nabiranje slabe karme
Sem poklicna vedeževalka in me zanima ali je moje delo res tako slabo,da zaradi tega ne bi dosegla da po smrti pridem v nebesa?Oziroma pojavlja se mi vprašanje zakaj mi bog dovoljuje da delam kar delam če ni v skladu z božjo voljo?Vem da bo marsikdo rekel,da ima vsak svobodno voljo,ampak ali niste slišali tudi tega,da če delaš nekaj narobe se pojavijo znaki oziroma ovire na poti,ki te svarijo.Meni se pa to še ni zgodilo.in verjemite da imam veliko stalnih strank,ki mi povedo,da sem točno po datumu povedala kaj se bo zgodilo,kar nemalokrat preseneča tudi mene samo.Pa daleč od tega,da bi se šla boga.
Pozdravljena!
O tem, kdo pride v “nebesa” in kdo ne, ali kakor koli pač imenujemo tisto obliko posmrtnega življenja, odloča samo Eden. Jaz imam o tem lehko le čisto svoje mnenje, ki pa ga ne smem nikomer vsiljevati.
So ljudje, ki vidijo v bodočnost, ker imajo odprto tretje oko. So metode, ki vas lahko popeljejo na “ogled” bodočnosti. Poznam jih nekaj in ena od njih je “progresija”. Pa vendar, nihče, ki lahko vidi v bodočnost, vam o bodočnosti ne bo govoril, ker mu njegova etika tega ne dovoljuje. In nihče, ki obvlčadije metode “ogleda” bodočnosti, vas ne bo hotel popeljati v bodočnost, da bi jo videli. Zakaj?
Bodočnost je spremenjljiva, glede na vaš odnos do svoje Karme. Le-ta je lahko pasiven, lahko je aktivan, lahko pa skušate svojo karmo v tem življenju tdi preseči. Zato je bodočnost spremenljiva. Z odkritjem bodočnosti pa ji odvzamete svobodo, možnost spreminjanja in s tem izničite vsa dosedanja przadevanja določene osebe.
Glede ostalega v vašem vprašanju pa vam bom povedal tole zgodbo:
Že nekaj časa hodim redno na obisk k svoji vnukinji, ki živi v nekem zelo prometnem spalnem naselju čistu blizu centra Ljubljane. V tistem delu je nemogoče najti parking za avto, zato sem nekaj lasa puščal svoje vozilo kar v garaži v mestu in se k njej napotil peš. Potem sem si nekega dne rekel, da bom zagotovo dobil parking v njeni ulici, kaj v ulici, pred vrati njenega bloka. In seveda me je parking čakal. Odtlej sem vedno prepričan, da bom našel parking prav tam in vedno je tam prazen parkirni prostor, verjeli ali ne, čeprav daleč okoli ni prostora niti, da bo človek prislonil kolo.
Druga zgodba:
Svojo prijateljico, zdravnico, sem nekoč vprašal kako to, da nikoli ne zboli, čeprav je vsak dan v stiku vsaj z 25 kužnimi bolniki. Odgovorila mi je, da zato, ker je prepričana, da ne more zboleti…..
Tretja zgodba:
Neki filozof je dejal, da so se mu v življenju zgodile prav vse stvari, katerih se je najbolj bal.
In še in še bi vam lahko pripovedoval o moči misli. Prerokovanje je enostavna prevara, kjer obrnete misli človeka v smer, ki si jo zamislite. “V četrtek med 13. in 14. uro bosta srečali ljubezen svojega življenja!” Možnost, da se bo to res zgodilo je odvisna od vaše prepričljivosti, reklame in dovzetnosti osebe, ki ji to prerokujete. Le redkokdo se lahko upre vaši besedi, kot se redkokdo lahko upre besedi, zapisani v horoskopu.
Reciva, da ste oseba visokih moralno-etičnih načel. V tem primeru se boste zavedali svoje moči na mislimi ljudi in jim nikdar ne boste govorili slabih ali negativnih napovedi. S tem lahko veliko prispevate k sreči posameznika. Nujno pa se morate, v vsakem trenutku, zavedati svoje odgovornosti, če tej osebi prerokujete slabo, negativno, bolezen, nesrečo ali celo smrt. V znanosti je dovolj primerov, ki tole, kar sem zapisal, potrjujejo.
