Najstnica in menstruacija
Ziivjo. Stara sem 16 let.zadnjo menstuacijo sem imela
31.3.2012 pa do 5.4.2012 v
tem casu. sem imela spolni.odnos biu je zasciten nato pa sem nekje na sredini meseca dobila roza izcedek. Sedaj pa mi menstruacija zamuja in sem ponovno dobila roza izcedek ki se obcasno pojavlja ze 2dni. Prebrala sem da bi to lahko bila vgnezditvena krvavitev vendar bi bila nosecnost zeeelo nezazeljena. Zanima me ce bi sla ginekologu nikoli sicer se nisem bila ce bi me le ta vzel in pregledal brez da sem narocena saj je cakalna doba30 dni. Zahvaljujem se vam za odgovor
Jaz sem 29.4. dopounila 13let, 3.5. sem opazila rjav izcedek, včeraj-torej 4.5. pa sem dobila prvo menstruacijo, ki je bila zelo močna. No močna je še zdaj in to zelo in ko grem na stranišče (urinirat) je urin malo rdeče barve (pomoje zarad menstruacije…?) No zanima me, če bo ta močna mensstrucija še dolgo trajala in če naj že povem mami al pa malo počakam, da vidim če bo bolše, al pa da grem k ginekologu? Ali pa je to na začetku čisto normalno? prosim za odgovor…
stara sem 13 let imam že 4. menstruacijo. približno 4 dni sem imelo močno menstruacijo udaj pa imam do danes (vse skupaj 8 dni) rahlo mestruacijo. zelo je čudna en dan jo imam drugi dan pa ne… za danes sem bila prepričana da je ne bom imela po kosilu sem pa videla rdečo-rjav madež na mojih hlačkah… ALI JE TO NORMALNO???
Evicaa: Pozdravljena! Mislim da bo tako kot predvidevaš. Zamuda 2 dni pravzaprav še ni zamuda. O tej govorimo če ti menstruacija izostaja en teden ali več. Takrat izključiš nosečnost s testom.
Najstn: Živijo! če sumiš, da bi lahko bila noseča, naredi test na nosečnost. V primeru pozitivnega testa se čimprej oglasi h ginekologu, za take primere čakalna doba ni 30 dni in seveda bi te vzeli, le povedati moraš za kaj gre, ko se naročiš na pregled.
Anceej: živijo! Ali je to prva menstruacija? Potem se potolaži, normalno je, da pri uriniranju izteče tudi malo krvi, saj gravitacija deluje.Močna menstruacija pomeni, da moraš higienski vložek ali tampon zamenjati po manj kot 3 urah in je ta povsem prekrvavljen. In na začetku je menstruacija res lahko občasno bolj močna. Končati se mora približno v 7 dneh. Če bi imela nekaj mesecev zapored močno menstruacijo in bi se tudi slabo počutila, se z mamo le naročita pri ginekologu.
Zaskrbljeno dekle: Pozdravljena! Prve menstruacije so lahko bolj neredne in tudi trajajo lahko kak dan dlje kot naj bi. Glede na to, da opaziš le manjši madež na preilu, ni treba biti v skrbeh. Če pa bi po 10 dneh tudi ti madeži ne prenehali, se odpravi na ginekološki pregled.
Moni: Odgovor je enak zgornjemu.
Prejšni mesec sem dobila menstruacijo, moje prsi pa so šekar majhne da nemorem nositi vsaj A nedrčka ampak moram še mladinske. Sošolke so mi govorile da po menstruaciji prsi bol zrastejo(se napnejo) in v kratkem času postanejo večje. Je to res? V kolikšnem času po prvi menstruaciji naj bi moje prsi bile vsaj toliko velike za košarico A ?
Živjo,
Imam en problem. stara sem 19 let. Fanta imam že dve leti in prav tako sva spolno aktivna že Leto pa pol. Jem KT Qlaira že 2 leti. Me pa nekaj zanima in sicer je kar zame teška zadeva.
