Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

MajaB,nikar se ne opravičuj,ker si izlila iz sebe kako se počutiš.Prav je tako.Saj glede na dneve,ki si jih opisala in čas,ki ga posvečaš otrokom in opravkom,ti zase skoraj nič ne ostane.Normalno je,da se nabere,ko je vsega preveč in se zlomiš.In jok pomaga,kajne?Se očistiš…če pa lahko še spregovoriš o tem,je pa še lažje…in če ti pomaga,da deliš z nami,si to privošči,kolikokrat pač potrebuješ.
Mislim pa,da ne rabiš imeti slabe vesti,saj vso svojo energijo usmerjaš v otroke in stvari,da ji poštimaš,da bo njim in vam fajn.Ampak vsak te hoče toliko in toliko zase in je težko ustreči,kajne?Ampak zato res ni treba imeti slabe vesti.Pa tudi 100% se ne da doseči…si le človek,ki pa vedno ne zmore vsegas.Ampak ti narediš ogrooomno!Se tega zavedaš?Pa ni potrebno,da si vedno močna in sposobna vse opraviti.Vidim,da si res precej sama,ampak kaj pa ko je mož doma…Znaš preložiti nekaj stvari nanj?Mu lahko poveš,kako ti je in da rabiš trenutke samo zase?Ali imaš potem spet slabo vest in postoriš vse sama?Po mojem je fajn,da si res vzameš čas zase,ko si seveda lahko…ko pa ne gre, pa opraviš nujne stvari,mogoče pa kaj tudi počaka,kaj misliš?Tukaj se pa strinjam s puppo…jaz pravim,da je tole življenje,v keterem vsi skupaj živimo,malo zblaznelo…vse preveč nori,ljudje se grebemo za stvari, za čim več,ob tem pa pozabljamo drug na drugega,pristnih odnosov danes malo vidiš…in meni je kar hudo tole gledat,ko vidim,kako ljudje zaradi tega trpijo,nekateri se tega še zavedajo ne.Zato jaz pravim,da določene stvari res počakajo in ni nujno,da se jih takoj naredi,ali pa da je nekaj treba imeti,in se raje posvetim stvarem,ki meni veliko pomenijo…mogoče,ko je vsega preveč,se malo ustaviš in vprašaš ali to res potrebujem,ali je tega res treba in si iskreno odgovoriš.
Pa tudi poglej,nekatere od nas smo prvič mame in vsa ljubezen je namenjena enemu otroku,ti imaš tri…vsa tvoja ljubezen se porazdeli,ampak zato še ni treba imeti slabe vesti.Tudi s tamalo si toliko kot si lahko in če bi ti ona pokazala,da rabi še malo več,verjamem,da bi ji zmogla tudi to dati.Zato uživaj v trenutkih,ki so vam dani,pa kolikor jih je…stvari gredo vedno lahko na bolje,a to je v naših rokah,na to lahko največ vplivamo sami.Zato se včasih,še preden se preveč nabere,usedi in se vprašaj,kaj lahko storiš drugače.Vem pa,da včasih tudi ne gre.
Joj,oprosti,če sem preveč zafilozofirala…osebno se raje pomenim v živo,ampak mi je bilo tako hudo,ko sem brala,kar si napisala…lepo je videti,ko so vsi srečni okoli nas,ampak za ceno lastne sreče?
Upam,da nisem kaj preveč povedala,sem hotela le napisati par besed,da bi ti pomagale…upam,da mi je vsaj malo uspelo in nisem dosegla ravno nasprotnega.
MajaB,želim ti, da daneš zadihaš v dan! Če pa ti bo lažje ob kakšni kavi,si z veseljem vzamem čas.