Naša TV nam je že pred leti začela predvajati, v dopoldanskem času, srečelov. Ugibati morate besedo, ki naj bi nastala iz črk, ki so že zapisane, nekaj pa jih manjka ali pravilno odgovoriti na uganko. Posredujejo vam telefonsko št., na katero sporočite svoj odgovor. Naredil sem poiskus. Poklical sem številko, kakih 10 minut za tem, ko je napovedovalka “moledovala” naj vendarle kdo pokliče. Številka je bila sicer dosegljiva, a le za sporočilo, da so na žalost vse linije zasedene in da poiskusite kasneje. Napovedovalka je vsaj še 5 minut ponavljala, zakaj je nihče ne pokliče…. Klic je stal nekaj več, kot 1 EUR. Poklical sem še nekajkrat, seveda neuspešno. Koliko mislie, da s tem zasluži oseba, fizična ali pravna, ki se je spomnila iz ki izvaja potegavščino???? Je kriv sistem, ki to omogoča ali lahkoverni ljudje, ki temu nasedejo? Popolnoma enako je z vedeževanjem, ki ga oglašujejo celo po programih ene največjih TV hiš v deželi. Sivolasa gospa se predstavi za vodjo vedeževalcev in vam obljublja SMS sporočilo, v katerem bo točno pisalo, če vas ima vaš še vedno rad, če boste šli jutri v kino ali vas bo naslednji teden zasnubil. Najdejo celo nekatere znane osebe, ki v tej reklami nastopijo, kot pričevalci, da je to res, kar trdijo. In kdo vse to plača in kdo je tisti, ki na koncu spet potegne kratko? Tisti revež, ki nasede.
In ne se “farbat” s svobodno voljo. To je “črna magija”, hoteli vi to slišati ali ne. In ponovim lahko le svoje upanje, da so vaša moralno-etična načela tako visoka, da ljudem ne prerokujete slabega, bolezni, nesreče itd. Tu je skrita razlika med karmičnim dolgom in karmičnim “odpustkom”. Čeprav mislim, da bi morali takšne in še mnoge druge oblike “nategovanja” ljudi prepovedati z ustavo, saj denar kradete revežem, ki si res želijo srečo ( bogati jo že imajo ). A kaj, ko še zdaleč niste edini, ki to počne v tej deželi, da se bi prizadeli “najbolj kreativni del prebivalstva”. Ovce so pač zato, da se jih striže ( pa vprašajte ovco, če je to njena svobodna volja )!!!!!!!
Lep pozdrav!Prebrala sem vaš izčrpen odgovor in vam želim nekaj stveri povedati.Na svoji poti vedeževanja sem tudi sama sebe večkrat vprašala ali je to kar delam res v dobro človeka ali ne.Večkrat sem že hotela končati to delo,ampak se najdejo primeri ki mi dajo za misliti.Nedolgo nazaj me je poklicala gospa,ki mi je zaupala,da ji je pogovor z mano rešil življenje.Namreč imela je trdno namero,da se naje uspavalnih tablet in popije žganje,ko je na mizi zagledala naš oglas in me poklicala.Vlila sem ji voljo do življenja in opustila je to misel.Vedno ravnam v skladu s tem,da delam dobro.Nikoli ne vsiljujem svoje volje sogovorniku niti nikoli ne blebetam o magiji ali prekletstvu še manj o usodi.Kajti vedno pogledam za krajše časovno obdobje in človeku obenem povem,da se lahko kar je bilo povedano tudi spreminja v skladu s tem kako človek deluje in se odloča.Vedno povdarjam,da nisem več kot kdorkoli drug in da se lahko tudi jaz zmotim,ker smo vsi ljudje.Tudi sama sem prejela 3 svete zakramente in verjamem,da je nad nami neka sila,ki ji pravimo Bog.In ne nazadnje tudi vam dam nekaj v premislek;mar ni v sv.pismu napisano:Ne sodi,da ti ne bo sojeno.Potemtakem tudi vi izrečete mnogo misli,ki ni nujno,da so dobre za vsakogar in lahko tudi vi nekoč odgovarjate pred najvišjim za svoje zmote.Kajti:Tudi beseda lahko ubije človeka.Pa ni nujno da jo izreče vedeževalec.
Veliko sonca in radostnih dni vam želim v življenju!
Spoštovana “svetovalka”!
