Najdi forum

Moja zelo dobra prijateljica, je rodila 5t prezgodaj. Podobna zgodba kot pri meni. Napaka na požiravniku. Le da je njen sinek preživel. Oz. umira. Rekli so ji, da nebo več dolgo živel. Stojim ji ob strani kolikor pač zmorem. Rada pa ji bi napisala nekaj, ker ji ob rojstvu nisem poslala telegrama, ker sem vedla kako je in se mi ni zdelo primerno. Zdaj sem jo vprašala, če ji lahko nekaj podarim in mi povedala kaj si želi, rada pa bi ji še nekaj napisala. Pa nevem kaj. Mi lahko katera pomaga? S kakšno idejo?

Mateja,
napiši tisto kar čutiš v srcu.

Če sta si zelo blizu jo malce povprašaj na kakšen način se bo poslovila od sinka.
Povprašaj jo, če si želi pomoči. Predvsem jo spodbujaj, da si ustvari spomine. Fotografije, odtis stopal, odločitve o pokopu … včasih je to zelo boleče in nesprejemljivo iz strani staršev vendar za kasnejše obdobje tako pomembno.
In z malce pomoči, empatije, čutenja …gre,

Če potrebujete pomoč, javite, vse dobro,
Solzice

Tudi jaz bi svetovala čim več spominov,za kasnejše obdobje,slikce,odtisi,itd..,jaz zelo pogrešam,ker ga nisem slikala,vedno znova si skušam priklicati njegov obrazek pred oči,pa je težko,ker ni slikce,prav obsojam se,da sem mogla biti tko neumna,da ga nisem slikala.

New Report

Close