Tole je bilo bolj namenjeno MajiB,ostalim pa lep dan!

pozdravljene punce 🙂

vidim, da ste svoje poste izredno lepo napisale..polno čustev…pozitivne energije….skratka res lepo in sama ne vem kaj bi dodala. MajaB jaz v tvojem pisanju nisem prebrala teženja ali karkoli podobnega…včasih se enostavno nabere preveč in verjamem, da ti ne bo v tolažbo, kar bom jaz napisala tebi…pa vendar par vrstic…mogoče bo na koncu pa velik lažje meni….
tudi jaz sem v zelo podobni situaciji kot ti – le, da imam jaz 1 otroka…in, če sem iskrena si ne predstavljam, da bi imela še kakšnega glede na to, da sem non-stop sama…od jutra do večera. jaz doživljam vse skupaj tudi zelo stresno…zlasti zato, ker je to prvi otrok in vse kar se zgodi prvič, pa tudi drugič in tretjič, vse to doživljava sama in mi je včasih tko hudo. nekatere mi rečejo, sej se navadiš, ko si tok sam – mahhh, kakšna j* tolažba! mogoče jaz želim živeti pravljico, čeprav vidim, da je to že znanstvena fantastika, hahaa :))) enostavno svojega moža vidim samo ob večerih…pa še to mora delati v pisarni, ki jo ima doma…jaz padem v posteljo ob 22h, ko on šele odide pod tuš ipd… enkrat na 14 dni potem totalno znorim in jokam – tako da si izborim par uric na mesec skupnega druženja. vikend pa je namenjen SPET njegovi službi, ker mora urejat papirje, ki jih med tednom ne utegne.
na začetku sva govorila, da ko se otrok rodi, ne smeva pozabiti na naju, da si bova vzela fraj ob petkih…dala malega za par uric v varstvo in imela ta čas samo zase-hahaaaaa, no, naj toi povem, da tega ni!…enostavno bo mož enkrat nekje srečal samega sebe. vem, vem, da je treba delat, samo verjamem, da nam nebi manjkalo čisto nič, če bi v denarnico pritekel kakšen € manj….bi pa lahko bili več skupaj! mož je drugače zlat…in veliko pomaga….ampak to je tako zelo redko, da včasih kar pozabim, da kaj še zna naredit :))))) no, mal heca….
tudi jaz se z malim vsepovsod potikam sama in nimam nobene, ki bi lahko kdaj pa kdaj malo vozičkale naokoli in ko si zadnjič rekla, da se včasih zalotiš, da si večji dela časa enostavno tiho….no, sem jaz pomislila, sva že 2!
po drugi strani pa le ni tako vse črno in si znam izborit svojih 5 minut. vležem se v banjo…okoli prižgem sveče….pa mal meditiram. pomaga full!! pa 2x/teden sem si izborila pilates, zvečer ob 19h…ampak to zgleda tako, da se z možem izmenjava pri vratih…jaz mu naročam, ko se obuvam, kdaj mora mali jest, kje je pripravljena pižama in bla, bla, bla,….

no, ampak, ko potegnem črto…nam je lepo…mogoče sem samo jaz tako razvajena do kalija in bi rada pre-več, kaj pa vem…še vedno računam na december, da mi dedek mraz prinese nazaj mojega “starega” moža, ki ga bom premagala v igri jamba in, ki bova zvečer kdaj pa kdaj popila kakšen kozarček šampanjca…

no, pa sem se razpisala….čeprav vem, MajaB, da ti imaš pa itak 3 otroke….

danes je sonček in midva bova pobegnila ven okoli 12ure…je pa neki prehlajen, je začel kašljat…upam, da ne bo kaj hujšega…

