne odnose in sva imela zaščito(kondom). In zdaj mi menstruacije zamuja. Na medmrežju sem pogledala znake nosećnosti in od 10 znakou imam samo to da mi menstruacija zamuja nič druga. Ali je to normalno ali sem noseča?

Spoštovani,
najbolje bo, da naredite urinski test za nosečnost, ki ga lahko kupite v lekarni, DM-u, Mullerju. Čeprav je ob pravilni uporabi kondoma verjetnost nosečnost zelo majhna. Svetujem vam tudi, da si izberete ginekologa in se z njim/ njo pogovorite o morebitni dodatni zaščiti.
Lep pozdrav

pred nekaj tedni sem imela spolni odnos z fantom. danes se pa potim, menstruacija mi zamuja.. ali sem noseča?

Spoštovani,
napisani znaki so zelo nespecifični. Najležje boste našla odgovor, če naredite urinski test nosečnosti, ki ga lahko kupite v lekarni, Dm-u, Mulleju…
Srečno

Dober večer!
Sem Maruša in stara sem 16 let. Imam fanta ki pa imama spolne odnose. Problem je takšen: Moja mama je samohranilka in neve da imama z fantom spolne odnose. K ginekologu še me ni vpisala in tudi sama se nočem. Pred 6 tedni sva z fantom imela zadnji spolni odnos menstuacijo sem imela 14.1 ta mesec pa mi menstruacija zamuja in zelo se potim. Zelo sem živčna in se bojim da sem noseča. to ni bil najin prvi spolni odnos vendar me je res strah. in prosim da mi približno poveste če sem noseča ali ne ker gledam vprašanja in večina punc ko ima iste probleme jim rečete samo da naj kupijo teste za nosečnost. jaz nemorem jih kupit ker moja mami je vedno zraven.. in ja prosim kaj mislite sem al nisem?

Sprašujem se že dolgo če si lahko noseči če sta imela pred spolnim odnosom z fantom gor zaščito torej kondom in mu ni prišlo ko je imel penis not. ali obstaja kaka možnost da pride pač do nosečnosti?

Dober večer, Maruša!

Razumem tvojo stisko, a moje mnenje o nosečnosti pravzaprav ni pomembno. O nosečnosti se ne ugiba, ampak se naredi test! Najcenejši stane 2-3 €, kupi se domala za vsakim vogalom. Ne morem verjeti, da med poukom ne bi mogla skočiti do lekarne po test. Odgovorna spolnost pomeni tudi ustrezno zaščito, za katero je dolžan poskrbeti tudi fant, to pa naredi tako, da tuhta tudi z zgornjo glavo, ne samo s spodnjo. Če sta pri spolnih odnosih uporabila kondom, sta ravnala odgovorno in je možnost nosečnost majhna. Ker si po spolnem odnosu dobila menstruacijo, potem zagotovo nisi noseča. Menstruacija pa lahko zamuja tudi zaradi stresa.

Upam, da nisi jezna, ker sem ti malo napel ušesa, a menim, da je forum namenjen tudi izobraževanju.

Matjaž

Pozdravljena!

Če je kondom pravilno uporabljen, potem je možnost zanositve majhna, zelo majhna. Če je fant ejakuliral zunaj nožnice pa še toliko manjša.

Matjaž

stara sem 13 … včeraj sem na wcju vidla na hlačkah rjav madež…ko sem prišla domov sem si dala dnevni vložek a tisti dan potem več ni bilo nič…nasledni dan pa spet isto…..problem je v tem da je rjavo…bolečin nisem imela le včasih sem čissto malo bolečine čutila v spodnem delu…
hvala za odgovor

Kakšno pa je vprašanje? Očitno si dobila menstruacijo. Nič ni narobe, če je rjave barve.

Matjaž

problem je v tem da je ČISTO rjave barve niti malo ne potegne na rdeče

Kri postanje rjava, ko pride v stik z zrakom. Ne rabiš skrbeti.

Matjaž

hvala.mislila sem da je kaj narobe ker je zelo šibka in ni nisem čutla

jaz bi rada da mi poveste kaj o kosih ki tecejo vn iz noznice…2. imam menstruacijo in prej ko sm sla na wc,ko s vidla d mi je steklo mal po pojsli mi je iz noznice steku vn kos krvi…prosm napiste kaj kr neupam it spat kr mislm d mi bo spet…prosim da mi katera napise na dolgo kaj o tem,kok kosu gre,zakaj,a mi bo steklo ful dosti,a je to normalno,…stara sem pa 12let in neupam spat kr zivim pr babici in dedku ,mama pa je trenutno 50 km stran od mene poklicala sm jo in mi je rekla d jo to normalno..in nej si na interneti pogledam.. strah me je da mi nebi onadva vidla ce bi mi steklo…kr za to ve samo mama.prosm nej nekdo mi napise zdej pred spanjem..a mi bo steklo?? Hvala v naprej:))

Draga zaskrbljena deklica, ni razloga za skrb. Noč si nekako “preživela”, kajne? Kosi, ki jih omenjaš, so delčki maternične sluznice, ki se ob menstruaciji lušči. To je normalen pojav. Nekatera dekleta (in žene) imajo več teh koščkov, druge manj, nekatere nič ali zelo malo. Enostavno uporabi vložek in to je to. Brez skrbi se lahko zaupaš babici, saj je tudi ona šla skozi vse te “težave” in te bo znala pomiriti. Naj te ne bo sram menstruacije.

Matjaž

Draga prestrašena deklica,
lahko gre tudi za kose strjene krvi. Kar je normalen a zelo nadležen pojav, če močno krvaviš. Močne krvavitve so pogoste v prvih letih menstruacije. Če se to pojavlja v vsakem ciklusu lahko z mamo obiščeš ginekologa. Svetujem ti da si priskrbiš zelo vpojne nočne vložke…
Strinjam pa se tudi z Matjažem, da je tudi babica šla čez to in ti bo najverjetneje rada pomagala.
Vso srečo

New Report

Close