Obrnili ste se na naš forum z vprašanjem in dovolim si misliti, a ste nanj pričakovali odgovor, ker forum pač ni mesto, kjer bi si vedeževalci lahko pridobivali odpustke ampak mesto, kjer vprašate od dobite odgovor. Nisem sodil, eksplicite sem napisal, da je to moje mnenje, ki ga nočem nikomur vsiljevati.
Drugo pa je seveda, da zdaj mene obsojate, ker sem odgovoril na svoje vprašanje in celo zlorabljate fragmente Svetega pisma, da bi podprli svoje trditve, čeprav ne vem, zakaj bi imeli slabo vest, če je pri vas vse tako nedolžno.
Kjer pa res izrekam svoje slabo mnenje, pa je vedeževanje preko SMS, preko TV in vsi ostali, moderni načini prevar, ki se jih poslužujejo sodobni prevaranti. Obsodil pa sem sistem, ki to dovoljuje in inštitucijo, oz.medij, ki to omogoča. Pa tudi utemeljil sem svojo sodbo.
Morda še to: če bi imeli čisto vest in resnično verjeli v to, kar pišete, nebi iskali potrditve z vrašanjem na naš forum. Tako pa me spominjate na nekoga, ki je šel kupit odpustek v cerkev potem, ko je storil nekaj slabega……..
Spoštovana nestrpneža!
Menim, da prav noben še tako poduhovljen človek ne sme soditi drugega človeka, brez, da bi ga temeljito poznal in tudi če ga dobro pozna, to ne pomeni, da ga res pozna. Kdor je brez krivde, naj vrže kamen…….
V življenju sem marsikdaj obsojala…nehote…brez slabih namenov.. pač nisem razumela dejanj ljudi…in najlažje je bilo…s prstom pokazati nanje.
Danes me je sram. Preživela sem marsikaj…veliko hudega in danes več ne obsojam. Prav tisti ljudje, so mi prvi pomolili roko v pomoč.
Verjamem v dobro in verjamem, da se to dobro skriva v vseh nas…le da je velikokrat zastrto..zagrenjeni smo…ne trudimo se več.
Vedeževanje- ja morda za koga dobičkonosna panoga. Pa vendar. Menim, da bi bilo v Sloveniji še več samomorov, če vedeževanja ne bi bilo. Človek, ki kliče vedeževalko, je človek brez upanja…in če je vedeževalka s sposobnostmi ali pa samo oseba lakomna denarja- je prav vseeno. Glavno je, da človeka v trenutku stiske opogumi, vzpodbudi in mu da novo upanje. Včasih ga je težko imeti. Dvomim, da si kdorkoli, ki se ukvarja s tem upa napovedati nesrečo ali smrt. V to preprosto ne verjamem. Ker slabo karmo bi si nakopal le s takimi dejanji.
V kolikor pa s pogovorom pomaga človeku, pa menim, da ni prav nič negativen, pa če tudi je prvovrsten slepar.
Zame so vedeževalke vsekakor bolj cenjene kot psihologi in psihiatri, vključno s socialnimi delavci. Tudi te plačujemo za njihove usluge, samo na drugačen način. O njihovih sposobnostih pa raje ne bomo govorili. Za tvoje težave imajo odmerjen čas, koliko od odmerjenih minutk se zamudijo s kavico ali prigrizkom, medtem, ko čakamo nanje…ne to so pa poštena dejanja. So pač v službi…pod prisilo bi se temu reklo. Ravno teh veliko konča s samomorom, verjetno več kot vedeževalk.
Raje dam zadnji denar nekomu, ki se mi bo posvetil, ki mi bo poklonil čas za katerega bom plačala, pa če mi bo natrosil en kup neumnosti.
Zakaj se ljudje obračajo k vedeževalcem? Vsi vedo, da je to dobičkonosna dejavnost.
Zato, ker so državne institucije in strokovnjaki, ki bi naj nudili tovrstno pomoč enostavno in preprosto v svojih kalupih.
Ni prav, da obsojamo druge.
Draga Prlečka!
Obsojaš me, ker naj bi obsojal, zraven pa obsodiš kar vse psihiatre, psihologe, sociloge in socialne delavce v tej deželi ter delo veddeževalcev postavljaš pred njihovo strokovno dejavnost. Edino, kar sem obsodil, in to zavestno, je goljufija na TV s prodajanjem lažne sreče, v obliki loterije ali vedeževanja.