lep dan vsem*

čao punce!
hvala za vaše tolažilne besede, imam kar solzne oči.:))) Ta moja situacija je začaran krog, za katerega sem si pa kriva pretežno sama. Kot sem že napisala iz sebe vedno želim iztisniti 100%. To je čisto moj problem. Od kar imam otroke, sem že precej popustila pri svojih kriterijih čistoče, pospravljenosti,….ne likam več, kar ni res nujno, ko se nabere in je kriza, si “privoščim” gospo, ki polika in mi prinese domov. Pa si vsakič rečem, to bil lahko naredila večkrat, ker res ni draga. Čistoča – ja sem popustila, ampak poleti še vedno sesam vsak dan, včasih tudi dvakrat, ker otroci noter nanosijo toliko peska, pa vseeno na dobre 14 dni pokličem drugo gospo, ki mi naredi generalko. SEm najbolj srečen človek pod soncem, ker poznam to osebo, ker mi poleg dobro čistega doma, da še veliko več, pogovor,ko skupaj čistiva mi je največ vreden. Moj največji problem je točnost. Nekoč sem delala v eni službi, kjer je bila točnost zelo pomembna in to mi je ostalo. še vedno želim biti skoraj na minuto točna, kar pa je pri treh otrocih precej težje.:) In še otroci – kot vsaka mama jim želim biti najboljša mama, jim dati 100% sebe, pa čeprav se starejša dva že lepo zaigrata sama. Ko si enkrat za vse sam in moraš za vsaj minimalno gospodinjskih opravil poleg vsega poskrbeti sam, je precej težje. pa saj ne gre za to, da bi bili otroci nezadovoljni, jaz sem, ker vem, da bi jim dala lahko več sebe, svojega časa, če bi imela pomoč. Saj mi pomagajo starši, da ne bo pomote, nisem popolnoma sama, ampak oni mi niso dolžni pomagati. In tukaj se pojavi moj problem, katerega moram rešiti sama. Slaba vest. Slaba vest, ker velikokrat prosim starše za pomoč, slaba vest, ker pokličem gospo za likanje in pospravljanje, slaba vest, ker otroku nisem prebrala pravljice, ker sem ga zaradi drugega dela, postavila na stran, slaba vest, ker ni pospravljeno,…Preprosto, vzgojena sem bila tako, da je bilo pospravljeno in čisto in sedaj ko pač ni, ker delam bolj pomembnega in se ukvarjam z otroki, doživljam frustracije in se mi nabira slaba vest s slabo voljo in to je najhujša kombinacija. Ampak, to moram rešiti sama. Mož mi nikoli ne očita, da ni pospravljeno. Ko je doma, celo sam kaj naredi. Kar me jezi pri njegovih odsotnostih je to, da ima tako službo, ki ga precejkrat “odpelje” stran od družine za nekaj dni. To razumem, ampak je pa tudi v nekem športu, ki zahteva veliko časa in teh 10 dni je on na športu. To jaz razumem kot njegove počitnice in za to sem jezna nanj. Mi je jasno, da nam njegove službene odsotnosti omogočajo življenje kot ga imamo, šport pa pač ne. ma, da se ne bom preveč smilila sama sebi. Imamo tako kot si naredimo. Jaz že povem svoje in izrazim želje, jezo,….ampak verjamem, da bi tako kot moj mož, odreagiralo večino moških. Ko vidijo, da imajo dovolj sposobno ženo, da zmore vse opraviti sama, se “uležejo na lovorike” in v tej coni udobja počivajo, dokler jih nekaj ali nekdo ne “strezni”.:))) Sem enkrat vprašala moža, kako bi on funkcioniral, če ne bi imel žene, ki bi zmogla in znala narediti skoraj vse. Mi je dal dober odgovor: “take si sploh izbral ne bi.:))) Torej, moje problem, kaj mu pa dajem potuho.:)))
No, dovolj o mojih osebnih problemih. Skratka, naša mala pospešeno kaka od cepiva proti rota virusu, tako da imamo grmenje v plenici na vsakih 5 minut. Doma imam še oba starejša in gremo gledat avione in presenetiti očka na letališče. Ko bo pa prišel domov, se pa začnejo moje “počitnice”.:))))
Punce, še enkrat hvala. za anslednji petek se pa strinjam, ampak če bi šlo po 12. V petek imam pa jaz trenutek zase, saj grem na pilates.:)))
se beremo.

MajaB, prej nisem prebrala tvojega posta, zato nisem komentirala.
Torej; 1.hvala bogu, da si napisala, kar te je težilo! Upam, da ti je pomagalo!Pomagalo je pa tudi meni, ker vidim, da ni samo pri meni tako – oh, seveda je neprimerljivo, ker imam samo 1 otročka in sem hkrati tudi na začetku zakonskega življenja!
2. Ja, moram najprej poudarit, da sem na podlagi večih zgodb in svojih izkušenj doumela, da je z moškimi včasih res tako, da kakor ga navadiš, tako je in bo! Pa da se razumemo; ne samo moški, v bistvu vsak dela s tabo tako kot mu dovoliš – da me ne bodo zdej moški napadli.
Sploh pa ti hobiji….jaooo, jih mamo mi tud!! Šport? Pejt z mano hodit za 2uri!Neeeeeeee! Bi šel pa na tenis za eno uro. Po hoji je pa preveč zmatran!
Js se tud večkrat počutim tako samo…sploh, ker sem se preselila k njemu. z vozičkom maširam gor pa dol sama in čakam, da pride domov. Nekaj prijateljic sem si sicer našla, sam to men ne pomaga. js hočem bit z njim.
Včasih me kr zaboli, ker se mi zdi, da komaj domov pride, že planira kako bo spet nekam šel…kot da je blazen dolgčas z mano:((
Zdej morm pa nehat, ker je prišel;)

