Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Mladoletni sin na drogi in nihce nam ne pomaga!

Mladoletni sin na drogi in nihce nam ne pomaga!

A lahko prosim tisti, ki svetujete, naj ga vržejo na cesto, pustijo, da doseže dno, ipd…, vzamete v ozir, da govorimo o mladoletniku, ki ima v družini dedne duševne bolezni?

Pod pogojem, da ni cela tema provokacija in clickbait, seveda.

ce bi blo res kaj na tem da ma mali dusevno/e bolezni bi to ze ugotovil njegov lececi psihiater, poznam ljudi ki jim je bila ugotovljena shizofrenija pa ob pomoci zdravil in terapevta cisto normalno furajo skozi zivljenje…

se mi le zdi da je tale mtka nekje prebrala da marihuana povzroca shizofrenijo al neki in zdej ker jo ma tud njen brat al neki celo paniko nardila

men je sam zal da sem sploh odgovarjal na tale topic, f*ckin fail! Odprto pismo pa na pop teve to je resitev yeah xD

Se ti ne zdi,da ste prepozno zaceli resevati tezave?Kje si bila,ko je prvic rabil pomoc?Kako ste odreagirali,ko je prvic prisel zadet?Zakaj se zadeva?Kdo mu daje za drogo?

Obtozujes druge,ne resujes pri vas.Ta otrok je ze zafuran,prihodnosti nima,zahvali se lahko tebi in ocetu,ker mu nista postavila mej,ker mu nista nudila toplega doma.Mediji ne bodo nic resili.Prepozno si se zacela gristi.In tega ni izhoda,ni!
[/quote]

Bivsi, tvoj odgovor mi je dal nekaj upanja za mojega otroka, ki je že dolgo odvisnik, se že večkrat zdravil, brezuspešno. Zdaj se je ponovno odločil it na detox. Skoraj nimam več upanja. Res zadnja bilka. Imaš kakšen nasvet? Sem čisto na tleh

če sem čisto iskrena, ni pomoči, vsi bi ga ujčkali, on bi se delal revčka in vas izkoriščal. Obup. Srai rek je pijanec se spreobrne, ko se v grob zvrne, z mamilašem je pa še nekoliko hujše. Vem da vam to ne bo vseč, ampak tako je.

Malo smo vsi skupaj zasli, tema ni provokacija, niso pa vsi podatki o druzini resnicni, priznam.
Torej maldoletnik na vseh moznih drogah razen heroina, do polnoletnosti mu manjka še dobro leto, kar pomeni, da sva starša zanj odgovorna, hkrati pa vzgojno nemocna.

Sin se trudi, zadnji teden “samo” na travi, kar pomeni, da nevarnost ostaja, nisem mirna. Sam je priznal, da potrebuje pomoc, saj vidi kam ga je tako zivljenje pripeljalo (vrstniki so v 3.letniku, on nima koncanega niti 1.letnika srednje sole). Po neuspeli hospitalizaciji v cetrtek, se je odlocil, da bo sam tole zvozil doma. Rada bi verjela, da bi nam uspelo.

Zakaj sem razocarana nad institucijami? Zato, ker vsak gleda samo zase, ne pa kompleksne slike. Komuno ni zanimalo, da fant obiskuje tecaj za obvladovanje jeze, cez noc so pricakovali rezultate, ki jih ni bilo. Oni pac imajo svoja pravila. Svoja pravila ima tudi Projekt Clovek, ki ga zeli negativnega na vse (iskreno ne razumem, kaj pol ce ima v telesu se vedno sledi trave, ampak ok to kje njihovo pravilo). Kam se torej ocistit, ko si za ene ustanove neprimeren (pedopsihiatrija), za druge premlad?! Kam, ko starsa nimata vec moci, sta pa v bistvu še vedno odgovorna? Kam, v casih ko moramo pazit na sluzbe, saj so vir prezivetja? Kam z njim, ko je potrebno zascitit tudi druge otroke?

Na skupino so nas naucili, kako potegnit mejo, na cesto z njim ko bo polnoleten. Pade in se le tako ima sam moznost pobrat.