Rad bi, da bi bilo tu dovoljprostora, da bi temeljitejše razložil svoje trditve, podkrepljene s strokovnimi, kliničnimi poiskusi vpliva prerokovanja in moči misli na človekovo življenje. Pa ga ni in bom storil to kje drugje. Zaenkrat pa naj velja, da sanje niso stkane iz te snovi…..
Pa še to: posamezni duhovni aspianti lahko dosežejo posebnomoč, ki jo imenujemo SIDIJI. Le-ti pa so zelo kratkotrajni, zlasti, če to moč zlorabljamo. Še enkrat! ZAKAJ JEMATI BODOČNOSTI SVOBODO?!?!?!?!?!
Spoštovani!
V svojem pisanju Vas nisem obsojala. Trdim le, da svet ni črno bel, tako kot mislite vi, in je pisan. Jaz sem samo izrazila svoje mnenje, ki je nastalo na podlagi izkušenj. Z veseljem bi ga spremenila, če bi kateri od izpostavljenih uslužbencev, z dejanji dokazal, da ne hodi zgolj v službo, ker mora in, da si resnično želi pomagati ljudem.
Kam naj se torej zatečejo ljudje v stiski???
Vi bi najverjetno priporočali mentalno ustanovo. Verjemite- tam bi zmanjkalo prostora. Večina bolezni izvira iz naše psihe, duhovne plati…Medicina pa je tako vase zagledana, noče videti druge plati medalje, ki pa je še tako pomembna.
Nisem Vas obsojala. Ampak ste se kdaj vprašali: kdo sem jaz, da smem vplivati na druge s svojim razmišljanjem.A sem zadostno podkovan, da kot moderator, tukaj se sliši že kot polbog, izražam svoje misli o svetu, ki ga dejansko noben ne pozna. Vsam religijam, vsem ki raziskujejo v svetu duhovnosti, paranormale…vsem se nekaj svetlika in vsakemu na drugačen način. Vsak ima svoj prav. Vsi zagovarjajo vero v dobro in vsak zbira ovčice, ki bi mu naj brezglavo sledile. Kolikokrat je bila vera zlorabljena, koliko zla in smrti pod okriljem religije.
Kakorkoli: Pokličite vedeževalko: koliko o vaši usodi vam bo izdala? Prav nič kaj oprijemljivega, a z vami se bo pogovarjala…vsaj pol ure….dala vam bo tisto kar tisti hip potrebujete- pogovor. Upanje in voljo do življenja. In verjemite ali ne, usodo si boste krojili popolnoma sami. Jasno, da je odločitve, posebej težke, izredno težko sprejeti in da z njimi odlašamo, čeprav smo se globoko v sebi že odločili. Tudi če nam nekdo poda smernice. Še vedno je to naša odločitev. Vsak dan se dogajojo stvari in srečujemo ljudi, ki nehote vplivajo na nas in naše odločitve. In to so še vedno naše odločitve. Čeprav je odgovornost zanje tako lahko valiti na druge.
Tudi tu se je žal, glede na temo, razvila polemika, ki ni namen tega foruma, kot tudi niso namen tega foruma medsebojne žalitve in obsodbe, še manj pa zaničevanje institucij sodobne medicine. Vedeževalci nikakor ne morejo biti alternativa sodobni medicini oz. psihiatriji in psihologiji. Še naprej bomo dosledno uveljavljali dosedanjo politiko in prepuščali polemiziranje poplavi forumov, ki se s tem ukvarjamo, mi pa bomo, v okviru svojih sposobnosti in znanj, skušali odgovarjati na vaša vprašanja, na katere naletite v vsakdanjem življenju.
Priznamo pa, da razmišljamo o odprtju posebnega portala, ker bi vam omogočali polemiziranje, na katerem pa seveda, kot strokovnjaki, ne bomo sodelovali ali ga moderirali. Zaenkrat pa, razen konstruktivnih mnenj in odgovorov, ne bomo objavljali polemičnih zapisov – zlasti takšnih ne, ki nikomur ne služijo, razen osebnemu zadovoljstvu osebe,ki jih je zapisala…… Vzorec se namreč ponavlja -zmerjanje moderatorja, vsiljevanje svojih stališč, sodbe, za katere ne priznavamo, da so sodbe in seveda popolna anonimnost avtorjev. Imate pa vedno dve možnosti: ali osebno sporočilo moderatorju, ki bo rad odgovoril na vaše dvome ali identifikacija, kjer bomo vaša mnenja z veseljem objavili skupaj z vašim imenom in elektronskim naslovom.Skrivanje svoje miopičnosti za anonimnostjo pa je, vsaj za nas, preveč prozoren način nekega drugega početja, ki tudi ne spada v naš forum……
Moram se vključiti,
Nehote sem opazil, napisala ste, “spoštovana nestrpneža” v tem sporočilu pa ste napisala “nisem obsojala”
Kakorkoli že:
Sistem vodimo mi, pravila določamo mi, prav tako osebo za moderiranje izberemo mi in vsekakor se s to osebo najprej spoznamo, pogovorimo in se sproti še vedno spoznavamo in tudi pogovarjamo in sprotno razrešujemo nesoglasja ali izzive.
