Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mamice avgustovčkov 2009

Mamice avgustovčkov 2009

Dobro jutro…

kako ste kaj?
Binabiba,verjamem,da si bila prestrašena…si predstavljam,da bi bila jaz tudi….tamala še ni bila bolna,ampak enkrat bo prvič in verjamem,da bom malo zgubljena,se le prvič soočamo s tem,ne?

Mmmmammma,hvala tebi za prijetno druženje,meni je bilo res fajn,tamala se pa tudi ni dosti pritoževala,pri miru pa tako ne morejo biti zdej,a ne?:)Lepo se imejte na morju in upam,da si boš fajn oddahnila,mogoče bo pa tudi tamala malo bolj spala.

icer se tudi naša punca zbuja ponoči,včasih več,včasih manj…saj se res kar navadiš…binabiba,tebe res občudujem,kako se bere,da imaš še kar energije,čeprav ne spite že 10 mesecev.
Naša punca dobiva 4 zgornje zobke naenkrat,no desna dvojka je že zunaj,ostali bodo kmalu…spodaj ima še vedno le dva.Je izbrala svoj vrstni red:)

Komaj čakam,da gremo na dopust,malo v hribe in nato na morje,res bo pasalo,da bomo malo skupaj…še 14 dni,pa gremo…

Ni,čjaz moram iti,grem na masažo,vi se pa lepo imejte in upam,da se še vseeno kaj beremo tukaj gor,čeprav bomo zbežale na dopuste…

Lep dan vam želim.

dobro jutro…

tudi mi se počasi odpravljamo proti morju – v petek. in sicer gremo za 3 tedne…potem bo vmes samo še vikend in v ponedeljek, 19.7. nastopim v službi,ojjojjj 🙁
sicer poslušam to misel še odmisliti, ampak enostavno ne gre več…če ne me pa drugi spomnijo, da grem kmalu delat, haha :))

naš tit spi še veno celo noč…odkar se je rodil ima enako rutino. nič odstopanja – vse je enako. še vedno mi spi 2x/dan po 2-3 ure in tudi zvečer ni nobene panike za zaspati.
na noge se postavlja že nekaj časa…dela korake ob podpori in mislim, da bodo kmalu prvi koraki – nič ne silimo, samo sledimo mu. je res prava faca.
čeprav ima trenutno obdobje, ko preizkuša “elastiko” mojih živcev 😉 – kaj sme in kaj ne. in grozno všeč mu je, ko rečem:”ne!”…on pa to “pretvori” v besedo”da/lahko!” :))) no, zdaj imava “borbe” in se pogajava na vseh področjih, hehe :)))))))

zjutraj ima še vedno mleko (flaško), prav tako zvečer…vmes pa 3 obroki GH. kako imate glede hranjenja pri vas??? z navadnim mlekom bom še počakala…dodajam ga le pri kuhanju (pire krompir…špinača….) in sicer tistega iz mlekomata – se mi zdi še najboljše.
včasih mi že zmanjkuje idej za 3.gosti obrok, ki ga ima ob 17h…se kr neki ponavlja: gres, polenta, kakšna žitna kaša….
kaj dajete ve??

no, mal me zanimajo še vaši “rituali”.
zdaj pa grem…kavo spit do konca…zraven pa mal spiska nardit, kaj vzeti s sabo na morje…no, kaj vzeti titu na morje – jaz zase že dolgo ne kompliciram več 😉

želim vam lep teden…pa naj hitro spet posije sonček!****

punce živjo!

Naj povem veselo novico…naša Ava je dobila prosto mesto v vrtcu :)))))))))))))))) učeri zjutraj sem dobila klic in sploh nisem dojela kaj mi govori po telefonu…se jih je v eni enoti tok izpisalo, da tisti ki so bili pred nami niso želeli v to enoto ker jim je odročno se vozit…2km stran…no, hvala bogu da so odklonili in smo mi dobili prostor :)))) Ful sem vesela in počasi dojemam da se stvari urejajo kot se morajo. In zadnji trenutek so me dobili, ker sem drug teden nameravala odpreti s.p. in urejati vse za privat varsto. Zdej pa verjetno sledi še sprememba pri meni glede službe in vam javim ko izvem kaj in kako 🙂 MI SMO PRESREČNI :)))))

