Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

Čao punce,
Smo se spet malo polenile kar se pisanja tiče.:)) Mamma, saj sprehod sploh ni bil tako dolg, razen časovno.:)) Kaj češ, če se je pa toliko za pogovoriti.
Naša mala žabica ima danes že drugi dan malo sesut ritem. Kaj točno jo daje še ugotavljam.:) Drugače pa ja, kar samostojno drži glavico, sicer ji še kdaj omahne, ampak je kar močna. Si pa tudi ona tako močno tišči rokice v usta, da si je “poškodovala” čeljustne vezi in sedaj poka, ko je. Je smešno, ampak tudi malo moteče. se pa vse pozdravi.
Tima, mene prednovoletna nakupovalna “mrzlica” drži vse leto, tako da že čez leto kupujem darila za točno določeno osebo, tako da imam vsa darila namenjena za novo leto, že dober mesec doma. Sem ugotovila da tako pridem čez z veliko manj stresa, kupim res primerno darilo, ker paše na točno določeno osebo, pa še finančno bolj ugodno, da ne rečem še bolje razporejeno čez leto. Moja edina “skrb” trenutno je ali nja imamo letos klasično nordijsko jeljo ali naj naredim tako za na steno. Glede na to, da se mi dva “divjaka” pojata po dnevni sobi…Res ne vidim smisla v tem, da bi na otroka vpila, da naj pazita na jelko. Pa ponavadi vsako leto sama naredim novoletne okraske, letos jih še nisem. Mogoče bo letos drugače.
Glede srečanja v naslednjem tednu imam jaz samo to prošnjo, če bi se dalo dogovoriti za po 12 uri. Za dan mi je načeloma dokaj vseeno.
lp,
Maja

dober večer vsem 🙂

MajaB…dej mal idej kako sama narediš novoletne okraske. tud sama sem jih včasih delala, zdaj pa mi nekak zmanjkuje idej…sploh nisem inovativna, hehe…pa me mal zanima na kakšen način se jih ti lotiš – če seveda ni skrivnost? 😉
jaz bom letos prvič pekla kekse :)))))))))))))) po rp sestre vendeline :))))))))))))))))))))) in, če mi ratajo……………jih bom pekla cel december :)))))))))))))) – heeec!
no, res je, da jih bom prvič pekla…ker jih pač res še nisem nikoli…ampak bolj zaradi same peke mi je noro všeč tisti vonj, ko se pečejo…:)) no, da ne bom preveč zabluzila.

mi imamo glede obdarovanja že leta in leta enako. ker nas je veliko v ožji žlahti, imamo sistem žrebanja. vsak je obdarjen od točno določene osebe ( to določimo z žrebom ), tako da smo obdarjeni vsi, ampak samo z enim darilom. določimo znesek darila, vendar ne izdamo imena. potem, ko se ponovno dobimo…odpiramo darila in ugibamo kdo je koga obdaril – je ogromno smeha. otroke pa seveda obdarimo vsi! no, jaz sem letos izžrebala mojo mami, tako da mi sploh ni problem. mislim pa, da ima problem moj mož…ker je včeraj nekaj mrmrljal, da sploh ne ve kaj naj…hehe…bo spet še zelo smešno.

tako drage moje…bo dost pisanja za nocoj, grem vodoravno 😉

lahko noč in nasvidenje spet jutri!*

Pozdravljene!
Vidim, da imate vse več časa bolj proti večeru. No, meni ga ravno takrat najbolj zmanjkuje… Predvsem zaradi starejših. Joj, kako luštni so tile škratki, ki jih imamo v naročjih. Saj ne da potem ni več luštno z njimi, samo skrbi in napori se podeseterijo s temi najstniki… Ne moreš verjet kaj vse se ne spomnijo in na kaj vse bi moral biti pozoren…
Včeraj sem razmišljala, kako sem ravno pred enim letom takle čas pestovala sladko skrivnost, da imam v trebuščku eno malo pikico… Zdaj pa tale pikica veselo brca, se pogovarja, na glas smeje, krega, prijema igračke, komaj jo še previjem, ker ni na previjalni tudi sekundo pri miru… Še zdaj se včasih zmotim in grem na forum nosečnost in ko “nas” zadnjič nisem našla, sem šla brskat pa zapisih v avgustu… Sem kar malo podoživljala vse skupaj. Res je po svoje tisti zapis kar en dokument svojega časa… Me ima, da si ga sprintam in ga spravim med voščilnice in podobne reči, ki jih hranim za vsakega otroke v spomin na njegovo rojstvo…
MajaB – sem ti kar malo fovš, da si že čisto gotova z darili. Mene vsaj pol še čaka. Drug teden je Milavž in to je pri nas doma kar pomemben dan… (Aja, saj sprehod res ni bil dolg, samo od doma sem bila pa dlje, kot sem predvidevala…)
Mi smo danes ponoči podrli rekord. Zbudili smo se trikrat… Upam, da ji ne pride v navado. Res je sicer, da se samo naje in zaspi nazaj. Ampak… Neprekinjeno spat je pa še bolj luštno.
Danes je tako zamorjen dan. Ravno sem si skuhala kavo, ki jo sicer pijem trikrat na leto, ampak tale dež me pa danes ubija… Jaz bom letos tudi pekla. sem obljubila otrokem, da bom napekla zelo različne stvari in veliko. Lani sem bila tako bruhajoča v decembru, da tudi v kuhinjo nisem šla. In so malo izviseli oz. je moja takrat dvanajstletnica postala prava mala gospodinja.
Kompletna božična večerja, ki niti ni bila kar tako (mislim, da je pekla nadevano teletino) je bila njeno delo (in seveda malo atijeve pomoči). Pa če se ne motim je še ene piškote sama spekla. Jaz jedla tako ali tako nisem nič razen tu in tam kakšne slane prestice (Bobi)… le tisto je nekako ostalo v želodcu, pa kak požirek vode… 10 dag prestic sem imela za kak teden dni… Res mi ni jasno od kje je tale moja punca taka velikanka.