Torej oseba, ki odgovarja, je oseba, ki stoji za svojimi izjavami in se je vedno lahko tudi kontaktira in jo poznamo.
Ker je moderator javna in poznana oseba in to delo opravlja prostovoljno, ima pravico do osebne presoje kaj bo objavil na forumu in kaj ne, tisto kar pa objavi, za tem tudi stoji in odgovarja.
Nikogar ne želimo zagovarjati, skušamo samo razumeti vaše stavke:
“Medicina pa je tako vase zagledana, noče videti druge plati medalje, ki pa je še tako pomembna. “
Tako kot v tem primeru, postavljate trditev. Naš sistem deluje tudi zaradi strokovnjakov, ki so del te medicine in težko me boste prepričali, da je ta stavek samo vaše mnenje in nobenega ne obsoja.
Tudi izjave o primernosti za moderatorja in cinične izjave o polbogovih, niso v vašem namenu neobsojanja, nezamerljive.
Moderator bi težko vedel vse, še posebej na tem področju in ta moderator ni nikoli trdil, da ve vse. Ima pa to pravico, ki mu je podeljena z naše strani, da presodi kaj bo objavil in kaj ne. Glavni razlog pa sem že napisal, ni anonimna oseba.
Kadarkoli želite stopiti v polemiko z moderatorjem, je pošteno in po bontonu, da se predstavite s osebnimi podatki, kajti le tako je lahko debata enakopravna in enakovredna. S takšnim načinom, lahko tudi mi vam zagotovimo enakopravno obravnavanje pri debati.
Nobenemu ne prepovedujemo, da anonimno napiše svoje mnenje, ne smete pa se pritoževati nad moderatorji, če kritično ali ne odgovori po vašem okusu . Niti, če sporočila ne objavi.
V primeru, da se vseeno ne strinjate z njegovo odločitvijo, pa lahko svojo pritožbo naslovite na nas in jo bomo obravnavali. Vendar veljajo enaki pogoji, da se najprej predstavite, vaša identiteta bo skrita ostalim uporabnikom.
KAr pa se vedeževalcev tiče, pa menim,da ni nič narobe s svetovanjem, če ne bi zaračunavali svojo prijaznost. “vsaj pol ure….dala vam bo tisto kar tisti hip potrebujete- pogovor. Upanje in voljo do življenja”
Tudi naš forum in naši strokovnjaki vam dajejo na voljo pogovor in to takšen kot ga potrebujete in ne takšnega kot si ga želite. Z razliko od vedeževalcev, je ta nasvet popolnoma zastonj.
Še enkrat poudarjam, če menite, da se vam krati kakršnakoli pravica, se lahko mirno pritožite mimo tega foruma in zagotavljamo vam, da bomo vašo pritožbo obravnavali resno.
z veseljem se tudi usedemo za mizo in si vzamemo čas za pogovor in vam dali upanje in voljo do življenja.
Če še ne veste pri nas obstaja: http://zavod.over.net/i24210/ Brezplačna posvetovalnica, prav tako pa tudi pritožna knjiga: http://zavod.over.net/obvestila/zdravstvena_knjiga_pritozb_in_pohvala/
Upam,da sem povedal ključne stvari za razumevanje tega dialoga, če ne, mi napišite zasebno sporočilo ali privatni mail.
Hvala
Primož
Igor praviš,da je moč misli najmočnejše orodje za dosego naših ciljev.
Dobro,pa da povem,kaj se plete meni po glavi. Sem trenutno brez službe.Lani sem dobila neko trajno poškodbo in zdaj sem v fazi,ko si morem najti eno delo.Delo,ki bo mojemu ,če lahko tako rečem zdravju primerno.To me še toliko bolj žene,ker sem brez vseh dohodkov,tako živeti pa se ne da,sploh,ker položnice in opomini kar prihajajo,kot pri večini nas.Samo od sebe ne bo nič padlo z neba,morda kakšen meteor.
