Najdi forum

Lepo pozdravljeni,
obračam se na vas, ker sem zašla v kočljivo situacijo, katere ne znam prav rešiti.

Bom šla od začetka.
Stara sem 34 let in za seboj imam dve dolgi zvezi. V obeh zvezah sem bila zelo zaljubljena,
strast je bila močna, a prave komunikacije ni bilo. V obeh zvezah sem pretrpela grenke izkušnje…
Ko se je začelo v zadnji zvezi lomiti in ko sem videla, da gre spet vse v isto smer, sem zbolela.
Razhod sem pospešila jaz, ker sem videla, da se dogaja nekaj, kar ni dobro niti za moje zdravje.
Preden sem prebolela še eno razočaranje, sta minili dve leti, da sem se pobrala.
Sedaj lahko rečem, da sem spet začela živeti, se radostiti, se veseliti drobnih trenutkov,
tudi poslušati sama sebe in se znati bolje sprostiti…
Dokler nisem spet spoznala enega fanta. Bil je mamin sinček, čustven, drugačen od mojih
bivših, ki sta vsa čustva zadrževala v sebi in nista pustila blizu.
A tudi ta me je razočaral, ker je hotel stalno potrditve ljubezni in me je večkrat tudi žalil.

Potem sem spoznala fanta, ki me sicer ni telesno pritegnil. Bil je čisto nekaj drugega, kar mene
privlači. Na pogled nič posebnega, prijazen, razumevajoč, čustven če je treba, nanj se lahko
zanesem, večkrat mi pove, da me ima zelo rad, a ni vsiljiv…
On mi je odprl oči, da zaradi “maminega sinčka” preveč trpim, da bi vztrajala.
Rekla sem si, daj si priložnost poskusiti v taki zvezi in dopustiti, da te ima nekdo res rad,
ne samo telo…
On pravi, da do mene čuti tudi kemijo in da sem mu tudi po zunanjosti zelo všeč.
Vedno bolj ga cenim kot človeka, tudi na telo in obraz, ki me strastno ne privlačita, sem
se navadila, zmeraj bolj mi je všeč, rada sem z njim, dobro se počutim, kot ženska in kot
človek. A vseeno opazim kdaj pa kdaj, da se ozrem za kakšnim moškim, ki me pritegne
na prvi pogled…
No, zdaj pa k moji največji dilemi;
slučajno sem si začela dopisovati z nekim fantom, ki ga sploh še ne poznam osebno,
le preko pisem in slik. Zdi se mi zelo zanimiv, čustven, isto mu je všeč, kot meni,
narava, sprehodi, crkljanje…kot bi poslušala sebe. Skrbi me, ker me nekaj pri njemu
zelo privlači. Ima v sebi spet nekaj takega, kar me bo prizadelo..

Z sedanjim prijateljem ali fantom, ne vem, kako bi ga imenovala, sem se
o tem želela pogovoriti in je bil prizadet; rekel je, da se on umika, če želim tega novega
fanta spoznati, da me ne bo oviral…ustrašila sem se, da ga bom zaradi te “neumnosti”
tako na hitro izgubila in mu o tem nisem več govorila.

Ampak se zelo slabo počutim, jaz bi tega novega fanta rada spoznala tudi v živo,
saj potem mogoče mi ne bo več privlačen, lahko da je notranjost plehka, lahko bova
le prijatelja, mogoče znanca, mogoče se bova na srečanju kaj naučila drug od drugega…
Kako naj ravnam?? Če ga bom zbrisala na hitro, se bom morda zmeraj spraševala, če
sem naredila napako, kakšen bi bil…
Počutim se kot med dvema ognjema, včasih me oba hkrati kontaktirata.
Jaz ne bi rada, da bi se to dogajalo meni, zakaj torej to delam njima in predvsem
mojemu sedanjemu fantu, ki je res dober z mano…še nikoli nihče tako…

Ko sem sedanjega fanta vprašala pred časom, kaj bi naredil, če bi imel kontakt še
s kakšnim dekletom. Rekel je, da bi jo zavrnil, saj ima rad mene in ga ne bi zanimalo,
kakšna oseba je in kaj skriva v notranjosti.

Jaz pa si to od tega novega fanta želim.

Nesrečna sem zaradi tega, saj na dveh stolčkih ne morem sedeti.
Neiskrena sem z njim, pa tudi temu novemu fantu ne pripovedujem o tem.
Toliko hudega sem doživela in sedaj se srečujem s takim navidezno majhnim problemom,
katerega pa mi je res težko reševati, saj se bojim, da izgubim oba.