Aha, potres v plenicah! že tulimo! pa-pa

živjo 🙂

vidim da ste pridne s pisanjem 🙂

Tima, piškotke kr veselo peči 🙂 jst sm jih lani za praznike, pa ti povem da sm bla tooook utrujena, da sm rekla da naslednjič jih pečem ko bo Ava večja, da bova skupi delali. Je pa res da sm bla cel dan na nogah, pa prvi meseci nosečnosti so bli…in se vse pozna ane.
Imate pa ful zanimivo obdarovanje za praznike :)) No pri nas pa je tako, da vsi pod smrekico postavimo darila, obvezno tut za kužka…in ker je nor na čokolado, seveda vse prevoha. Ko mu pokažemo katero darilo je njegovo, se uleže gor in ni šans da prideš zravn…tako čuva tisto svojo čokolado da je cel večer smeh 🙂 No po odpiranju daril, pa imamo pri nas vsako leto tombolo. Zmenimo se da vsak za določen znesek kupi 5 stvari in potem je smeha polna hiša, ko žrebamo in se “kregamo” ko dobimo prazen listek 🙂

Misa24 ja sej pri naši tut nč ne kaže na zobke, bodo pa verjetno v roku 3 mesecev. Si pa ful prstek sesa in je smešna ko s prstom v ustih na veselo čeblja in se smeji 🙂 Čestitke za prespano noč 🙂 boš vidla kok boš spočita…jst odkar ne vstajam več ponoči, lahko rečm da se mi življenje ni nč spremenilo, samo izboljšalo zarad male pikice 🙂

mmammma ti maš vedno tok fajn nasvete 🙂 te vedno “ponucamo” za take stvari ane 🙂

Daniela fajn da Lan že sam glavico drži…veš eni otroci jo prej, drugi pa kasneje. Moj nečak jo je pri 2 mesecih že sam držal, pri 3 mesecih se je že nagibal naprej in hotel sedet. Ava pa ima že ful stabilno glavico, včasih jo še mal zanese, drgač pa super drži sama.

MajaB ti si pa res taprava baba veš 🙂 pa vzemi to za pozitivno! Porihtaš otročičke, nakupuješ darila že med letom, pa še veliko si sama doma :))) ti morš sebi eno fajn darilo kupt!

Kar se srečanja tiče je meni vseeno. Dejmo si pisat na ZS pa se zmenimo za dan in uro. Tima, prideta tut vidva?
Sicer pa bo bolj deževno ta tedn, tko da predlagam en shooping center.

Uživajte!

Ojla!
Sem hotla že v soboto objavit veliko novico, pa forum ni delal…:(((
Imamo prvi zobek!!!!!!! Ta teden bo pa še tadrugi. Drugače pa smo OK, samo spimo bolj na obroke. Komaj čakam, da bo zunaj še drugi!
Bodite lepo v tem deževnem tednu. Jaz imam toliko planov – povezanih predvsem z miklavževimi darili), da nisem čisto prepričana, da se vam bom lahko pridružila, če in ko se boste dobile. Predvsem zato, ker sem vezana na moža – kdaj lahko za kakšno urio skoči iz službe, da ne vlačim tamale s sabo po trgovinah. No, morda pa vseeno…

končno spet “delujemo” kle gor :)))

mmammma ČESTITKE ZA ZOBEK!!!!! Joj kok lušno ko pride prvi ane…no, če pozabiš na nespanje in podobne težavice. Našo tut ful dlesni srbijo…skos si palček grize pa ful vode popije.

Kako pa je z našim srečanjem? A čmo rajš prestavit na drug tedn? Jst mam še tok enih opravkov, pa pri nas tut Miklavž prihaja in bo treba še za to poskrbet…pa še kuhinjo morm pomit pred prazniki…tko da dela je še velik. Sm bla pa pridna ta vikend in sm vsa okna pomila, generalno čiščenje sm opravila…no, kot sm rekla samo še kuhinja čaka, potem pa lahko okrasim hiško in postavimo smrekico 🙂

Zdej ko smo spet on-line pričakujem da se bo usulo veliko stavkov 🙂

Lep dan!