Hvala punce!!**

Misa24,tudi jaz se dostkrat počutim podobno…se že kaj najde,da ni treba zraven.Pri njemu je največkrat izgovor služba,saj res dost dela,sam kje je pa družina?On je tako rad doma,razen,če je treba kaj za svoj avto rihtat,takrat pa ni tok utrujen…jaz pa grem tako rada okoli in tudi grem,ampak dostkrat brez njega.Včasih se pridruži,pa še pol se mi zdi,da se mu ne da lih,pa mi je včasih že žal,da je šel zraven.
Sva o tem dostkrat govorila,pa je rekel,da ko bo otrok,bo drugače…pa sem rekla,da ne bo,če se pri sebi že prej ne bo odločil,pa že hotel,kdaj tudi sam z mano…no,zaenkrat s sprehodi še ni nič drugače.Ah,kaj čmo…sej meni ni problem sama okoli,sam nočem,da nama to pride v navado…zato se še kar pogovarjava o tem in jaz upam na spremembe:)
Saj doma veliko pomaga,to sploh ne rečem,ampak meni je bolj pomembno,da izkoristimo lep dan,pa gremo kam,kot pa da imamo vikend za pospravljanje…no,pa bom raje kar tukaj zaključila,da ne zamorim preveč…

MajaB,mislim,da si s svojim postom pomagala,da smo še ostale dale ven iz sebe…fajn,da se malo pomenimo,a ne?

Jst sem za drug teden,se že veselim…gremo na sprehod,da ne bomo skoz same hodile z vozički?:)

Danes je spet lep dan…izkoristite ga!

:))) punce, vidim, da se je usul plaz. Očitno nisem le samo jaz nezadovoljna. Punce, jaz vam predlagam, da že sedaj zarapotate po mizi.:) jaz sem prepozno. Da se pa zlomim od preobremenjenosti, je pa polovica tudi moja krivda, oba sva se strinjala za tri otroke, povod je bil pa z moje strani. Še vedno pa mu pustim, da si vzame čas za svoj šport. kar je sicer ok, saj tudi on meni pusti svobodo, ampak mame bomo imele vedno drugačen občutek odgovornosti do svojih otrok. Jaz bom vedno najprej pomislila na svoje otroke in da bo okrog njih vse porihtano, šele potem si bom vzela čas zase. problem je v tem, da potem, ko je vse narejeno, pripravljeno,…sem po navadi tako zbita, da se mi preprosto ne da nikamor več. Mi pa nikoli ne pride na misel, da bi šla sama za 10 dni nekam, uživat v svojem športu. pa me en klinc briga edinstvenost dogodka, redkost take priložnosti,….Družine ne bom pustila same za toliko časa. Hkrati mu pa ne mislim težit, ker pričakujem pa neko mero zrelosti pri teh letih, da moraš sam vedeti kaj je sprejemljivo za družino in kaj ne. Saj če sam ne dojame, mu otroci hitro pokažejo. problem je v tem, ker njihove izbruhe, zaradi pogrešanja očka prenašam jaz, ker je vse delo na meni. Ampak jaz mu sploh ne rabim nič reči, najbolj nazorno mu pokažejo otroci, ko se nočejo pogovarjati z njim, ko nočejo k njemu,…počasi ga bo že izučilo. saj potem prinese noter z ukvarjanjem z otroki, ampak to ni to. Ni treba mene izmozgat do konca, zaradi svojih užitkov, potem pa bit car terena.
Ajde punce, mislim da smo našle še eno temo, bomo počvekale ob kavici. se že veselim.
lepo spite.
Maja

hoj hoj 🙂

spet se javljam po parih dneh. Z Avo sva pri mojih starših, da se mož pozdravi do konca in da naša pikica ne zboli.

