Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija možnost zanositve

možnost zanositve

Pozdravljeni!

Na noben način ne morem zaupati kontracepcijskim tabletkam. Jemljem jih že 1 leto pa se ni nikol nič ”zalomilo” pa vseeno … sebe ne morem prepričati da so zanesljive. Zato sem po vsakem zavojčku tabletk živčna in nestrpno čakam menstruacijo. Med spolnim odnosom fant sperme nikoli ne spusti v nožnico. Prosim, povejte kako naj se znebim strahu.

LP

Ob pravilnem jemanju KT zanosi le 0,3 % žensk, to je približno 3 od 1000 žensk. Ali povedano drugače 997 jih ne zanosi. Prepričljivo?

Podatke sem prebrala že tisočkrat. Vendar mi notranji strah ne da miru. Vsak dan nestrpno čakam menstruacijo, imam občutek da mi je slabo in da imam vse znake nosečnosti. Nevem s kom naj se pogovorim, ker stanje postaja nevzdržno. Posledično se bojim spolnih odnosov.

Poskusite s psihologom. Do nekaterih lahko pridete z napotnico od osebnega zdravnika ali samoplačniško.

Še eno vprašanje .. že nekaj dni mi je slabo, vcasih zjutraj, spet drugič popoldne ali pa se slabo počutje razpotegne cez ves dan … bruhala nisem. Test sem naredila danes zjutraj, čeprav menstruacijo dobim v cetrtek. Ampak glede na slabost se mi zdi da bi test ze moral pokazati pozitivno če bi bila noseča. Imam prav?

Sama sem skoraj prepričana da mi je slabo zaradi psihe, neprestano samo razmišljam o tem da slučajno nisem noseča. Ne morem se pomirit.

Test postane pozitiven šele po izostanku menstruacije. Slabost je zelo nespecificen znak in ima lahko različne vzroke. Včasih je slabost prisotna v drugi polovici ciklusa kot “stranski” učinek povišanega LH in progesterona.

New Report

Close