Zdravo punce,
Pa da spet malo povem kako pri nas. Šli smo na ene kratke počitnice. Vikend super, rezultat: 2 bolna.:( Najstarejši in jaz. Nova gripa menda ni, je pa verjetno navadna. Mali je sicer precej bolj revež kot jaz, bruha, glavobol, vročina, kašlja. Jaz samo kašljam in vse me boli. ta teden bo precej pester. Jaz vsa povožena, otrok bolan, mož je šel danes na operacijo in pride jutri tudi ves povožen, pa še ležati bo moral kar nekaj časa.:( Mala je blazno nerazpoložena in ko se podoji ful joka. Mleka ima dovolj, tako da jo po mojem matra bolj to, da očitno v mleko prehajajo moja protitelesa proti tej bolezni ali pa bližajoča menstruacija. Skratka, ta teden je srečanje zame čisto neizvedljivo.
Tima, si me spraševala kako naredim okraske. Enkrat sem jih delala iz modelirnega gipsa, ki sem ga vlila v modelčke in jih pobarvala, potem sem jih delala iz gline in slame, nazadnje sem jih pa naredila s servietno tehniko in z barvo, ki sem jo postarala. Kupila sem stiroporaste kroglice in jih “obdelala”. Ti v teh trgovinah vse povedo kako kaj narediti, če ne znaš. No, letos sem sicer že imela plan kako bom delala okraske, pa sem jih na počitnicah kupila. So ful lepi (trendy :)), pa še čas bom prihranila. Zdaj jih pa res nimam časa delati. Bom pa letos definitivno ponovno naredila smrekico za na steno.
mmammma – pri vas pa že kar zobek. Ma saj težko rečem, da je to super, ker vem kaj vse je s tem povezano, ampak enkrat nas tudi to čaka. jaz imam na zgodnje zobke precej boleče spomine. Mi je mali pregriznil bradavico. Boli kot hudič!!!!
Zdaj grem pa spat. Pa s takim veseljem bi gledala razočarane gopsodinje, ampak danes sem tako adijo….Če jih katera gleda…se mogoče najde v katerem od tistih likov?
no, se beremo. Lahko noč, lp
Maja

dobro jutro 🙂

se po nekaj dnevih spet javljam…ma zadnje dni sem tako lena, da kr ne morem verjeti. sem včeraj bila v pižami do 11, kar se mi ni zgodilo že 10 let :)))))))))…no, danes sem pa že bolj zgodnja 🙂 in iz pižame :)))))

naš mali že slab teden prespi celo noč tako da mislim, da pa le ni to samo naklučje. puppa, tebi se to ne zdi nič takega ane…ker spite že od začetka tko pridno,hahaa 🙂
se pa že tko velik pogovarja in govori ghhh…ghhhh..guu – ful ga je luštno opazovat 🙂

smo pa že zamenjali košarico za šprtni del vozička, ker je imel v košarici že rahlo pokrčene noge in je blo treba. se je pa izkazalo, da sva se z možem glede vozička takrat dobro odločla, ker sva vzela pilko SWITCH…kar pomen, da lahko obračaš košaro oz.športni del…tko, da je tud zdaj, v športnem delu obrnjen proti meni, da ga lahko gledam – fajn.

no, začel se je veseli december – meni osebno najljubši mesec. želim vam veliko veselja, smeha, skratka samo pozitivno energijo…pa veeeeelik zapravljanja. jst se bom te nakupovalne norišnice izognila – sem namreč že vsem nakupila kar sem želela…razen za moža še moram. no, zanj pa vedno skačem…ne zadnje dni, ampak lovim zadnje minute :)))))

jutri pečem kekse, ahaaahaa – bomo videli :)))))))

lep dan vsem in pridite kaj počvekat 😉

MajaB…kako ste vsi?

Punce pozdrav spet po dolgem času,

pri nas je tako pestro, da ne utegnem pisati. Če pa je kakšna minutka pa forum ne dela.. Upam, da mi bo sedaj uspelo napisati nekaj besed.

Najprej se bom kar pridružila tistemu že skoraj zgodovinskemu »jamranju« o tem, da smo več ali manj za vse same. Da vam bo lažje tudi pri nas je tako. Otrok, pospravljanje, kuhanje, nakupovanje, šolar itd. skratka nikoli konca. Ati pa služba, delo za službo tudi v večernem času in med vikendi, pa rekreacija itd., ampak taka je očitno sedaj realne slika večine slovenskih družin.

Drugače pa smo pri nas še hvala bogu zdravi, le vse ostalo imamo zelo pomešano. Zvečer zaspimo okrog 23.30 in se naprej prebujamo še vedno na 3 ure. Še zmeraj se trudimo z večernim dodajanjem, ampak brez večjega uspeha. Če nam slučajno uspe, potem je tudi nočni spanec nekoliko boljši, ampak to še zdaleč ne pomeni cele noči. Tako, da sem zelo vesela za vse, ki vam to uspeva.

Še vedno se raziskujemo tudi katera jed bi lahko povzročala alergijo, pa tudi tukaj zaenkrat tavamo v temi, prav tako kot pri odpravljanju pretakanja po črevesju. Božici mali se kar naprej sliši kako se ji »vozi« po črevesju. Jo je zadnjič tudi pediatrinja gledala, dobili smo probiotične kapljice, ampak zaenkrat je stanje nespremenjeno. V glavnem pestro je pri nas in zgleda, da nam dela še ne bo zmanjkalo…

MajaB upam, da ste pri vas že boljše…

Mmammma čestitke za prvi zobek in čim manj bolečih ugrizov želim.