Tima, uživajte na morju, škoda ker se glih zgrešimo…se pa vidimo na pikniku, ane :)))
Kar se tiče nekega rituala glede hrane, je pri meni tako, da zjutraj in zvečer imamo še vedno AM mleko, dopoldanska malica je gres, ali jogurt, al pa krispiji za v mleko. Potem sledi kosilo, za popoldan pa tut malo menjam…gres, jogurt, odvisno kaj je dopoldne jedla. Ji pa dam vedno za probat hrano ko midva z možem jeva, ker tako bogo gleda kaj počneva…in potem vsa vesela melje hrano v ustih in skos govori njam njam :))) Bom pa počasi prešla na samo našo hrano, da bomo skupaj jedli, da se pred vrtcem navadi vsega in tut mleko bom počasi ukinla in bo imela kr mlečne obroke za zajtrk in večerjo. V vrtcu bo itak imela mlečen zajtrk in jo želim navadit, da ne bo potem problem. Me vzgojiteljice smo hvaležne staršem ki se prilagajajo hrani in ritmu ki ga ima vrtec in vem da je to zelo dobrodošlo tudi za otroka, da ni potem čisto zmeden…okolje zamenjajo, nove ljudi in potem še šok ker je čisto druga hrana…
Tima, je naša tamala tut prava prefrigranka…kar koli rečem NE, je njej smešno in seveda ponavlja in se na polno smeji 🙂 očitno spet neko obdobje!

binabiba, bruhanje je verjetno oz.upam da zaradi zobkov…upam da ste že bolje in užvate na sončku 🙂

mmammma, pri tebi pa še selitev :))) ej prav vesela sem da greste na novo in vem da bo mal težko vse preselit, ampak bodo otroci pomagali, pa bo hitro mimo 🙂

misa24 hvala za lep dan in uživajte na morju :)))) pa lupčka Valentinčku**

ostale pa uživajte kolikor se da in izkoristimo zadnje dneve pred resno službo…sej bomo kmal v ritmu pa bo vse bolje 🙂

Lep podaljšan vikend vsem skupaj!

Hej punce!

Se javim še jaz, preden nas odnese na dopust:)!

No, naš mali pa je prebolel prvo otroško bolezen – 6.:(…tri dni visoke vročine (40), potem pa ves pikast…pojma nimam kje bi staknil, ker je okužba virusna…no evo, pa skozi dojen, pa ful na zraku…ampak ni kaj…še marsikaj bo, a ne?

Kar se tiče hrane pri nas – dojenje ponoči in čez dan (ko je bil bolan me je bilo najbolj strah dehidracije, ker flaške še vedno noče, ampak očitno imam mleka še vedno dovolj); potem pa zjutraj sadje – včasih mu dam tudi kupljeno kašico, drugače pa mu sadne kaše delam sama, vse sorte sadja (nisem mu še dala jagod, kivija, ananasa – kaj pa ve? jagode vem, da ste že dale); red kosilom pa čisto odvisno, včasih mu je dojenje dovolj, včasih pa poje pol jogurta; za kosilo razno razne mineštre, mesne brez mesne…mu dam za probat kar jemo mi, ampak s tem, da bo jedel točno to kar jemo mi bom še malo počakala…popoldan pa mu dam ali sadno kašo, ali puding (nekaj od Nestleja), ali gres z vanilijo…zvečer pa ali riževo kašo, gres, rižev gres, sadno kašo (“ala”frutolino)…

Puppa, super za vrtec…no, jaz sem ga letos odpovedala…za naslednje leto pa upam, da bo:)…bomo videli…kje v Grčiji ste pa bili, če ni skrivnost…jaz že leta hodim v Grčijo in jo letos prav pogrešam…nisem si upala s tako majhnim…ah, mama, ki komplicira:))))))

Tima, res imaš otročka za začetnike:)))))))))))…super fant je tale tvoj Tit:)))…kar tako naprej:))))
Jaz bom za malega vzela precej bodijev s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami, pa mikic…upam pa, da bo lahko čimveč kar nagec…ah, ne me vprašat sem šla zadnjič v MC in res upam, da bo kaj poletja, ker sem mu kupila take cortke, da se kar topim ko jih gledam, kaj šele ko bo oblečen:)))))))

