Moja zgodba
Pred meseci sem tu gor spraševala zakaj se moški nočejo ločiti. Pa ste krepko zašli iz bistva.
Torej, moj kmalu ex mož me je vsa leta poniževal in žalil, ne bom zdaj naštevala. Zakon brez čustev, da o ljubezni niti ne govorimo. Brez spoštovanja. Leta in leta sem se trudila, prikrivala, fintirala da je vse v redu. Živela v laži, se tolažila da je drugje še slabše……..
Dokler nekega dne nisem spoznala nekoga ki mi je nudil vse kar sem pogrešala. Toda žena je opazila in on je prekinil.
Jaz sem spoznala da mojm zakon ni niti podoben zakonu. In sem sklenila narediti konec. Dala sem vlogo za ločitev. Toda joj. Moj mož se je kar naenkrat spremenil. Obljubljal, rotil, nisem mogla verjet – celo pokleknil je pred mano in me prosil da v imenu ljubezni ki jo čuti do mene naj mu dam še eno priložnost. Takrat se je v meni nekaj obrnilo. Želodec namreč!
Po vseh letih poniževanj in …ah, ne bom o tem – me začne rotit in prrosit. Ker se mi je totalno vse uprlo, ker ne prenesem niti pogleda več nanj, kaj šele dotika, nisem popustila. Zdaj sem skoraj ločena. Pa še vedno me prosi in moli.
Moj nekdanji ljubimec. Neki dan pokliče po gsm-ju in prosi za pogovor. Privolim iz firbčnosti in želje da mu povem kar mu gre. Povedal mi je, da se ločuje zaradi mene. Ker je spoznal , da me ves ta čas ni nehal ljubiti in da sem jaz prava ženska zanj in bla bla bla. Prizadeta in užaljena ker je takrat brez besed prekinil z mano sem mu povedala to svoje in odšla.
Čeprav ga po 2. letih še vedno ljubim. Nihče več me ne bo prizadel.
Moj pa mi še vedno nagaja pri ločitvenem postopku.
Moški, kot tvoj mož, so nezreli in NIKOLI ne bodo dozoreli. Govoriš, prosiš, morda celo kdaj zagroziš – mnogo prevečkrat, da bi te jemali resno in karkoli naredili na sebi ali držali kakšno obljubo. Žal tudi jaz poznam enega takega.
Tudi ta drugi tvoj ni nič boljši – samo počakal je, da mu pripraviš pot in že je spet tu. Je pa seveda težko, če karkoli čutiš do njega.
Po mojem je bolje, da počakaš in rešiš težave z ločitvijo, morda boš čez nekaj mesecev stvari videla bolj realno in vedela kaj hočeš.
Seveda pa zaradi življenjske izkušnje ne moreš posploševati in vse moške obsoditi kot slabe – življenje je vendar pisano in za vsakim dežjem posije sonce. Včasih je samo potrebno najti mavrico ….
Ja osica,lep pozdrav!
Se spomnem,ko si nekaj pisala o temi,ki se je nanašala na ljubice.
Zdaj si zmagala nad samo seboj,ko si se odločila znebiti se stare šare in še tiste manj obetavne prihodnosti,na katero si svoj čas veliko prisegala.
Če si bila svoj čas ljubica,si bila pač ljubica.On takrat ni imel v načrtu kaj več.Imela si pa verjetno ti.Zdaj si pa užaljena in preponosna na kaj več,ko imaš več možnosti za napredovanje nekoč prikrite zveze.
Pa saj tako ali pobobni vzorci se na splošno dogajajo tudi pri drugih,ko se znajdejo v takšnem položaju,kot si se ti.
Zanimivo je dokler je skrito in ni javno.Statistike govorijo,da več kot 80 %takšnih zvez propade,se pravi,ko bi naj ljubica postala nekaj več,kot samo to.
Zdaj si se odločila za novo pot.Odločila si se,da te nihče več ne bo prizadel.Bodi srečna,da bo res tako.Čisto sigurna pa vseeno ne moreš biti.
Stari obraz (tvoj mož),še gledati ga ne moreš več,ta novi obraz(bivši ljubimec),ti pa še gloda srce.Tudi to z obeh strani moreš razčistiti pri sebi,da boš lahko šla naprej!
Pa srečno!
In samo to še pod to, kar so napisali ostali: bivši možje VEDNO nagajajo in to ne mine še dolgo. Sprejmi to in naj se te čustveno ne dotakne. Moj bivši mož je užaljen in nagaja(zdaj niti nima več sredstev, ker sem si življenje uredila tako, da mi niti ne more) še sedaj po 11ih letih.
Tega bivšega ljubimca pa se raje izogni. Tudi meni je potem ko sem bila nekaj časa samska prišel pihat na dušo eden od “starih” ljubimcev, kako se ločuje….in sem rekla ok, potem se loči, pa bova videla, če lahko začneva sploh hodit na pijače! In kaj se je zgodilo? Še danesje poročen. Torej me je želel za ljubico, ki je nevezana in samo njemu na razpolago. Eh!
Vso srečo!