Tima veliko uspeha s peko.

Puppa in vse ostale uživajte z malčki.

In ne nazadnje ostanimo zdravi in naj nas gripa zaobide.

Jaz pa grem sedaj malo počivati, se mi že meša od utrujenosti in upam na vsaj še nekaj minut spanca naše princese.

dober večer mamice 🙂

vem da je ura okol 5h, ampak tema je pa že na pohodu. Midve sva ravnokar iz sprehoda. Sva nile pa ta tedn vsak dan v shoopingu in je ful fajn mal nakupovat 🙂 še najboljše je pa cunce za tamalo…bodiji so že premejhni, tko da sva dons nabavle nove stvari.

Trkam na les da smo zdravi…no, če odštejem tisto gripo od moža…na srečo se je midve nisva nalezle. Se pa smejim zdele, ko poslušam kako se oči in Ava hecata v spalnici in tamala ful kriči :))))

Tima naša tut govori a-gu..gggg…pa pljuvat je začela :))) se ji zdi tko fajn da skos prha z usti in slina teče…na previjalni mamo pa itak žurko…brcanje na polno in pogovarjanje 🙂
Ja, kar se tiče spanja ni pri nas nič drugače, sm pa vesela da Tit spančka celo noč 🙂 Se mi zdi da bodo aši avgustovčki, vsaj po večini pridkano spančkali 🙂 je blo očitno nekaj dobrega v zraku ko smo rojevale :))))

MajaB rpi tebi še vedno dogaja na polno….upam da je zdravje boljše in da se kmal pocajtaš! Si pa pridna da boš sama delala okraske 🙂

Emica vidim da si ti tut polno zasedena…no, sej ko je več otrok pri hiši je prostega časa vedno manj ali pa sploh nič. Moj mož je tut na trenutke “pobegnil” pa sva ble z Avo same…pa orng ropotam in težim in je stanje tako kot mora biti. Če je oče, naj bo oče!! In ne samo na papirju. Jst sm bolj trmaste narave in vztrajam do konca…priznam pa da mi vmes že zmanjka energije…ampak se spet poberm in naprej težim :))))hahahaha….no da ne bo katera mislila da zganjam teror…nikakor…samo želim da je družina na prvem mestu 🙂

Spet sm se razgovorila…

Šibam…oči in Ava me kličeta 🙂

papa**

Živjo:)

Mi mamo spet tako lepo dopoldne, čist sooončno:)))Super je, letiva ven:)

Mali trenutno spančka v stolčku, jaz pa čakam, da se zbudi, da poje in da greva. Ja, tudi po nakupih…ni konca, ni kraja. na veliko pečem piškote pa še mam v planu, tako da mi ves čas primanjkuje sestavin in škatel. Predvsem škatel za darila…grem v milerja pogledat.
Drugače pa lepo spimo celo noč, le da zadnje dneve hodi ful pozno spat; okol 10h-10.30h. Zoprno, ker ga dve uri uspavam in ne gre in ne gre…pa tako mi prav pride, če sem zvečer frej:( Ne vem kaj se dogaja.
Mammma, čestitke za zobek:))
MajaB, jaz s prijateljicami redno gledam Razočarane gospodinje:))) Super je! Sigurno se najdeš v lynette;)) Pomoje si vsaka želi tako družino in tak značaj…:))
Upam, da čimprej okrevate!

Pol se pa konec naslednjega tedna lahko dobimo?
Lep pozdrav in lepo preživite dan:))

Pozdravljene mamice in sončki!

mmammma,čestitam za prvi zobek.

misa24,tudi pri nas se zadnji teden dogaja, da morava malo uspavati po pol ure, tudi uro.
Pa je blo prej vedno tko, da sem jo po zadnjem obroku položila v posteljico in je v eni minuti sama zaspala do jutra.
No, ko enkrat zaspančka, prespi celo noč ,od 8-11 ur v kosu.
Samo,da zaspi je problem.

Tima, ja, koliko je pa velik vaš malček, da mu je že košara premajhna?
Ja, res je, hitro rastejo naši zakladki.

Maja B. ,upam, da set že kaj boljše z zdravjem.

Puppa, kako ste vi kaj?
Ali mala Ava zdaj že kaj več poje?
Veš, so se tud pri nas začele tažave s hranjenjem.Saj sem malo pojamrala na forumu “Starši in otroci”,pod temo prosim za nasvet.
Tako da, če se kateri ljubi prebrati bom zelo vesela, če imate kak predlog.

Berem, da ste že full pidne z peko, nakupovanjem…
Jaz tudi zelo rada pečem (moja prvotna izobrazba je slaščičar), samo moram priznat, da odkar imamo detece nisem spekla še popolnoma nič 🙁

Naša mala pa zadnje dni full kriči,tudi po eno uro skupaj.
Jo je prav veselje gledat. Potem pa menjava višino tonov in zraven brca :))).