Tashi78 – zbujanje – navadiš še…jaz imam tak ritem kot on in če slučajno spi 4 ure skupaj (kar je fulllll redko) se jaz po treh zbudim in ga gledam, če je ok:)))))….ko / če začne spat celo noč se bom mogla po moje jaz tega prav nazaj navadit:)))))je pa res, da zdaj ko sem doma tudi z njim zaspim kakšno urico čez dan in je seveda lažje:)

Mmmmmammma – uživajte na morjo in seveda uspešno selitev želim:)))))

Vse ostale, ki jih nisem omenila pa prav lepo pozdravljam in upam, da se še kaj beremo…tudi zdaj ko se počasi začnejo službe…mene je kar nekaj strah te službe:(((

*****Uživajte!

Ojla!

Naša princeska spančka,pa sem s odločila,da vam napišem nekaj besed.
V glavnem,sem zelo vesela,da je ratalo tako fejst vreme,saj tisti mraz in dež res ne sodi v poletje.
Smo postavili bazen pred hišo in naša mala neskončno uživa v njem.
Bi bila skoz notri ;)))).

Z vozičkom se skorajda ne vozimo več,je že lep čas aktualen tricikel. Veliko smo tudi na gugalnici,saj,ko jo Hana vidi,že kaže s prstkom,da hoče gor.
A si morte mislit,da sem jo že tudi več kot pol ure naenkrat gugala,pa še kr ni hotla dol ;))))).

Stojimo in premikamo se ob opori že lep čas,veselo puzamo. Se pa sedaj dvigne tudi ob zidu in podobno, v glavnem tm,kjer lahko prisloni rokice.
Čeblja na veliko,je pa nekaj časa nazaj začela govorit kitajščino,ki jo seveda ne razumemo ,hahahahahha.

Naša punca je več ali manj vse.
binabana,mi kivija in ananasa še nismo probali,je pa od sadja jagode,borovnice,banane,hruške,naktarine,marelice,jabolka,češnje,višnje..
Za zajtrk ima čokolino ali gris ali kako mlečno kašico od milupe,
Dopoldanska malica je sadje.
Za kosilo imamo zelenjavo OH,3X na teden meso.
Najraje ima makarone,gove juho z krogljicami in krompir s špinačo.
Popoldan je jogurt,sadni ali navadni.
zvečer pa zopet kako mlečno kašico.
Mleka ne pije že več kot mesec,se ji gnusi.
Sem ji ga pa zadnjič po dolgem času zjutraj zopet naštimala. Sem ji dala flaško,je enkrat potegnila in skoraj bruhala.
Nam je rekla zdravnica,da ne rabi pit mleka,če ga ne mara,saj obožuje vse mlečne izdelke.
No,jaz ji delam vse mlečne kašice z svežim mlekom MU,3,5mm

Ko midva jeva seveda mora probat vse-in je prav smešno;karkoli jeva,vse ji je všeč in bi full pojedla,pa četudi je 5 minut nazaj pojedla svoj obrok.
ko ji pa dam to isto hrano v njej lonček,z njeno žličko,ji pa ni več všeč ;)))).
Včeraj je pri meni probala hrenovko,je bila čisto navdušena,se je tolk jezila,ko je ni bilo več.

Kako pa kaj vaši malčki jejo in kaj?
Kdaj boste naredile prehod na pravo družinsko hrano?

Puppa,superrrrrrrrrrr za vrtec.No,pa se je le dobro izteklo,kaj!