KT jemljem redno včasih kako tabletko pozabim a jo spijem takoj ko se spomnem ( drugi dan) pred enim mesecom sem pa prenehala za en mesec jemanja KT zaradi drugih razlogov. s fantom sva imela spolni odnos pred 4 dnevi. pred spolnim odnsom sem imela menstruacijo oziroma nek rjav izcedek ampak zgleda kot menstruacija trajalo je 3 dni.. po končani ” menstruaciji” sem za vsaki slučaj počakala še dva dni da se prepričam da je res konec. nato sem imela spolni odnos in ko sva končala ko sem si umivala intimni del sem iz nožnice z vodo in milom sprala izloček oz. strdek menstruacije. Že takrat sem se vznemirila da bi bilo lahko kar koli narobe a sem vseeno pozabila na to. No danes sem pa opazila da sem dobila tisto tapravo menstruacijo kar ulilo se je iz mene sem mogla v treh urah menjati kar 7 uložkov. zdaj proti večeru se je stabiliziralo. Res da sem imela mnogokrat probleme z zamujanjem in izgubljanjem živcem če sem noseča. me pa zanima kaj bi lahko bilo narobe da imam dvakrat v mesecu menstruacijo sem pa proti koncu KT res mi je vse skupaj malce čudno.. Me pa nič ne boli.. počutim se uredu in ne opažam da bi bilo kar koli narobe .. ampak me vseeno skrbi. Zadnje čase sem zeeelooo pod stresom zaradi selitve službe ljubezni.. ali je mogoče to vzrok za te dvojne menstruacije ali je vseeno možno da sem se oplodila ali je možni tisti mesečni prestanek z jemanjem KT ? prosim da mi pomagate.. za test je še veliko prezgodaj in mi ne pomaga da ga naredim.. ampak mi vsaj prosim približno povejte kaj bi se lahko dogajalo ker me res pošteno žre od skrbi. hvalaa
pozdrav. stara sem 12 let in pred 3 dnevi sem šla na stranišče in se obrisala, na papirju je bila sluz ki je bila rjavo-črno-rdeče obarvana in prav tako včeraj in predvčerajšnim samo da je bilo včeraj vsega skupaj veliko več. danes pa ni bilo ničesar. ali je to prva menstruacija?aja beli tok imam pa že 2-3 leta
Ana
Živijo. stara sem 13,5 let in še nimam menstruacije. Mislim da imam primerno težo- 47 kg, 165 cm. Beli tok imam že skoraj tri leta. Zadnji teden se mi na hlačkah pojavlja sluzasta packa. Učeraj sem dobila tudi precej novih velikih mozoljev (mami mi je rekla, da je to en znak menstruacije) zanima me če bom res v kratkem dobila menstruacijo?
pozdravljeni!
1.mene pa zanima če lahko kaj prepreči prvo menstruacijo (samozadovoljevanje ali kaj takšnega).
Kajti vse moje sošolke menstruacijo že imajo, jaz pa še ne. Že kar nekaj časa imam beli tok, stara sem pa 13 let.
2. Ali beli tok pomeni, da bom zagotovo dobila menstruacijo?
res, res hvala za Vaš odgovor, Vanja
Lepo pozdravljeni,
Stara sem 13 let in 13. junija sem dobila prvo menstruacijo. Včeraj sem jo spet dobila. Moja mama tega še ne ve, ker si ji tega ne upam povedati. Imam eno starejšo in dve mlajši sestri in starejša me stalno zbada da bom dobila menstro, jaz pa je ne bi rada. Ne vem kako naj povem svoji mami, da jo imam, ker gremo čez 2 dni na morje.
V našem razredu moja sošolka ni imela 2 meseca menstruacije, ena druga pa, ko jo je prvič dobila jo je imela samo en dan.
Najlepša hvala za odgovore!
-Obupana