Kaj bi vi naredili, prosim, pomagajte mi z nasveti.
Hvala.

Hm,delikatna zadeva,če se boš z vsakim ukvarjala pol življenja,na koncu pa ostala sama.
Ja,vprašaj se,za Božjo voljo,kaj sploh hočeš?Imeti enega in imeti z njim razmerje,ki obeta kaj več,ali leteti kot metulj malo sem in malo tja.
Kaj boš zamudila,pri onem ta drugem,če si s prvim prvič srečna,le da ti on vizuelno najbolj ne ustreza.
Na dveh stolčkih sedeti bo tvegano in ni pošteno do nikogar,ki se ti v celoti predaja.Pa saj praviš,da če bi se tebi to zgodilo,tudi ne bi marala tega.
Čustven ta,čustven on,pa še kdo.Svojo energijo preveč trosiš in bolje,da jo zgostiš na enem mestu in ločiš stvari,kdo je prijatelj,kdo je fant,kaj pričakuješ od življenja v vezi…….
Ne pričakuj,da ti rečem,ogrej se za tega ali onega,če ti sama ne veš,kaj hočeš od koga.Odprto si si pustila možnost,da spoznaš še v živo ta drugega.Ti misliš,da te možnosti ne smeš zamuditi,da si ne bi očitala celo življenje,da si zamudila ta glavno partijo,ki se ti je podala na pot in ti si jo zavrnila.Ne veš pa,kaj se dejansko skriva v njem.
Imam občutek,da ne boš dala miru,dokler se v svoji radovednosti ne potešiš.
Izbira je tvoja,le ne igraj se s čustvi drugih,katere bi lahko prizadela.Saj sama veš,kako te je že v življenju prizadelo,ko si svoj življenjski sen gradila na mlahavih tleh.
Pa srečno!

Moje mnenje: ne glede na tega drugega ni pošteno, da vztrajaš s svojim fantom, če ne čutiš do njega kemije. Žal se tudi temu reče varanje, čeprav se marsikdo s tem najbrž ne bo strinjal. In to se vama lahko zelo maščuje, če prej ne takrat, ko bi si z njim ustvarila družino.

Meni se pa zdi, da si pri svojih 34-ih letih še vedno nezrela. Kar naprej nekaj iščeš in z nikomer nisi zadovoljna. Pravzaprav sploh ne veš kaj bi rada. Nihče ti ne bo 100% dal tega, kar hočeš, vendar če ti nekdo da večino je dovolj. Premisli, kaj bi sploh rada.

Živjo!

Nejša34, verjami, da boš v življenju srečala še veliko takih, ki se ti bojo zdeli boljši od tistega, ki ga imaš.

Če ni kemije pa tudi ni v redu….

Boš morala sama pretehtat…

LP

A res hočeš pomoč? Ali si to napisala zato, da bi se še nam, ki tole beremo smilila?

Tudi jaz sem takole utrujala po svetu…pa me je enkrat eden vprašal takole:”A ti sploh veš, kaj bi sploh rada – in česa nočeš?”

Poskusi si odgovoriti, ampak iskreno, ne spet utrujat (tokrat sama sebi)!

LP, Mojca33

Zanimivo je to življenje. Življenje je borba.
Ob sebi imaš nekoga, ki te ima rad, je razumevajoč, ni tak lepotec, da bi ga obletavale stare in mlade, skratka, ni se ti treba boriti zanj, se bati za njega, niti prepirati se ne moreš z njim, kadar ti rožička štrlita iz las. Nekje v sebi se bojiš dolgočasja. Obsojena, da boš vedno in povsod opažala taake zanimive tipe…, kot si jih že skusila.
Dokler…

Če je kdo potreben tukaj spodbudne besede in nasveta si to ti. Ampak najpreje bi ti svetovala, da se začneš ukvarjati sama s seboj. In to nemudoma , da ne boš samo iskala,iskala in ko najdeš potem ugotoviš, da je tam za vogalom se nekdo, ki te pa bolj pritegne. Ne delaj tega na tak način, ampak razčisti pri sebi kaj je tisto kar si želiš?? Že to , da je en kup tipov v tvojem življenju, dokazuje tvojo nezrelost ali pa preprosto uživaš v kompliciranju svojega življenja. Vendar ne pozabi življenje imaš ti v svojih rokah, zato ne pozabi in nekaj že naredi ali se vsaj pri sebi odloči kaj želiš. Na dveh stolih ne moreš sedeti!

New Report

Close