Že nekaj mesecev nazaj sem se obračala proti Bogu in še posebno prosila angele naj mi pokažejo pot,da najdem službo ali ona najde mene,kar pa je manj verjetno.Začuda,točno to se je zgodilo.
Zdaj sem spoznalo eno delo,katerega bi lahko opravljala,sem v zagonu,pripravljena na to,nič si ne dovolim,da bi me karkoli ustavilo.Seveda rabim priučitev,delo je humano in vem,da se imam možnost potegniti ven iz brezna,v katerem sem sedaj.
Hočem povedati,da so moje misli zelo pozitivno naravnane in se že vidim,da bom koristna in uspešna,toliko,kot bom sama želela.To je eno od mojih prepričanj.Če je to tako in verjamem,da je,sem na sledi svojim uresničenim sanjam!
Res je, misel je nekaj najmočnejšega, kar obstaja. Poglejmo iz fizikalnega stališča. Človek potrebuje za svojo hojo ( 5km/h) kar nekaj energije. Energijo črpa iz kozmosa (prano) z dihanjem v najbolj čisti obliki oz. s hrano v najbolj grobi obliki. Vozilo, kakršno koli, potrebuje energijo, ki jo dobiva iz goriva. Zvok, ki je še hitrejši in se širo skozi prostor s pomočjo gibanja zraka, sicer za svoje potovanje na rabi energije, zato pa porabi veliko energije na izvoru, da sploh povzroči nihanje v zraku. Prav tako je s svetlobo, ki potuje še hitreje. Močan vir svetlobe je potreben, da bi žarek potoval res daleč. Za svoje potovanje uporablja nihanje fotonov v prostoru. Še hitrejše je elektro-magnetno valovanje, ki prenaša, recimo, radijske signale. Pa vendat vidimo, da ima tudi radijski signal zamik, celo na krajše razdalje ( pri TV prenosih recimo ), torej omejeno hitrost. In v radiski signal je potrebno vložiti ogromno energije, da ga pošljemo nekam daleč ( recimo radijski oddajnik v Domžalah, kjer oddaja Radio Ljubljana na srednjih valovih – pošilja signal do stratosfere, od katere se le-ta odbije in najde pot do našega sprejemnika, ima izhodno moč ponoči kar 300 kW ). Misel pa potuje z neskončno hitrostjo, kajti prenaša se v trenutku, bodisi v nas samih, med dvema osebama, ki sta si, po razdalji, blizu ali pa zelo daleč ( v primeru telepatije ). Če je torej hitrost neskončna, je tudi energija, ki jo vložimo,da bi misel potovala, neskončna. Posledično je torej misel zelo močna, močnejša od besede, saj tudi prizadane bolj, kot beseda ( n.pr., če rečeš, da sem osel, me prizadaneš, če pa res tudi misliš, da sem osel, me zelo prizadaneš… ).
S pozitivno mislijo lahko spreminjamo svojo prihodnost ali ta trenutek. Zakaj? V pozitivno misel vložimo veliko več energije, ker je celo telo sproščeno, energija teče v njem brez zastojev in vso to energijo usmerimo v misel. Obratno, negativna misel ima zelo majhno energijo, ker je plod nesproščenosti, torej so energetske poti zakrčene, zaprte in blokirane. Kje pa nastane problem? Pri pozitivni misli, za katero stoji mali črviček: “Kaj pa če se ne uresniči?!”. Tak črviček pobere pozitivni misli ogromno energije in jo, v bistvu, naredi negativno. Od česa pa je to odvisno?
Bistvo tu je “verjeti” ali “zaupanje”. Zaupati, da se bo naša želja uresničila, ker smo jo poslali ali naslovili na pravi naslov in, ker se nam itak vse želje vedno uresničijo ( če nimajo zadaj tistega “črvička” )., vendar ne vedno na način in v obliki, ki smo si ga predstavljali. Pa vendar je tu prisotno ZAUPANJE, da je to dobro za nas, ne na koncu za našo dušo, ki je tu, da bi izpolnila svoje karmično poslanstvo. Pravimo, da vse to ustvarja VSEUREJUJOČA SILA, ki ji nekateri pravimo tudi Bog….. In zaupanje v to silo daje naši misli neskončno energijo in obratno. Kot je glasil del molitve Matere Tereze: ” V vsakem trenutku smo točno tam, kjer moramo biti!”