Tima,vajin Tit je pa res priden za spanje.WAW! Že od rojstva enak ritual,pa to je super.
Pri nas je s spanjem tako,da gre Hana spat od 21-21:30 ter spi tam nekje do pol osmih,pol devetih.
Nato gre spat ob enajstih dopoldan in spi od ure in pol do dveh ur in pol.
Nato pa gre spat še ob petih popoldan in spi dobro urico.

tashi78,kako ste kaj pri vas? Upam,da si uživala na masaži!

mmammmma,kar vse štirice rastejo Poloni?
Ojoj,jo mora boleti,revico.
Imate pa res že veliko zobk.
Naša žabica ima 4 zobke,vse enke.
Pa vidim,da se sper nekaj pripravlja,ker ima zopeet na momente čisto vroča lička.

bofra,kako kaj pri vas?Mali navihanki v redu? Mormo čimprej ponovit srečanje1

Maja B.,kako kaj vaš leopard? Upam,da bo kmalu vse za vami,ter da boste le lahko začeli sproščeno uživati.
In mali sonček,kako je?

misa24,čestitkeee! Iiiiiii,še enega fantička boste imeli. Ja super!
To bo mali užival,ko bo dobil bratca!
Kako si kaj ti,kako prenašaš vročino,nosečka?
Joj,se spomnim lanskega poletja,kolk je blo pa meni vroče ;)))). Pa sem drugače zelo zmrznjen človek -hormoni delajo po svoje,ni kaj!

Drage mamice,uživajte te lepe dneve s vojimi sončki pa se kaj slišimo!
Grem pico pečt ;)))

Pozdravljene!

Da se vam po zelooooo dolgem času malo oglasim.
Naš Lan je zelo živahen fantič, niti minuto ne more sedeti primiru, hodi že tako da ga držim samo za eno rokico, ob vseh predmetih kjer se lahko prime pa se postavi sam na nogice, ob pomoči sedežne ali pa omar že tudi sam hodi.

Imamo štiri zobeke, za dva spodnja sploh nismo vedeli kadaj sta prišla za zgornja pa je bilo zelo hudo z vročino in neprespanimi nočmi.

Ponoči se še vedno zbujamo tudi do dvajset krat na noč (včasih uspe tudi z štirikrat), včasih še tudi ponoči pijemo mleko.
Zjutraj vstane med 7. in 9 .ima za zajtrk žitno kašico, potem sledi sprehod nakar spanje nekje od 11. – 12. – uspe nam spati že kar nekaj časa 1,5 ure, za kosilo ob 12. ima kar skuham za naju z možem (je čisto vse kar mu ponudim in mu ni potrebno več pasirati), med 15. in 17. gre na popoldanski spanec, ko pa vstane pa dobi za pojesti nekaj sadnega ali pa kak jogurt ali puding.

Je pravi mali veselko se vedno smeji, je pa zelo len kar se tiče učenja noče pokazati papa niti kje je lučka, ima pa zelo rad živali, takoj ko začne pes lajati se obrača in oglaša z čudnimi glasovi.

Je pa pravi mamek, ves čas bi visel na meni oz. da se sprehajava, ati ni dovolj dober.

Jaz sem za te razmere (21. teden nosečnosti) dokaj dobro. Danes sem imela morfologijo in žal se spol ni videl, baje pa nosim zelo nizko in naj nebi dvigovala težjih bremen – le kako naj nebi dvigovala Lana ko pa sva večino sama.

V soboto odhajamo na dopust, smo zbrali Umag ker je blizu Slovenije, da če bi slučajno prišlo kaj narobe da sem hitro v Izoli.

Toliko o nas na hitro, se spet kaj javim ko se vrnemo z dopusta da vam poročam kako je bilo.
Uživajte v poletnih dnevih.

Drage moje, pozdravljene!

Evo, prvi del naših prostih dni je za nami. Dvomim pa, da si bomo časovno to poletje lahko privoščili še kaj… Bomo videli!

Jaz se že zaključila s porodniško. Naša miška je napolnila 11 mesecev in kar pozna se, da je na koncu tako vlekla in ni hotela ven…

Berem o vaši rutini, ritualih… Ma kaj vem, pri nas se vsake toliko postavi kaj čisto na novo, tale Timin malček je pa itak fenomen.
No, pri nas je zdaj od morja dalje tako, da tudi pod razno ne zaspi več sama v sobi. Niti je ne dojim, samo ležati moram v postelji zraven njene. (Sem pa zadnje čase zato full prebrala…) Če grem samo korak ven iz sobe jo prime prava panika. “Upam”, da sluti, da odhajam v službo. Sploh še ne vem kako bo z naslednjim šol. letom. Po drugi strani pa me skrbi kako bom zmogla vse delo doma pa še službo…

Ja, mi imamo zunaj deveti zobek, trije so pa tik pred tem. Zgornji bo zdaj, zdaj zunaj, spodnja dva pa bosta verjetno povzročala še kar nekaj preglavic, ker ji je vse okoli zateklo in se vidijo prav modre podplutbe pod kožo. Jo kar zelo matra, tako da ji dajem kar naprej Gengigel, pa kake mrzle stvari (kumare) za glodat.