Cakat in gledat kako propada pred tvojimi ocmi… neopisljivo… In ja seveda sem razocarana nad institucijami, CSD sploh. Vse jih zanima, vse jim moras porocat, sicer pa nobene pomoci, kot nekaj stevilk, kam poklicat. Naj povem, da so te institucije placane od nas davkoplacevalcev. Komuna in ostale so celo placljive – dokler je mladoleten, placajo starsi.

Sin ni nesramen (razen ko je zivcen v krizi), vse razume in z vsem se strinja, tudi sam bi rad normalno zivel pa ne sam ne more…

Ja, pricakujem, da ce jaz ne morem, mi je treba pomagat – gre za mladoletno osebo, ki bo, ce ne bomo uspeli prepreciti, prej ali slej zivela na stroske drzave, saj ne bo opravilno sposobna… Je res treba cakat? Ne morem preprecit? Naj pade po 18 letu, ce ze mora, zdaj pa ga moram dat na varno, to doma zal ni.

Ti si tista, ki je locena in ze petnajstic tlw tezi s travo? Pa dva deteta imas?

Kaj pomeni ” mi davkoplačevalci”, kaj pomeni ” treba mu je pomagat”. Mi davkoplačevalci- Toliko kot ti dajo, toliko prispevaš., če nimaš, tudi država ne more vzet. Treba mu je pomagat- kdo, sam si bo pomagal, kje pa piše, da mora živeti po vašem vzorcu, bo pač živeč po svojem vzorcu, dokler bo pač živel, pa naj bo že kakršen koli. Prej ko to sprejmete, lažje vam bo, vam in njemu.
Ko padeš popolnoma na tla, takrat se začneš pobirati, kdaj ta tla začutiš sam, to je pa drugo vprašanje.

Bivsi, tvoj odgovor mi je dal nekaj upanja za mojega otroka, ki je že dolgo odvisnik, se že večkrat zdravil, brezuspešno. Zdaj se je ponovno odločil it na detox. Skoraj nimam več upanja. Res zadnja bilka. Imaš kakšen nasvet? Sem čisto na tleh
[/quote]

Provokacija al ne, detox je samo prvi korak na poti do ociscenja, ce se je tako odlocil zacnite iskat naslednji korak ker samo detox pomeni da se bo pac fizicno spucal (prvi in najlazji korak) kar pa je zares problem pa je ”na podstresju” to pa je tezek in dolg proces ki rabi cas… Ne vem kot sem rekel pogovorite se, raziscite moznosti in se odlocte za drugi korak, mogoce komuna (sprememba okolja, druzbe in miselnosti pomaga) oz ce je trdnega karakterja mogoce kake terapije, druzenja, sestanki…

Za travo pa itak detox sploh nima veze ker je to bolj psihicna odvisnost in se zaradi dzointkov ni treba ”pucat” razen ”na podstresju” seveda. Psihiater bi to najbolje znal odlocit, verjetno sploh brez kakrsne koli hospitalizacije, u bistvu se mi tamali kr mal smili po eni strani k ma tko premakneno mt da bi ga zarad par dzointkov na tedn kr u komuno tlacla…

Mladoletnik je, zaprite ga za tri tedne, vzemite dopust, bolniško, karkoli, potem v projekt človek, drugače ne gre, kot strogo. resno se vzemite v roke, če ne ga boste izgubili

NE MOREM!!! KOLIKOKRAT NAJ ŠE POVEM, DA NE MOREM!!! TUDI KO SEM DOMA, GRE VEN!! DVA TRI DNI JE OK, POTEM SPET ZABLUZI.
IN NI BILA “SAMO” TRAVA!!! JE BILO VSEGA! IN BIL JE ZE V KOMUNI, NE CEL PROGRAM, KER SO GA VEN METALI PA KER SO PREDLAGALI, NAJ GRE V ŠOLO!! DA JE ŠOLA MESTO ZA 16 LETNIKA!!

