Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija MR leve rame-izvid

MR leve rame-izvid

Spoštovani!
V levi rami imam ze več mesecev hude bolečine. Roke ne morem dvignit niti v višino ramen. Poskodbe ali udarca nisem imela nobene.Bila sem na slikanju rame, ki pa je pokazalo da je struktura prikazanega skeleta videti redkejša. Potem sem bila napotena na MR.
Izvid MR:
Majhen izliv v glenohumeralnem sklepu.
Izrazit nehomogen signal edema kostnine glavice in vratu humerusa zlasti lateralno. Ostali prikazani skelet ima normalen signal. Brez prepričljivih znakov za omejene formacije v kostnini ali destrukcijo korteksa.
V AC sklepu ni posebnosti.
Subakromialni prostor je ohranjen.
Tanka plast tekočine v subakromialni subdeltoidni burzi.
Tetive in mišice rotatorne manšete so ohranjene.
Tetive dolge glave bicepsa poteka normalno v žlebu do insercije, ob njej je v žlebu nekaj tekočine.
Mnenje:
Izrazit edem kostnine glavice in vratu humerusa zlasti posteriorno in lateralno kahko predstavlja kortuzijo, vnetje, mozna je tudi infiltracija.
Verjetno srkundarni majhen izliv v glenohumeralnem sklepu ter v subakromialni subdeltoidni burzi.
V odvisnosti od klinične korelacije pride v poštev nadaljna fiziatrična ali onkološka obravnava.
Tenosinovitis tetive dolge glave bicepsa.

Sedaj čakam na ortopeda. Ker pa je čakalna doba kar dolga Vas prosim, če mi lahko obrazložite izvid saj me zelo skrbi, ker kar preberem na netu je rak na kosteh.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Spoštovani!
MR je pokazal edem kostnine, za katerega se niso opredelili, lahko je stanje po poškodbi, udarcu, lahko je tudi kaj drugega. Imate tudi vnetje tetive dolge glave bicepsa, ki se ponavadi zdravi z blokado ali FTH, v skrajnem primeru tudi z artroskopijo. Moral bi tudi videti MR posnetke glede tega edema za boljšo oceno. Verjetnost, da je rak, je zelo majhna. Svetujem pregled pri ortopedu.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

pozdravljeni,

Tudi mene zanima razlaga izvida mr leve rame…v glavnem, pred 20 leti sem imela artroskopijo,pred tem več izpahov. Po operaciji sem imela še dva izpaha,med plavanjem in igranjem. Septembra lani se je zgodil ponovni izpah. Zaradi dolgotrajnih in močnih bolecin so me dali na mr, v glavnem

– velik edem na glavici humerusa,

– hill sachs poškodba

-kostni bankrot

– poškodba t.supraspinatusa, ta je hiperintenziven in zadebeljen..

Kaj vse to pomeni, me caka ponovna operacija? Ker drugace redno telovadim, prej sem lahko 20 let delala polozaj celega mostu, zdaj pa roke ne morem več iztegnit po izpahu.

Hvala za odgovor, lep dan

Spoštovani!
Žal bo potrebna ponovna operacija, in sicer ponovna stabilizacija po Latarjetu. To je večja operacija, ker se del vaše kosti fiksira na sprednji del ramenskega sklepa in se ga tako stabilizira. Svetujem pregled pri dr.Mikeku v Centru Artros, ki dela to operacijo edini v Sloveniji artroskopsko.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close