Vidm da more ena začet s temo o moških, pa se kar usujejo pritožbe :)))) no sej je prav da ste dale vse ven iz sebe kar vas matra…pri meni je mož doma po službi, kakšen dan pa “pobegne” z mojim atijem na hokejsko tekmo…kar me nikakor ne moti…me pa bolj moti usajanje taščice in pranje možganov moža za mojim hrbtom…tako da, pri nama pa, če je problem, je samo zaradi tega. No ampak počas sm se tut jst naučila bit mal hinavska nazaj (čeprav igrce niso zame) in sm ji eno grdo zakuhala…tko da imam zaenkrat mir :))) če pa česa ne maram je pa vtikanje. Ker moja tašča je namre taka, da če se ne strinjaš z njo pa začne nagajat. No in ker sem se ji uprla…oziroma je grdo začela poniževati Avo (baje čist nehote-haha)..mam zdej skos nagajanje iz njene strani. Ker pa skoraj nobena stvar ne prepriča moža da ji nasede, pa je ubrala zadnjo strategijo…svoje zdravje…kr naenkrat je zlooooooo bolna, ampak kljub temu da je že v penziji, še vedno vsak dan dela. No, sej počas bomo zrihtal da bo dala mir…ampak mene že od poroda naprej neki zaj*…tko da si vsak dan rečm da na srečo sem na svojem in se prepričujem da mi ne sme prit do živega.

Kaj več pa na kavici…ampak mene v petek ne bo, ker bova prišle po enem tednu domov in moj mož že zlo pogreša najino miško, tko da se bomo crkljali skupaj 🙂 se vam pa pridružim naslednjič.

Če ste pa zato, da petek prestavimo na ponedeljek pa z veseljem prideva 🙂

Lep začetek novega tedna!

moški:)))…kakršni koli že…brez njih ne gre…tako kot oni brez nas ne…tudi moj možiček je po službi doma…je pa res, da sva oba imela prej poleg službe en kup stvari…pa sva jih oba zdesetkala…no, jaz malo bolj…imam še en hobi, res za dušo…in tega ne dam…pa žensko razvajanje mi tudi pripada in se skušava uskladit:))…

MajaB, pa hvala bogu za gospo, ki pride in čisti!! Tudi sama sem rekla, da si jo omislim, ko bomo v svoji hiši in ko bo še kakšno dete več:))…me pa zanima reakcija tašče ob novici, da bom imela nekoga, ki bo pospravljal namesto mene:)))…ampak to je že druga zgodba:)))

MI2 upava na lepo vreme ju3…se je našemu junaku spet čisto ritem sesul…spanja mislim:))…

Lep preostanek dneva,

Dobro jutro:))

No, nov dan sem začela naspana in zadovoljna, ker je moj mali prespal noč:))) Spal je od 20.30 do 6.30:))) celih deset ur:)) No, ampak se ne bom preveč veselila naslednjih noči, ke rje po moje zelo nenavaden stranski učinek cepljenja, ki smo ga imeli včeraj.
ja, je kar hrabro prejel cepivo, malo zajokal, ampak je bilo kmalu dobro. Sem pa bila malo ogorčena nad zdr.domom in gužvo. Kašljanje, jok in maske na obrazih niso bile ravno prijeten pozdrav!! Malo bom še premislila, če ne bi zamenjala…
No, mene pa čaka en dolgočasen dan, ker se moram učit:((bedno. vseeno bova šla kej na sprehod…
Lep dan vam želim**

Dobro jutro punce,
Kako človek drugače razmišlja in funkcionira, ko je spočit. Če danes pomislim za nazaj, se mi vse sploh ne zdi tako hudo, ampak zadnjič sem bila tako utrujena, da zjutraj niti iz postelje nisme mogla vstati. Možu sem povedala svoje 🙂 je bil kot polit cucek in se seveda vsega zaveda, pa sorry lubica in podobno, ampak vam že sedaj povem, da tole njegovo “počitnikovanje” sigurno ni bilo zadnjič. Že sanja kako bo šel na svetovno prvenstvo v nogometu. A nečeš miško. :)) Vsi ali noben. To se dogaja zato, ker popuščam in ker ve da kao zmorem. Pa ko odhaja mi ni panike, na koncu, ko sem pa zbita do konca, bi mu pa vrat zavila.:) Ampak kot je napisala binabiba, brez njih ne moremo.
Glede srečanja v petek. Jaz tudi ne morem, ker gremo na ene mini počitnice. Če se zmenite za kakšen drug dan, se vam z veseljem pridruživa.
lep dan vsem, Maja