Zdaj od morja sem spet spi vso noč (kakih 8 ur v kosu). Očitno ji je spanje pod platneno streho dobro delo. (Pa en zobek je tam ven pokukal…)

Hrana – joj, ne vem… Sploh je ne morem nahranit. Poje kot težek fizični delavec. Ni česar ne bi marala. Obožuje surovo sadje in mehko zelenjavo. Najljubši ji je paradižnik. Rada pa gloda tudi kruh. Zadnje čase ji za kak zajtrk ali večerjo kar tanko namažem kos kruha z domačo marmalado, vse skupaj zrežem na majhne kocke, pa se je sposobna že kar sama najest.
Sicer pa bi bila naša pravzaprav že skoraj čisto na siceršnji družinski prehrani, če ne bi bili obroki zanjo prenaredko. Tako pa ji vmes kuham še kakšne juhice, žitne kaše ali pa dobi sadje. Trenutno so hit speštane maline.

Če ima čas pa se tudi kdaj pa kdaj malo podoji:))))

No, če prav vem, vas je večina na počitnicah – uživajte, kar se le da, saj bo prehitro minilo. Ko, če boste utegnile, se pa slišimo oz. beremo…

Pa-pa

hej hej 🙂

vidim da ste res vse na dopustu :))

binabiba, v Grčiji smo bili na Kosu, malce sicer razočarani nad hotel ki naj bi imel 5*, pa to ravno ni bilo…ampak smo uživali kolikor se je dalo 🙂 jst se nism nč bala zarad tamale, ker mi je pediatrinja rekla naj ji dam vodo ko vzletimo in ko začnemo pristajat in res ni nič jokala! So pa otroci (bilo jih je fuuuul), zelo jokali, starši jim niso dali nič pijače, oziroma če dojiš, tudi dojenje pomaga. Eni mamici sem sicer omenila da je dobro da pije, pa ji ni blo prav da sm “pametovala” :))) hahahaa…

In hvala glede vrtca 🙂 res sem ful vesela, zdaj samo upam da cena ne bo previsoka….

mmammma, tudi moje porodniške je KONEC :(((((….trenutno sem doma, koristim dopust, ker se obetajo neke spremembe glede službe in še ne vem kaj in kako…in sm vesela da mi še ni treba delat…bo pa verjetno kar oči uvajal našo miško v vrtcu…po eni strani sm kr vesela, ker vem da bi mene čutila da mi je mal težko…

kar se hrane tiče, jst vsak dan uvajam kaj novega…seveda je kremženje, neodobravanje hrane in jaz sem ko cirkusant ob vsaki žlici, da le nekaj poje…konec dneva pa sem ko cunja…izžeta od vse energije….mi je pa začela zavračat mleko za zadnji obrok, tako da pred spanjem poje gres in je sita 🙂
V soboto pa se je začela plazit…smo dolgo čakali in dočakali :)) je kazala znake že kar nekaj časa da bi šla…ampak je tak ziheraš da ni upala…no in kot da bi blo naročeno, se je nečak v petek popoldne okoli nje podil po vseh štirih…kot mačka okoli vrele kaše…v soboto je pa še tamala začela :))))
Kar se govorjenja tiče je pa naša taka čveka…govori, čeblja, se smeji, kaže s prstom in skos, ampak res skos govori…mogoče se sliši neverjetno, ampak ko nekaj gleda kar vpraša “kaj-to” :))))) in ko jo pokličeš ji včasih uspe nazaj rečt “kaj” :)))
Nečak jo je naučil da ko rečemo “ojoj” se prime z obema rokama za glavo in potem veselo ploska :))))))

Uglavnem, pri vsaki nekaj dogaja, ane :))))

mmammma, a ti pa greš nazaj v službo? Kako je selitev, ste že začeli?