Seveda tu obstaja še druga teorija, ki jo je zapisal sloveski psihoog Martin Kojc. On razlaga človeka, kot virtualno bitje oz. plod misli, ki je programirana. Kot, če bi programirali računalnik ( pa čeprav v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so nastajala njegova dela, še sanjali niso o računalnikih ). Sprogramirani smo tako, da vidimo, slišimo, vohamo, okusimo in čutimo to, kar nam naši senzorji posredujejo in tako, kot je sestavljen naš program. Naša misel usmerja ta računalnik. Torej smo bolni, kadar je takšna naša misel in obratno. Pravzaprav sta teoriji dokaj podobni, Kojčeva je, recimo, malce razširjena……
In seveda dobre želje na novi poklicni poti!
Priznam, da sem tudi sama v zadnjih dveh letih nekajkrat poklicala vedeževalko, seveda takrat ko sem bila v najhujši stiski in mi je pogovor (čeprav zelo drag!) zelo pomagal. Tudi terapevta si človek težko privošči, ker so zelo dragi. Kar sicer ne pomeni, da zagovarjam vedeževanje, ker navsezadnje je bilo vedno tako kot je bilo že zgoraj zapisano – udarjen je revež, ki je že itak velikokrat v finančni stiski.
Ker pa avtorica te teme govori o nabiranju slabe karme, bi tudi jaz vprašala moderatorja (ali koga drugega), kako si v bistvu nabereš t.i. karmični dolg. Za primer naj povem, da mi je pred časom nek bioenergetik, ki se ukvarja tudi z duhovnostjo (bil je že večkrat v Indiji), rekel, da če se bom ločila, da si bom nakopala velik karmični dolg. Potemtakem bi bilo bolje, da bi ostala v neiskrenem zakonu??
Sem pa tudi jaz ena takih, kot “tisti filozof”, ki ga je omenil zgoraj nekje moderator, namreč, da so se mi zgodile v življenju prav tiste stvari, ki sem se jih podzavestno najbolj bala. Verjamem v moč misli, sem optimist po naravi, vendar včasih je resnično težko ostati pozitiven…, zato vem, da bom morala še veliko delati na sebi!
Pa še nekaj bi vprašala. Moderator (Igor) v pozdravu vedno pozdravite z “naj bo luč, radost in ljubezen”. To je tudi pozdrav “Lightweaver”-jev (tkalci luči), kaj menite o tem gibanju??
Pa lep pozdrav!
Karmični dolg ( v kitajski filozofiji ni karmičnega dolga ampak so samo izkušnje, ki jih duša nabira ) si pridobiš z dejanji, ki niso v skladu z “jamami” in “njamami” – nekakšne Božje zapovedi, ki so v vseh verstvih dokaj podobne. V indijski filozofiji temeljijo na t.zv. ahimsi ali nenasilju ( pišem v slovenski transkripciji ). Če si iz tega aspekta ogledava blebetanje tvojega bioenergetika, bi si lahko “nakopala” karmični dolg, če bi se ločevala zaradi “pohote” – torej želje po sexu z drugo osebo, ki ni tvoj mož. Če pa se ločuješ zato, da bi se osvobodila nasilja ( fizičnega, psihičnega itd. ) nad teboj in otroci, potem je to čisto drugače vrednoteno.
Moj pozdrav izhaja iz treh bistvenih lastnosti Najvišjega – Luči ( ali Svetlobe ), Ljubezni in Radosti, iz vsebine naših iskanj, iz cilja našega “potovanja”….. Ti trije elementi se omenjajo že v Mahabharati, pa kasneje v Kabali in pravzaprav v vseh verskih spisih najrazličnejših religij in filozofij. Prav nobene zveze ta pozdrav nima s skupino “Lightweavers”, ki je pač ena od skupin iskalcev, ki išče pot in se oklicuje, da jo tudi “pokaže”. Takih skupin je vsak dan več in več, mnoge temeljijo na iskreni želji in namenu ISKATI POT, mnoge od njih imajo samo komercijalne namene in iščejo svojo marketinško nišo. KAtera je avtentična in katera ne pa prepuščam tvoji intuiciji, ki je, vsaj zdi se mi tako, kar močna…..
Forum je zaprt za komentiranje.