dobro jutro vsem 🙂

no, moram tudi jaz pohvaliti našo bolhico, ker ja danes prespal celo noč – prvič! spal je od 20.30 do 6.30…tko da misa24, sta najina imela isti timeing 😉 mogoče je blo pa kej u “luftu” :)))) no, mi smo naspani, spočiti in polni energije…kaj bova počela danes, še ne vem…mogoče švrkneva na kakšen krajši sprehod.

ne vem, če se spomnite za nazaj…smo enkrat govorile o baby vac sistemu…to je tista zadevca, ko priklopiš na sesalec in potem našim malčkom povlečeš iz noska sekret. no, mi smo ga uporabljali 3 dni in sem več kot zadovoljna. je mali imel lažji prehlad…mu je lilo iz noska ( se je najbrž nalezel od mene, ker sem imela nahod ) in mal mu je že skoraj začelo hropeti v pljučih. sem zjutraj nalila zelo vročo vodo v banjo in v umivalneike v kopalnici…in sva se “savnala” dobrih 10 minut…potem sem mu na previjalni dala fiziološko v nosnici in po končanem jutranjem ritualu umivanja in previjanja/oblačenja sem mu iz noska potegnila tok sekreta, da kr nisem mogla verjet! pol sem ga pa namazala z materino dušico in sem potem to ponavljala 2x/dan 3 dni in danes je naš fantič čist ok! super se obnese tale baby vac! no, mi smo zadovoljni!

punce uživajte lepo jesen in upam, da se kmalu spet vidimo…midva definitivno prideva! *

Dobro jutro!

No,moja tamala je pa danes manj spala,7 ur skupaj,kar je še vedno veliko,ampak me je malo razvadila,ker se je zadnje dni zbujala ob 6h,tudi 6,30…je res dober občutek zbuditi se naspan.

Lahko se zmenimo tudi drug dan,da bosta tudi puppa in MajaB prišle,sam meni ne odgovarja ponedeljek,ker sem že zmenjena.

Drugače se greva pa midve počasi zrihtat in šibava na zrak,tole jesen je treba res izkoristiti do konca.

Lep dan vam želim!

Joj, kolk ste že pridne danes. Se moram tudi jaz pohvalit… Sem že kopalnico u nulo sčistila… Drugače pa je naše nočne romantike (beri: celonočnega spanja) zaenkrat konec, ker dobivamo zobke. Računam, da bosta v enem tednu zunaj. Oba se že vidita in ne samo to – poznata se že izboklini, kjer naj bi pokukala ven. Sam dovolj se mora še napet, da bo kožica počila… Je pa kar božčka. Skozi si tlači nekaj v usta in slina teče v potokih. K sreči si lahko fajn pomagamo s homeopatijo in ji res pomaga.
Še dobro, da ste načele temo o zobkih, ker bi jaz kar pozabila na to možnost, čeprav se se moji vsi zgodaj ozobili in je tamala vidno težila.

Jaz smrkeljček izpiram kar s fiziološko tako, da špricnem v eno nosnico, skozi drugo pa priteče ven. Se mi kar obnese. Sicer pa nti ni toliko smrklja, kot je strjenega mleka… Naši pikici med dojenjem v leže namreč mleko teče kar iz nosa. Potem se pa smetana naredi…:)))))

Vmes sem imela dva telefona…

Zdej pa šibam ven. Imejte se lepo in uživajte na sončku!
Aja – v petek je napovedan dež.

mmmammma,

mene pa zanima s čim si pomagate pri zobkih in kje ste dobili. koliko pa je stara, da že dobiva zobke? naš ima dobre 4 mesece in ima tudi stalno rokice v ustih, ni pa še nič videti.

hiter pozdravček še od mene….