Ko smo bili na zadnjem pregledu je zdravnica full neki zakomplicirala,in sicer;če daš dojenčka na hrbet in ga dvigneš za rokice,naj bi zraven dvignil sam glavo.Hana pa je ni.
Ko sem ji to probala doma,že nekaj dni pred pregledom,jo je vedno lepo dvignila.Tudi sedaj,če to probam, jo dvigne.
Pa sem ji rekla,da jo lahko dvine,ona pa, da jo očitno ne more,če je ne.
Mislim, obup.Smo imeli zgodaj pregled,pa sem ji rekla, da ona tak čas vedno spi,da je utrujena.
Ona je pa svoje trdila in nam dala datum čez 14 dni,in če je še takrat ne bo, da bomo morali na fizioterapijo.
Kaj ve menite?Sem prov slabe volje.
Je pa zdravnica zlo arogantna,nikoli nič ne pohvali, z dojenčkom pa ravna,kot z odraslim človekom.
Nobene nežnosti ni v njej.
Ko nas je sestra pohvalila, da se je Hana odlično zredila (1200 g) in zrasla (4,5 cm) v enem mesecu je zdravnica rekla:to ni nč posebnega ,to je čist normalen.
Mislim,roko na srce,meni se zdi,da je zelo dobro napredovala.
Da vam raje ne govorim,kako ji je dala injekcijo….. So mi šle kocine pokonci!
Saj študirava,da bi jo zamenjali.
Se opravičujem, ker vam “stokam”, ampak enmu moram :)))))

Preživite lep dan!

Aja, še to sm hotla vprašat;ali vaši malčki še škilijo?
Naša mala še vedno zaškili, če naprimer pogleda nekaj od blizu.

Čao punce,
Končno sem se malo pobrala, ampak še vedno nismo dobri. Samo en član družine je zdrav.:( Sem na hitro malo prebrala vaše poste:
Tija – Taja, da otročki v tej starosti škilijo je normalno. Ponavadi takrat odkrijejo rokice.:) So pa tako smešni, včasih pa že kar malo strašljivo zgleda vse skupaj. Ampak ni panike, mine. Kar se tiče dvigovanja glavice. ne sekiraj se preveč, predvsem pa ne “vadi” tega z malo. Če ti veš, da jo dvigne, če je vse normalno (da ni zaspana ali podobno,…), naj te da na fizioterapijo. Pa ti bo fizioterapevtka povedala, da je vse ok. Ti boš pomirjena, da res ni nič narobe, zdravnici bo pa dokazano, da pretirava. Kar se teže tiče…to je velik napredek. Če se ne motim, je eni od nas pediatrinja v prvem mesecu rekla, da se je otrok preveč zredil, pa je šlo za podobno kilažo. Torej, je to zelo dobro, ne pa nič posebnega. Moraš pa razumeti, da je zdravnici to rutina, da takih primerov ona vidi veliko in njej res ni nič posebnega. Nam, mamicam pa je vse nekaj posebnega, vsak otrok edinstven,…Je pa res, da če te moti njen pristop in njena strokovnost, zamenjaj. Jaz to vedno podpiram. Če ne zaupaš pediatru, je za moje pojme zelo slabo. Če se tiče našega otroka, smo zelo ranljivi in občutljivi in takrat moraš imeti zdravnika, ki mu zaupaš. Delaj po svojem občutku!
misa24 – Razočarane gospodinje…:)) V bistvu se najdem v skoraj vsaki malo. Še najmanj v Suzan in tisti blondi (tista, ki je sedaj poročena s tistim maniakom). Saj to je po mojem point vseh likov, da se vsaka v vsakem liku vidi, vleče vzporednice in gleda serijo kot hipnotizirana.:)
No, naša mala je še vedno ista. Gre kmalu spat, se zbudi okrog 1h in potem na 3 ure. Sem jo že poskušala spraviti spat kasneje, pa sicer preživi, čeprav je zelo utrujena, ampak zbudi se pa nič kasneje. Zdej ji je vročina padla, ima samo še zamašen nosek, tako da so tudi noči bolj mirne.
Tiste, ki pečete….Kakšnega priboljška bomo pa tudi ostale vesele na srečanju..:))) Hecam se! Jaz se bom tega lotila drug teden ali pa še en teden kasneje. KO pridem k sebi, pa da bomo imeli čimbolj sveže piškote. SEm se pa odločila, da z malo in otrokoma v teh predprazničem času ne stopim več v trgovino (starejša dva že več kot 1 mesec nista bila). Jaz imam razkužilo že v vsaki torbici, v avtu imam ene 2,… pa me ni strah nove gripe, ampak je res toliko enih virozic in vsega, da je 3 otroke in skoraj nepokretnega moža težko rihtati, če si bolan. Sploh pa, ker znajo biti otroci, ko so napol zdravi, ampak ne pa še toliko, da ne bi bili utrujeni, precej sitni in takrat je mama še bolj na udaru. Meni je zadnjič rekla maserka (ena taka, ki se ukvarja še z določenimi drugimi zadevami), da naj se spravim k sebi, ker imam slabo srce, jaz pa vsa bolehna samo skačem okrog. Nočem, da še moji starši hodijo sem, ker bi radi pomagali, ampak vem kako mamo zdela že en navaden zelen smrkelj.:)) Mali ima smrkelj, ona pa je naslednja 2 tedna čisto povožena. Evo, spet jamram.:))) Razpisala sem se pa tudi. Se vidi, da imam dnevno normo besed, ki jo očitno moram dati ven iz sebe in ker se težko pogovarjam, jih moram pa napisati.:)
Nič punce, lepo se imejte in ostanite zdrave ve in vaše družine. Naslednji teden pa se upam da vidimo, po možnosti nekje, kjer ni pretirane gneče. Če je mesto srečanja ponovno Ljubljana, predlagam Čolnarno.
lp,
Maja

