MR cervikalne hrbtenice
Pozdravljeni,
kaj bo pri vas potrebno, ne vem. Do neke mere imamo vsi z leti stenoze nevroforamnov na vecih nivojih. Poskusite cimvec zdraviti brez operacij: z gibanjem, vajami, uravnavanjem telesne teze… poiskati vzrok za te tezave in dnevno delati na tem. Operacija je vedno zadnja moznost. Cim manj in le v skrajni sili.
Vse dobro vam zelim…
Pozdravljeni.
Hvala za odgovor. Žal druge opcije ni bilo kot operacija. Poizkusili smo tudi z FTh l, vendar ne uspešno. Celo fizioterapevtka, ki je bila zelo usposobljena glede terapij je hitro ugotovila, da mi terapije ne bodo pomagale, ceprou zelo ner ada reče, da se kaj ne da odpraviti z FTh, v mojmu primeru je morala odkrito reci, da bo potreben poseg. Danes je že 14 dni od operacije, sicer so bolečine se vedno prisotne. Na vratu je bolečina manj izrazita, na rokah in ramenih pa zelo. Imam pa še eno težavo. Ko želim spiti vodo me prsnem košu in zadnji del hrbtenice tako za boli in za peče. Nevem od kje in zakaj taka reakcija. Morda kaj povezano z narkozo?
Potem imam še eno vprašanje. Ko sem bil na nevrokirurgiji so mi odsvetovali jemanje Dorete,dokler jemljem Analgin. Sicer mi je ortoped prepisal Doreto in neurotin zaradi nevropatskih bolecin v stopalu. Sedaj pa nevem kdaj naj jih spet pričnem jemati, saj jemljem se vedno protibolečinski Analgin.
Vaje redno delam, imam pa visok krvni tlak, tako da sem kar omotičen od bolecin in tlaka. Skratka prepleten z različnimi zdravili. Upam, da vsaka od teh ima svojo funkcijo?
Upam, da mi več ne bo potrebno poseči po se kakšni operaciji in da se da kako drugače zadevo pozdraviti.
Čez slab mesec me čakajo toplice v Dobrni in upam na izboljšavo.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni.
Zadnjih nekaj dni sem pa začel čutiti močne bolečine v levi lopatici, že po 2 km hoje, mi vrat, rama, lopatica popolnoma se za krči bolečine pa zelo hude.
Zadnja dva dneva pa na mestu kjer je vstavljena kletka Zero P. pa čutim kot, da bi me nekaj zuljilo in je prav moteče.
Hvala za odg
Lp.
Profil:
ZASEBNO
88,93 RM CERVICALE
Klinično vprašanje: bolečina v vratu levo
Preiskava je bila izvedena z 1,5 T opremo, z uporabo Dixonovih zaporedij TSE T1, TSE T2 brez in z zaviranjem signala za maščobno tkivo, na sagitalni ravnini in zaporedja GE na aksialni ravnini rektificirane hrbtenice.
Vretenčna telesa pravilne višine in morfologije s poravnano zadnjo steno.
Prisotna je somatsko-marginalna osteofitna deformacija na C5-C6 z levo pre- in intraforaminalno paramedialno herniacijo, ki povzroča utesnitev korenine.
V celotnem območju sta vretenčni kanal in konjugacijski kanali ohranjene širine.
Brez spremembe intramedularnega signala.
Ni znakov kostnega edema.
- Radiologinja dr. Silvia Petz
Spostovani,
Izvid MR kaže degenerativne spremembe na nivoju C5–C6 z levo paramedialno herniacijo diska, ki utesnjuje živčno korenino na levi strani. Ostale strukture so v mejah normale. Navedeno pomeni, da opisane spremembe – hernija – ustrezajo vzroku za bolečino v vratu z sirjenjem proti levi zgornji okoncini.
Lep pozdrav