čestitke mamice za dolgo in naspano noč 🙂 prou paše ane 🙂

mmammma naša mala se tut ful slini pa skos ima palčka v ustih..je možno da bodo zobki? Spije pa ful velik vode…učeri je imela 37,0 vročine…

Zdej pa šibam…Ava spančka pa nočm da je računalnik prižgan.

papa*

Pozdrav!
Spanje celo noč…???kaj je že to:)…nas zmoti vsaka luna…pa že tako se dojimo vsaj dvakrat na noč…pa da bi sam zaspal v posteljici…tudi to nam še ne gre…je pač zahtevno dete:)…

Slinimo se tudi mi, pa roke v ustih so zakon…cmoka, da se po celi hiši sliši…sam zobkov pa mislim, da še ne bo…ne vem…

Lep dan vsem skupaj:)

Čer:)

No, spet moram malo pohvalit našga fantka; zdej je pa že drugo noč prespal; od pol devetih do 6h:))pol pa ni posledica cepljenja;)) Upam, da bo danes tudi tako. Je pa kar kriza, ker se sama prej zbudim, ker mam čist polne dojke…mam zdej kar črpalko pri sebi.
J epa vsak dan kaj novega; zdaj se že igra z igračkami, jih prijema in jim kaj razlaga.
Se pa že dolgo slini in vtika rokice v usta…včasih mu dam tudi moj mezinček, da malo grizlja, ker ga tako srbi. Baje to lahko traja 3 mesece preden se zobeh sploh pokaže, tako da ga še ne pričakujem.
Binabiba, naš tudi ne zaspi sam v posteljici…parkrat mi je ratalo, lažje je bilo, ko je bil še v zibki, zdaj v posteljici je pa samo dvakrat zaspal. Sva ga pa enkrat pustila, da joka, samo se ni obneslo…je vedno bolj jokal in kričal. Uglavnem, zaspi na dojki ali pa z dudo v ustih…razvajenc mali:)))
Glede srečanja; pa naredimo naslednji teden.
TOREK?????
Lahko noč vsem:)

Ojla!
Naša punči že dve uri spi, dva otroka sta v pižamah, mož in tastarejša pa na enih adventnih delavnicah v šoli. Tako imam malo časa.
Najpraj, da odgovorim Donatello – homeopatske globulce sem nabavila v Trstu. Reče se jim pa Chamodent. Glede na to, da je tale dojenček moj četrti otrok in da smo imeli res veliko grozljivih noči zaradi zobkov, sem sprobala vse živo. Od domačih receptov, Calgela, do različnih homeopatskih pripravkov. No in tole se je do zdaj najbolje obneslo. Sicer pa v homeopatijo zelo zaupam; se cela družina že leta zdravi samo še s tem…
Stara pa bo moja punči na Miklavžev večer 4 mesece. In ja, vsi moji otroci so imeli prve zobke nekje med četrtim in petim mesecem.
puppa, možno je da so zobki. Traja pa včasih kar dolgo, da se res pokažejo – tako kot pravi misa.
Drugače smo super. Maja, hvala, ker si me danes zbezala na bolj dolg “sprehod”. Je prav pasalo.
Dobro spite!

čer 🙂

mi danes sicer nismo prespali vso noč…smo pa spali od 20 – 5h…je pa potem spal spet do 9h, tko da se kr fajn štimamo.

tudi naš zelo vneto tišči rokice v usta…če ima pa rokav v “bližini” je pa tud to neki fajnega…al pa mogoče odejica…skratka, tišči v usta kar se pač spomni in kar mu je v neposredni bližini – ga je res užitek opazovati 🙂

sem pa zadnja 2 dni jaz zelo utrujena, no, bolj lena….se mi zdi, kot bi ščo za spomladansko utrujenost, ampak slaba tolažba, glede na to, da je november, ehhh :)))

vas je že “zadela” pred-novoletna nakupovalna mrzlica?

želim vam lep večer…sama sem že v postelji…grem malo knjigo brat…se beremo jutri.

lahko noč*

Pozdravljene!

Da se vam samo na hitro oglasim.
Zanima me ali tudi vaši otročički že kaj držijo glavico pokonci, kajti naš lan bi jo držal kar naprej. Sa jo ima že dokaj trdno ampak me kljub temu skrbi ali še ni prehitro?

LP

New Report

Close