Ostale ki uživate na morju, dopustu, kjer koli pač, izkoriščajte zadnje proste dneve…nas tudi še čaka en teden morja in že komaj čakam in odštevam :)))

pozdravček vsem**

helou vsem skupaj… :)))

no, tudi našega “dopusta” je konec…zdaj smo v fazi pranja, likanja in pripravljanja na mojo službo. dan D bo v četrtek…sej sploh ne vem kakšne občutke imam – nimam pojma. bo že. edino, kar me bo ubijalo, bo zgodnje jutranje vstajanje (4.30), no tega se pa človek itak nikol ne navadi.

mi smo bili na morju 16 dni…imeli smo se super….mali itak, kot da ga ni, skratka vse super. zdaj smo doma že 2 dni…in je vse po starem. tudi tit je čisto normalno “padel” nazaj v rutino. brez kakršnega koli problema.
edino kar se pri nas stopnjuje je njegova trma in ihta. to pa je za znoret – TAKOJ v jok in potem dretje…ihtanje…hoče te strgat od jeze. vse kar mu ponudiš zmeče na tla, da leti 1 meter stran-ojjoj… sploh ne vem kako naj ga odvadim te ihte. mene ne moti, da pokaže, da mu nekaj pač ni všeč in da želi kaj po svoje – moti me pa in to zelo, da je tako presneto ihtav. včeraj naprimer sem mu dala na previjalni v roke zobno ščetko, da malo gricka sam…ker se mo to tok fajn zdi. ampak je začel z zobmi cufat ščetine in jasno sem mu vzela. na lep način in mu zato ponudila “zamenjavo”…tako se mu je “zmešalo”, ko sm mu vzela ščetko, da me je začel odrivat…potem se mi ni pustil oblečt v pižamo (vmes se je itak tak drl, da mi je kr piskalo v ušesih!)…potem mi pa ni preostalo drugega, kot da sem ga malo bolj na hard prjela, da sem ga lahko obvladala in oblekla. ko pa je videl, da sem močnejša, je pa tok ponorel…da se je kr zagnal proti moji roki in me hotel ugriznit. no, a je to normalno? pol se je pa jokal in hlipal do nezavesti, da tud flaše ni mogel pit.
zaradi tega sem res žalostna, ker ne vem kako odpravit to ihto. ne me narobe razumet…samo ihta me moti, ker tako znori in povejte mi, če je to obdobje…al se že nakazuje karakter?

flaško ima zjutraj in zvečer, vendar zelo malo popije…zato mu zjutraj po flaški – čez kakšne pol ure…dam mu kruh, marmelado,…pač zajtrk…potem spanje…potem malica (jogurt,mlečne stvari, sadje), nato kosilo (je vse zraven nas)…potem pa za večerjo polenta, gres, ajdova kaša..žganci…in pred spanjem flaška.

od sadja mu ananas dajem že kakšne 3 mesece…pa jagode tud je…nisem mu dala še kivija. d

no, zdaj pa šibam…pa pište kej!*

lp

Tima živjo!

Upam da si že v starem ritmu kar se službe tiče in da je mal lažje kot prve dneve 🙂

Ja, tut naša je začela kazat svojo trmo in neodobravanje. Sicer pri nas ni ihte, je pa cviljenje, ki izgleda kot ena mala muca…Očitno se kaže karakter naših levčkov in prav je da se borijo, čeprav naša ne vztraja dolgo…kar mogoče spet ni dobro…a veš kako pravijo…se že v teh letih kaže kdo bo bolj vztrajen in kdo manj…no ni pa rečeno da bo res tko kasneje…
Naša skos neki okol televizorja in unih naprav “skače” in ko jo dam stran se mi izpod čela nasmeji in šiba nazaj…in komarnik na vratih je njen najljubši pripomoček…jst pa pike dobivam in samo čakam kdaj bo luknja not…jo dam na drugo stran prostora, pa tko zašiba nazaj in se smeji.

