Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Mladoletni sin na drogi in nihce nam ne pomaga!

Mladoletni sin na drogi in nihce nam ne pomaga!

Otroci so ogledalo svojih staršev!
Kdo pa je potem tu kriv? Župnik?
[/quote]

Toplo ti svetujem, da prebereš knjigo Otroka oblikujejo vrstniki.

[/quote]

Otroka ne oblikujejo vrstniki, ampak primarna družina!O tem ne dvomim že 38 let, odkar delam z otroki.

Samo še tole bi ti napisala. Naj ti ne bo žal dopusta in denarja. Če ga boš dala v ustanovo prej premisli. Midva z možem sva si vzela eno dopoldne dopust in šla v Ljubljano. Šla sva do psihiatrične in na mislim da na Grablovičevo – meni to ni bilo to. Takrat sva se zmenila in šla v svoj projekt. Prve tedne naj bo z njim nekdo, ki ga obvlada in ki mu kadar je ok zaupa. Sama sem prosti sintetičnim zdravljenjem. Za depresijo je sprehod in vroča čokolada ter delo in pogovor. Ter vse kar leti po zraku pospravi:). Lahko nama bi šlo veliko po zlu. Lahko bi…..pa ni. Zdaj je stara 28 let ima družino dva otroka, službo, dokončano šolo. Takrat pa je bila divja 17-letnica, ki je uničevala ne samo sebe temveč tudi našo družino. Vse kar bosta z možem storila bosta storila tudi zase in za ostale otroke.
Moraš pa najti z njim stično točko. Nekaj kar veš, da obožuje. Nekaj kar mu je pri 15-h pomenilo vse. To delaj ti ko boš z njim brez vsiljivosti. Sama sem hodila metat na koš. Pojma nimam o košarki pa sem hodila. Koš je bil 500m stran od hiše, kjer je bila nekoč šola. Po cca 10-h dneh se mi je pridružila. Brala sem pa skrivaj vse kar je se je dalo o zasvojenosti in najstnikih.
Poglavitna zadeva pa je odročnost brez telefona in wi-fija.

Mislim, da nimas prav.
Dejstvo je, da he avtorica naredila napako pri vzgoji. To ne pomeni, da je slab clovek, je pa clovek, ki dela napake.
Ce si bo govorila, da ni kriva, ima se tri mlajse, pri katerih bo delala napake in …
Priznati si mora, da ocitno ni vse naredila tako, kot bi bilo treba.
Tudi dobri ljudje gresimo in delamo napake, ampak si jih priznamo in jih popravljamo! Tega pa pri avtorici ne zasledim.

Glede hoje po robu: sama sem tak tip. Ampak zaradi vzgoje sem vedno vedela, kje je meja.

Glej ženska, si v zosu, a ne moreš kazati s prstom na druge in govoriti, da ti nihče noče pomagati.
Grozljivo je, da dve (2) leti “niste opazili” sprememb na fantu in je enako grozljivo tudi, da dejansko danes verjamete, da poba drogo dobiva zastonj od “prijateljev”.
Čas je, da se končno zresnite.
Da mož užge po mizi, da fanta osamite in ga soočite z delom.
Mesec ali dva osame nekje na kaki gorski kmetiji, kjer ne bo možnosti za beg v civilizacijo, k dilerjem.
Delo, zdrava hrana, brez neta, mobija, branje knjig, pogovor, ostro a pravično vodenje.
Spoštovanje opravljenega dela.
Prevzemanje odgovornosti.

Terapija za družine, terapija za zakonca, terapija za mulca.
To se ni zgodilo iz jasnega neba.
Nekaj je šlo (ali gre) v familiji narobe.
Spucajte, če hočete pomagati.

[/quote]

Otroka oblikujejo starsi.
Vpliv vrstnikov je lahko le toliksen, kolikor so starsi pustili prostora. Sicer ta prostor vedno je, a ce so starsi postavili dobre temelje, tudi otrok isce vrstnike z dobrimi temelji in je vpliv lahko pozitiven.

To je pa res super ja, otrok torej super v šoli, športnik, glasbenik, a glej si zlomka, karakterno šibek v enem momentu. Starši popolni.

Mogoče so pa postavljali do otroka malo nerazumne zahteve???? V šoli petice, trenirat šport, ki ga ne zanima trikrat na teden in dvakrat na teden glasbena šola, ki se mu je gabila, pa učit se cele dneve, drugače mama ni zadovoljna???? Tudi jaz bi se šla zadet ob prvi priliki.

En otrok reagira na take zahteve tako, drugi drugače. En bi se enostavno uprl in bi se prav malo sekiral za jokajočo mater. Drugi takih izbruhov ne bi mogel prenesti in bi se zatekel v drogo. Otrok, ki jih uničijo sočutne matere je kar veliko. Uničijo jih tako ali drugače. Večinoma so to nežni, občutljivi fantje. Zadrogirajo se, zapijejo in imajo težave z odnosom z žensko. Ne zaradi svoje karakterne šibkosti.
[/quote]

Dobro si to napisal(a).

[/quote]

To je res, a do takrat, ko otrok pride do vrstnikov in ga oni “oblikujejo”, bi moral imeti relativno izdelano osebnost in trdne temelje vzgoje. To pa prinese otrok od doma. Vsem so nam ponujali cigarete, pijačo, tudi droge, pa še kaj bi se našlo. Otrok mora imeti izdelano, kdo je, da se odloči, kakšen bo njegov odgovor.

[/quote]

Moje mnenje o tej knjigi je , da gre za še en poskus apologije (opravičevanja) vzgojnih kiksov s strani staršev.