TAK DA TI, BIVSI ODVISNIK, SVAKA CAST ZATE DA SI BIVSI, A SEM NAPISALA, DA IMAMO PROGRAM ZA POTEM 2-3 LETNI PROJEKT CLOVEK, A GA NE MOREMO TJA SPRAVIT, KER NI NEGATIVEN NA VSE. NE POTEM MENI, DA GA HOCEM SPRAVIT V KOMUNO… JA RADA GA IMAM IN BI MU RADA POMAGALA, VEM TUDI DA BI MU BRCA CEZ PRAG NAJBOLJ POMAGALA (CE BI PREZIVEL!), A ŠE NIMA 18!!!!!

In ja, sem jezna in obupana, ker ima spet cudne oči in ker tega nikakor ne bom mogla sama zvozit!

Ce ne bi imela drugih otrok in dobre sluzbe, bi sla sama malo pocivat na psihiatrijo.

Bolj kot te berem, bolj imam občutek, da samo iščeš izgovore, da se ti ni treba resno spoprijemati s situacijo, kot pa, da bi dejansko želela ukrepati.

Dobra služba, premlad otrok, nikjer ga ne sprejmejo, sam odhaja od doma (brez dovoljenja)…
Rešitev ti je bilo v tej temi ponujenih že toliko, da bi lahko že dali pol odvajanja skozi, ti pa še kar ‘to me gre, pa ono ne gre, pa tisto tudi ne… ‘

Čez dve leti lahko, da tvoj otrok ne bo več živ. Morda čakaš na to, da ti več ne bo potrebno reševati situacije?

Dva dni nazaj je bil na Pop TV zaniniv film o najstniškem zasvojencu, Hiša na pečini.
Se je pokazalo, da je bil vzrok v precej diskuncionalnih družinskih odnosih in popustljivosti do otroka.
Ko sta starša začela razreševati svoje težave, še bolj pa, ko se je najstnik počutil koristnega (s fizičnim delom in jasnim ciljem, ki mu ga je določil oče), je začel delati na sebi, uspeval vzdržati brez raznih opijatov ter je končno lahko odraščal.

Kje dobi denar za travo, drogo? Zaprite mu vrata in z njim prekinite vse stike, naj bo na cesti, sam osamljen, naj krade ga bodo vsaj zaprli, dokler pa je na toplem in vam kima ste neumni vi ne on. Razumem zdravnike da mu ne morejo pomagati, če ima pri vas potuho.

Imaš dobro službo, torej morate imeti tudi dobro rezervo.
Imaš še druge otroke, torej en starš skrbi zanje, drugi za odvisnika.

Ti samo iščeš izgovore. Ti se izgovarjaš na vse živo, zakaj mu ne pomagaš, kriviš pa druge, ker mu ne pomagajo.
Očitno bi najraje nekomu plačala, da počisti tvoj drek.

Če bi šlo za mojega otroka, bi si vzela čas. Druga dva bi že počakala, služba pa tudi al pa če ne…

Zakaj ga ne moreš vreč iz bajte? Pravljičar Franci je nekje pri teh letih tudi klošaril in se zapijal po Ljubljani. Potem ga je pa pamet srečala.
Začni ukrepat ali pa dvigni roke, tole jamranje ne bo pomagalo.

Verjeli ali ne, jamranje pomaga, ko ves trud odpove in ne mores vec… potem še lahko samo jamras, to lahko.

En stars je ze odpovedal, se trudim da ne bi se jaz, bom naredila vse, kar mi je bilo receno v ponedeljek in danes. Dolgo ga pa ne bom vec gledala takega, to pa sigurno, bom sla na csd in ce ne najdejo resitve (ce jo jutri ne najdem sama), jih obvestim, da ga vrzem na cesto.
Dovolj smo se trudili in sestankovali, placevali in nabijali kilometre, ce je dovolj star za delat odrasle neumnosti, naj tudi prevzame odgovornost. Amen!

Pokliči Miha Kramli Nova Gorica.

Hm.
Delovali pa očitno precej malo.

In že spet mora nekdo drug iskat rešitve, ker se tebi ne da reševat lastne napake!
KAJ IMA CSD S TVOJIM OTROKOM?
Naj mi davkoplačevalci plačujemo zanj? TI IMAŠ DOBRO SLUŽBO, PLAČUJ SAMA!

Bolj te berem, bolj me ima, da ti vzamem tega otroka in ga rešim pred teboj!

New Report

Close