Sm pa jst našo kr začela uvajat v ritem ki ga ima vrtec in je kr ok sprejela. Mleka nimamo že kak mesec ne, ker sploh ni več spila vsega, oziroma ko je vidla flašo je kr takoj odrinla stran. Za zajtrk imam včasih jogurt, kakšne crispije za v mleko…potem ob 11h kosilo…kar pač je…pa 2x malica in zvečer kak gres, kaša,…

Povejte mi kokrat na dan otroci sploh še jedo? Mi se pri vsaki žlici kregamo…in sploh noče več jest na 3 ure, 5x na dan…tko da hranjenje traja tut 40 minut 🙁

Dobra novica pri nas je tudi ta, da sem dobila novo službo :)))) Ful sem vesela, ker bom v svojem poklicu :)))

No, pa da se še pohvalim da januarja dobim nečakinjo ali nečaka :)))) teli datumi pri nas v družini so zanimivi…sm že napisala da je letos za nečakov 1.rojstni dan rodila punca od brata…no, moja sestra pa ima 2 dni kasneje PDP :)))) pa skos se je hecala pa da bo samo 1x povabila, pa bomo mogli 2 darila prinest…evo, pa bo res :)))))

Mene tut sprašujejo kdaj bo 2.otročiček…ampak jaz pridno prodajam vso opremo :))) hahaahhaa

Kaj pa druge…že kaj načrtujete?

Misa24 in Daniela, vidve bosta pa tut kmalu zibale, ane :)))

Punce uživajte…se beremo!

papa**

Vidim, da ste vse “pridne”, kot jaz… Pri nas doma je prava norišnica na kvadrat, tako da sploh ne pridem več do računalnika… Ah, bo že bolje…

Drugače imamo pa spet pestre noči, ker sem jaz mislila, da nam rastejo samo štirice, v resnici pa so že tri zunaj, poleg njih pa tudi ena trojka, druga pa tik pred tem…

Pa še – odkar smo bili na morju naša punca noče več sama zaspat. In se potem cele večere matrava, da “mrkne”. Je prav hecna, ko je tako utrujena, da ne more nič več, jo dam v njeno posteljico, potem pa tam seveda takoj vstane, se nasloni na ograjico, glavo da na svojo ramo in kinka. Da bi pa sedal ali legla, ji pa tudi na misel ne pride, dokler dobesedno ne pade dol. Mi je kar naporno, ker nimam nič več večerov.

Naš “projekt selitev” se odvija s polno paro. Na veliko izbirava pohištvo, rišemo…

Hrana… Ej, puppa, sem ti prav fovš take punce. Pri nas je pa tako, da bi non-stop jedla. Vsak odhod od hiše je pravi kulinarični podvig. Morem imet s sabo miljon stvari, da ima skoz kaj za glodat. In, ker mi je veliko do tega, da je zdravo, je to kar zapleteno. Hranit se tudi ne pusti več, tako da imamo vse zapacano. Ah…
Ne vem očitno ima zaenkrat precej slabo izrabo hranilnih snovi iz hrane, ker tudi full veliko (kooličinsko) kaka.

Tima – se velikokrat spomnim nate. Kako si – ste? Upam, da ste dobro zastartali! Oglasi se kaj!

Ja, tudi naša je prava levinja. Borbena, kolerik, vztrajna, ve kaj hoče in odločena, da tisto tudi dobi. Drugače pa že zdaj prava igralka. Nobeden od starejših ni bil tako izrzen v mimiki in krikih. Pove še nič bolj določno, kot že ves čas, sporazumeva se pa sto na uro.

Začenja se prestopat ob opori, spodnje police pa že praznimo… Najraje pa “zlaga” perilo, posebej če pride do kakšnega zlikanega kupa… Najljibša igrača . moja pižama. Zadnjič jo je med zobmi po vseh štirih nosila po hiši. Sicer pa še dober teden pa bomo upihnili prvo svečko.
Joj, kako čas beži.

Ah, bodite fajn pa se beremo, ko bom spet imela kak trenutek časa…

Drage mamice in naši avgustovčkI!

Kar ne morem verjet, da se eno prekrasno obdobje že res zaključuje za nekatere izmed nas. Res je okrog že eno leto in naši otročki bodo kaj kmalu upihnili 1. svečko in nekatere ste se vrnile celo že na delo. ..