Vrstniki, ki oblikujejo otroka, imajo tudi svoje starše, ki so praviloma sfalirali v vzgoji.

Trenutek šibkosti ne naredi odvisnika!
Trenutek šibkosti je prvi vdih, vpih, zadetek in od tega prvega nisi odvisnik!

Od prvega bruhanja hrane ali enega dneva brez hrane tudi nimaš bulimije ali anoreksije!

Za odvisniki, ki so na videz pridni in zgledni, se skriva marsikaj, večinoma nerazumevanje in nesprejemanje staršev, nekaj pa tudi vrstniškega nesprejemanja.
[/quote]

O pa si! Od prvega vbrizga heroina si odvisnik! Tako da ne širit neresnic. Svoje otroke sem odvrnila od droge tudi s tem, da sem jim povedala, da je dovolj enkrat, pa ni več poti nazaj.

Če bo moj prišel zadet točno ve kaj ga čaka. Se o tem pogovarjamo že sedaj, ko ima 8 let.
Če bi ne vem kako spregledala in bi zvedela, da je odvisnik ga zagurtnam na posteljo in čakam, da napad mine. Pa če je do polnoletnosti zagurtnan.

– a ni tako, da ce sta starsa nesposobna, otroka odvzame CSD?
– dve leti zadevanja s travo, ki mine dokler stars ne pride iz sluzbe, se v fazi odrascanja NE OPAZI!! Ker gre za puberteto, ki je ze sama po sebi cudna, otrok zraste, se potegne, shujsa, se drugace oblaci pa to se ni znak, da se drogira (sploh ce tega niti v sanjah ne bi pomislil)
– ali stars ne sme biti sibek? Ali niso tudi njihove moci omejene? Ce ne zmores, ne zmores, mogoce tudi stars ni imel pravih vzorcec doma, pa ali se zato ne bi smel zaljubit, imet otroke?

Puberteta sama po sebi ni prav nič čudna.Tvoj sin pa že očitno dolgo bluzi.
Se pa strinjam in to že dolgo vem, da gre vzgoja iz roda v rod.In kar nisi dobil sam, ne znaš dati.Ponavadi je tako.Očitno tudi ti nisi imela ravno dobrega otroštva in ljubečih staršev in zdaj z očetom otroka ponavljata zgrešene vzorce, ki so pripeljale do zdajšnje katastrofe.In ko si v labirintu, ne veš ne kod ne kam.
Zgoraj so navedeni strokovnjaki za vaš primer.Vendar boste morali sodelovati vsi.Ker vsa družina deluje tako, da je prišlo do tega.

Izgovori ti prav nič ne pomagajo.
Nasvetov – dobrih in manj dobrih – maš tukaj kot listja in trave. Če pa se ti ne ljubi, priznaj in odpelji otroka na CSD, pa naj se zafrkavajo z njim.
In le zakaj imajo ljudje s slabšimi starševskimi kapacitetami vedno veliko otrok?

CSD vzame otroka in ga da v rejo – če sta oba starša kar naprej v alkoholiziranem stanju, če se drogirata, če zanemarjata otroka.

Zavedati se, da si sibek in imeti 4!!!! otroke ?!?!?!

Mislim,da je tako,da mora volja za spremembo priti od njega.
Mislim tudi,da bi lahko bila ena možnost,če je mogoče,da gre nekdo z njim iz tega okolja,je z njim 24 ur/2 meseca če je potrebno.

Predvsem pa ti želim veliko volje,energije,vere v dober konec,prave ljudi in veliko moči in ljubezni-to lahko pomeni tudi,da si neizprosna do konca.

Nikoli ne obupaj!!!

Saj ne, da sem nek hud ekspert za drogo in odvajanje, ampak a je kajenje trave stvar, zaradi katere se otroka pošlje v komuno ali na psihiatrijo?

Avtorica, daj ti najprej malo bolj natančno opredeli problem – kaj otrok dejansko uživa, s čim je zasvojen? Ker če se bo na koncu izkazalo, da sicer res kadi travo (pa ne, da to samo po sebi ni problematično), ampak dejansko pa živce izgubljaš zaradi njegove splošne vedenjske problematike, potem so vsi nasveti o samotnih kmetijah in metanju na koš precej brezvezni.

Fant je shiziofrenik. Jemlje ap-je?

Kar je bilo je bilo.
Ugotavljam, da ti zmanjkuje moci.
Projekt Clovek je na Slovenski v Lj. za mladoletne. Lovis zadnje mesece da imas pravico vplivat nanj. Ko bo polnoleten bo sele lahko veselica.
Tam so srecanja tako za otroke kot za starse. Tam debatiras s starsi ki imajo enake tezave. Zaposleni imajo fajn pristop in tisti otroci ki si res zelijo pomoci jo tam dobijo in jim uspe. Kot pa razumem je tvoj sin prekrsil ze vse mozne dogovore in zahteve teh drustev. In nazadnje ostane res samo druzina. Ker se mulc se naprej veselo zajebava. Tukaj ste zdaj! Ko dvignejo roke vsi, sploh javnost, ki se nad takimi zgodbami le naslaja.
Kje vse ste ze iskali pomoc?
Ce ste ogrozeni je vedno 113, pa saj to dobro ves.
Malo se sprosti in se posveti se drugim v druzini. Zasluzijo si enako pozornost kot ta mali narkoman. Ali pa celo vec!
Poskusi ga ignorirat. Kako prezivi dan?
Prosim le ne dovoli da izsiljuje in grdo dela s sestrami, brati ter z babicami in dedki.

New Report

Close