Jutro!
Vidim, da ste bile pridne… No, mi tudi. Nocoj smo pridelalo še tadrugi zobek. Me je pa kar groza, ker vem, da je pred nami še “18x ponovi vajo” Sploh ker vem, da sploh kočniki potem znajo full bolj bolet.
Sem pa tokrat spet nekaj novega pogruntala. Razen homeopatije, ki res zna pomagati, sem ta teden kupila jantarno ogrlico za dojenčke. Naj bi bila staro preizkušeno sredstvo za lajšanje bolečin ob zobljenju pri dojenčkih. Mi smo od dne, ko sem ji ga nadela, spet spali vso noč. Drugače pa sem nekako v nizkem štartu kdaj bomo tudi mi kaj zboleli. Razen tiste moje virozice dobre tri tedne nazaj in nekaj smrkanja in kašljanja tatretje, se zaenkrat dobro držimo. Imamo pa v šoli pri dveh verjetno novo gripo (glede na simptome, testirali se itak niso), tako, da čakam…

Pri nas tudi na veliko pečemo. Sinoči so si moji trije starejši otroci omislili domačo pekarno in so pekli cookije. Njamsi!

Drugača pa moram danes še jaz malo v šoping. S tamalo zanesljivo ne grem. Jaz se trgovinam z majhnimi otorci že itak izogibam, ob praznikih pa se mi vse te lučke in glasba itd, itd zdi absolutno preveč agresivno zanje. Zardi viroz in gripe pa tudi jaz sama ne pretiravam z obiski trgovin oz. hodim vanje čim bolj zjutraj in res, ko je nujno. Kar bom mogla, bom naredila sama. Vem pa, da vsega se pa itak ne da in, da kakšen virus lahko srečam praktično kjerkoli. Celo na sprehodu.

Misa, sem ti bila včeraj kar fovš, ko si govorila o sončku. V Ljubljani je bila skoraj ves dan taka nagravžna megla…

Tija-Taja – jaz sicer niamm nikakršnih izkušenj z zalivanjem dojenčkov. Ampak mislim, da ste vseeno samo v nekem takem obdobju, ko punči pač malo manj je. Res je zmanšala količino za četrtino, ampak vseeno. Boš videla, bo pa prišlo obdobje, ko bo pojedla dvakrat več. Karkoli in kolikor koli ji boš dala, bo zmazala. Smo mame te zahodne civilizacije kar precej obremenjene z ml (koliko spije), minutami (koliko časa se doji), cm in g (koliko je zrasel in se poredil), urami
(na koliko časa je oz. koliko je od zadnjega hranjenja), da pozabimo gledat na bistveno – kako se otroček obnaša. Tako kot ti opisuješ tvojo malo, mislim, da ji nič ne manjka. Sit in zadovoljen otrok se ne smeji in ne čeblja ampak skoz nekaj nerga, se pritožuje ali pa ves apatičen leži. Če pa je živahen, je koža lepo napeta, so oči bistre in vlažne, je v ustih dovolj sline, rednmo kaka in lula, potem ne zganjat nobene panike. (Malo za hec: mogoče pa hujaša na luno… V sredo je bila polna luna…:)))))))

Če z zdravnico niste zadovoljni, jo absolutno menjajte. Meni je strašansko pomembno, da je to človek, ki mu zaupam, ki je nežen in ki ima smisel za otroke. Pridejo namreč tudi trenutki, ki so bistveno manj prijetni za otroka kot so sistematski pregledi in takrat je ša kako važno, da je zdravnica taka kot se šika. In seveda je nujno, da je zraven tudi dober diagnostik, pa da se z njo da pogovoriti.
Glede glavice in držanja glave pa… Ne bi nič komentirala, ker o tem premalo vem. Pri nas nikoli nismo iemli teh težav, fizioterapija pa zna po izkušnjah prijateljic zelo pomagati, če že trdijo, da je treba.

Enkrat sem vam že pisala o tem, da če imaš otroke na daljši rok, potem vidiš svašta. Kakor se spreminja doktrina in kakor je zdravnik tak, da ji brezglavo sledi, tako se spreminjajo tudi “prijemi”. Ko se pred skoraj 14 leti prvič rodila, skoraj ni bilo otroka z ekstenzijskim vzorcem (zategovanje nazaj…). Oz. mislim, da jih je bilo ravno toliko kot zdaj, pa so brez nekih strašnih fizioterapij zrasli ravno tako normalno, kot bodo zrasli naši otroci, kjer jih ima pol te težave. Sem malo čekirala mislim, da apr09 in se mi zdi, da imajo oz. so imele vse mamice in njihovi otročki ali vsaj večina njih tele težavice.
Po drugi strani, pa je včasih npr. veljalo, da je treba otroka tri mesece povijat na široko, češ da se šele taktrat pokaže zrelost kolkov. Ker imamo v družini dejansko obremenjenopst s kolki (jaz sem imela šince in ena hči, ostala dva sem pa morala ortopedsko široko povijati enega 9, enega 8 mesecev), sem iz tega “diplomirala”. No, potem sem pa zdaj tačetrtič rodila, pa mi je v porodnišnici rekla – vse OK. Ko sem pa omenila, da smo imeli dolgo nezrele kolke in ker punčke to bolj dedujejo, je pogledala še enkrat in rekla: “No, MOGOČE so pa res malo nezreli…” Dajte ZA VSAK SLUČAJ povijat na široko do enega meseca. Ej – za take izjave pa jaz zdravnice in UZ ne rabim!!!!! In me jezi in – sorry – jih ne jemljem več resno.
No, seveda pojdi k fizioterapevtki – predvsem za to, kot je rekla Maja – da te pomiri.

Jaz bom letos jelko spet okrasila z medenjaki. Sem ene deset let nazaj to že naredila, zdaj pa sem dobila ene res full lepe modelčke – take velike. Če daš v testo veliko cimeta, medu, koriandra, ingverja in drugih začimb, noro dobro dišijo in vsa dnevna soba z njimi. Niso pa ne vem kako okusni. No, jih vsaj otroci ne pokradejo s smrekce :))))))))))

Maja, upam, da ste vsak dan boljši. Čolnarna mi je všeč.

Bodite pridne še tale zadnje dva dni, da vam Milklavž kaj lepega prinese… Joj, koliko sem spet napisala……

Dobro jutro…

mmammma,si veliko napisala,ampak te je tako fajn brati.Čestitke še za drugi zobek.
Meni se pa sploh ne da pisati,raje bi debatirala v živo:) Sem se pa spravila malo več napisat,potem mi pa ni poslalo na forum in potem je bilo obvestilo,da ne dela.Pa sem spet izgubila voljo:)

Se pa strinjam s tabo,mmammma,glede obiskovanja trgovin…jaz se tudi na polno izogibam,razen,če je nujno…večinoma kar mož vse prinese,no v ponedeljek gre na pot za en teden in bom verjetno morala iti,ampak tudi tako uro,da ne bo kakšne gužve.
Tudi nimam volje kupovati v tem decembru,ker se mi zdi,da bo spet prava norišnica…no,tiste,ki ste že sproti in prej vse nakupile,ste opravile veliko delo,vsaj jaz tako vidim:)

Se pa veselim peke,jaz nasploh rada pečem in sem po porodu že zaštartala peko…a ne še za praznike.Ponavadi se dobiva z mami in tudi letos bo tako in pečeva,debatirava,saj se res fajn razumeva…in letos bo Karin prvič z nama:) Se že prav veselim.

S tamalo pa res uživam…toook je luškana:) Spi dosti,razen danes se je zbudila čez 6 ur,drugače pa od 21h potegne do 6h…no,upam,da je bila danes izjema,ker je dober občutek,ko se naspiš…seveda pa neprespane noči še pridejo.Jutri bo stara že 3 mesece,gre ful hitro.V ponedeljek ima spet pregled in bomo videli,kako napredujemo…no,meni se tudi brez pregleda zdi,da ji gre prav dobr,saj zgleda res zadovoljna…

Ja,misa24,tako je z gorenjsko,sej vem…tuki megla,pri vas sonce.Mogoče pa mi bo kdaj namenjeno,da se mi ta želja uresniči:)

No,imejte se fajn,midve greva danes na obisk do punce,ki je rodila tri tedne za mano,pa ji je kar hudo…grem se malo pogovorit,če bo kaj pomagalo.

Se beremo.

pozdravček še od mene….

ste pa zlo pridne s pisanjem :)) dobre ste, men se pa včasih kr ne da nč napisat…kot pravi Tashi, je bolš v živo počvekat 🙂

Tija-Taja naša Ava še zdaj je samo 4 obroke na dan, po 210ml na obrok…nč ne kompliciram, ker je skos vesela, se smeji, kriči, brca,…trkam, ker še nič ni zbolela, spančka pa še vedno pridno :)) na začetku me je vsaka stvar zaskrbela, zdej pa ne kompliciram več.

Tut po trgovinah se odpraviva…ta tedn samo učeri nisva ble…dons pa gremo skupi z očijem 🙂 jst si itak skos roke umivam, ko sm v trgovini je pač ne božam, ker je itak v vozičku…če pa jo že vzamem k sebi, si prej roke umijem. Jst mislm da je vse na osnovi higiene…nekateri ljudje si pač ne umivajo rok ko gredo iz wc-ja, kaj šele ko pridejo domov…in verjetno zato več bolezni in gripe…mene pa je mami že od malega “trenirala” kako nujno je, da si umivam roke.

No pa da ne bom spet nakladala…tut jst predlagam srečanje drug tedn…MajaB, čolnarna je v Tivoliju? Men je vseen kje, samo da bomo nekje notri, ker so že nizke temperature…

Misa24 smo ti vse “folš” za sonček 🙂 ja gorenjci ga šparajo za sebe…pa ga nč nam ne pošljejo :))

No, mi smo pa včeraj smrekico postavili in do konca okrasili hiško 🙂 Sm pa dala pred vhodna vrata snežaka z lučkami in sm ga cel večer občudovala, tok je lep :))))

Mamice dobro spečte dobrote…jst bom kak dan pred Božičem delala muffine in brownije…to je vsako leto moja specialiteta 🙂 Pa verjetno še kakšne kokosove kroglice…in če se srečamo, prinesem s sabo da se bomo sladkale 🙂

Lep začetek vikenda!

Ojla!

Maja B. in mmammma, najlepša hvala, da sta si vzeli čas zame.
Sm prov vesela, da obstaja tale forum, pa da dobim kak nasvet.
Res HVALA še enkrat.
Naj povem,da je včeraj naša Hana popapala 860 ml v celem dnevu,joj, sm čist srečna.
Danes je pa tudi dobro štartala.
Upam, da je bilo to res le obdobje neješčost.
Mogoče imaš pa prav, mmamma,da naša mala hujša po luni :)))))).

Koliko ste že kaj izgubile kg od kar ste rodile?
Jaz sem imela ob porodu 9 kg več, takoj ob rojstvu sem jih izgubila 6 kg,tako, da sm prišla na 58 kg.
Pa mi teža zdj kar stoji, mi ne gre nič dol.
Rada bi jih imela 55,56,kot prej. Sem pa velika 169 cm.
Moj mi pravi,da sm zdj lih fajn, da ne smem nič dol dobit.
Meni se pa vseeno zdim malo prebuckasta :))))))
Hja, sj bo, počasiiiii,hahaha.

Puppa,ste pa pridni, da ste že smrekco postavili.Mi jo bomo na predbožični večer.
A ni fino vzdušje,ko postaviš smrekco?
Jaz se že veselim Božiča, full lepo, naš prvi skupni Božič.Iiiiiiiiiiiiii!
No, lansko leto mi je bilo v času Božiča slabo, me je tolk bolel želodec…
Kako gre hitro čas, kajne?Hana bo že 5 mesecev in 4 dni stara za Božiča.Sploh ne morem vrjet…

Zdaj pa grem za kosilo pripravit.

Imejte lep dan!

dober večer 🙂

kako ste preživele vikend? Ste pekle dobrote? 🙂

Mi smo šli dons v staro Lj, stojnice enake kot lani, lučke smo pa zamudl, ker smo šli okol 3h…je blo pa kr mrzlo. Pa v Mothercare smo šli pogledat…majo pa ful drage stvari za otročičke…ampak lepe 🙂

Tija-Taja, si morda pomislila da Hana ne mara več mleka? Pri mojmu nečaku se je dogajalo enako kot ti opisuješ. Pa smo ugotovil, da noče mleka in je pri 4 mesecih začel s sadnimi kašicami.
Mogoče je pa res bla luna kriva…ker naša Ava pa zaspat ni mogla…kr skos se je zbujala in jokala. Zdej je ok, popapca na dan 840 ml in jst mislm da je to dovolj, kljub temu da so samo 4 obroki. Res pa komaj čakam na uvajanje goste hrane 🙂 no, ampak ne bomo prehiteval…uživajmo v vsakem trenutku…že tko al tko meseci kar bežijo, ane…
Kar se tiče kg, sm jst izgubila 12kg takoj v 10 dneh, potem še 2kg, zdej pa kr stoji. Noge mam pa še vedno mal zatečene…sej bomo počas nazaj k seb pršle…pustimo telesu da počasi “zadiha” 🙂

Ste za srečanje ta tedn ki prihaja? Meni je vseeno kateri dan…v torek je dež napovedan, ostale dneve pa naj bi blo ok.

Zdej bom šla pa počas spat. Sm utrujena dons…

Lepo nočko in se beremo jutri**

Čao,
Joj puppa , jaz sem ful računala, da bi se ta teden dobile, ampak meni ne bo uspelo. Zdravi smo končno vsi, samo še moža imam za pedenati. Kar s epa tiče zatečenosti nog…jaz imam pa roke še čisto “vodene” in sedaj hodim na limfno drenažo. Upam, da mi bo uspelo spraviti vodo ven, ker sem res še čisto vodena…Kil sem se tudi že nekaj znebila, ostale sta mi še 2, ampak izgled….kot da jih je ostalo precej več. Sicer pa nam tale čas ni preveč naklonjen za hujšanje.:) Je pa res tudi to, da po 30, gre precej težje dol. Pismo, po prvem otroku so mi kar zletele dol. mmammma – daj povej kako je s temi kilami po trejtem otroku?! Upam, da me lahko malo potolažiš.:) Pa tako sem vas tolažila 2 meseca nazaj. 🙂 Pa saj se ne sekiram, me pa kakšen dan malo zvije, ko me povabijo na kakšno zadevo, pa bi se oblekla v kakšno staro oblekco, pa nekako ne grem vsa vanjo.:) Škornjev sploh ne morem zapreti! 🙁 Sem morala zadnjič zadnjo minuto komplet vse preobleči, ker nisem mogla obuti črnih škornjev.:))) Prijateljica, ki me je čakala, je bila navdušena. 🙂
mmammma – daj kaj več napiši o tisti zapestnici iz jantarja. Za kaj vse je dobra, kje se jo dobi,….
Zdaj grem pa kar spat. Lepo se imejte!

New Report

Close