Tima upam, da je prvi dan minil čim lepše in, da je bil prehod na delo čim lažji; jaz si tega še kar ne želim niti predstavljati..

Drugače pa se vam nisem oglasila že celo večnost. Občasno sem sicer tudi kaj prebrala, ampak ker sem večino časa sama doma z otrokoma enostavno ni časa za pisanje. Vmes smo bili tudi mi že na morju in uživali kolikor se je le dalo.

Sicer pa sem jaz dobila podaljšano porodniško tako, da se mi za enkrat z odhodom v službo še ni treba ubadati, se pa zavedam, da bo tudi to pre-hitro minilo in bom na vašem mestu. Sama se sicer glede na naše težave, ki jih še vedno imamo nagibam k skrajšanemu del. času. No, bomo videli kaj bo prinesel čas…( Če ima katera kaj več izkušenj s tem se priporočam za kakršno koli informacijo.)

Drugače pa smo bili pri nas pri skoraj 10m mesecih veliki 68 cm in tehtali 7.300 g, pri jedeh nismo izbirčni le, da žal ugotavljamo, da veliko stvari poveča želodčno kislino in smo zaradi tega kar nekako omejeni pri izbiri.

Se pa tudi pri že nas postavljamo o opori in čakamo prve samostojne korake, saj mislim, da smo že kar blizu.

Tako kot ste napisale nekatere se tudi pri nas že kaže »levji«karakter in vztrajnost za dosego želenega in uveljavitev svojega. Ker pa imamo mi enega starejšega leva že doma se s tem niti preveč ne obremenjujemo…
.
Tudi pri nas je zvečer tako kot je napisala mmammma. Zaspimo samo, če sem jaz zraven…

Puppa – super za novo službo;sploh če je to tisto, kar si si želela početi.

Upam, da ste vse ostale ok in uživate ..

Še posebej mislim na Majo in »NAŠEGA LEOPARDA«

lp

Živjo punce,
Nisem se oglasila že celo večnost in povem po ravici, da niti nisem brala. Veliko vas je šlo verjetno že nazaj v službo.
naša mala punca je tik na tem, da shodi in je cel paket energije. Tudi, če je noč bolj slaba, se zjutraj neumorno smeji. Je vse in to veliko, ampak velika in močna pa kljub temu ni. me prav zanima kaj bodo rekli na posvetovalnici, nazadnje je bila prelahka in premajhna.
kar pa se tiče našega borca: Pred enim tednom je imel transplantacijo kostnega mozga in za enkrat se fenomenalno drži. Za njim so 4 bloki kemoterapij (najdaljši je trajal 8 dni, potem 6 in dva po 4 dni), tako da še tole “preguramo”, pa upam da smo zmagali. Zdaj je v izolaciji in tako bo še predvidom naslednje 3 tedne. Ko bo odpuščen domov, bo moral še 4 mesece nositi masko, vsakič ko zapusti hišo. ne bo lahko, amak vem, da bomo vsi skupaj zmogli. Starejši sin, pa se je pri darovanju tako dobro obnesel, da je presenetil vse. Obnaša se kot da se ni nič zgodilo, v bistvu pa je njegova medenična kost kot cedilo, ker vsakič zbodejo na drugo mesto. ne boli ga nič, je aktiven in vse poteka kot pred tem. Držimo pesti, da je to to in da bomo čez dobro leto lahko rekli, da je vsega konec.
Vsem želim lep dopust, lepe zadnje dni pred službo, tiste, ki ste pa že tam, pa tudi upam, da ni prehudo.
lep pozdrav,
Maja

Pozdrav še od mene…

Moram priznati, da skoraj nisem bila na računalniku odkar smo prišli z dopusta,zdaj sem bila pa še dva dni brez interneta.Zdej pa še lovim zadnje trenutke porodniške…Bom pa vzela še dopust,ki ga štartam v petek in 16.avgusta začnem delat.Tiste,ki ste že na tem,upam,da ni prehudo.Saj kaj pa nam drugega preostane.ne?
Mene kar nekaj stvari skrbi,pa se mi zdi,da sem kar malo bolj občutljiva,tudi,ker grem kmalu nazaj delat.So me pa že konec avgusta hoteli posklati na službeno pot za 5 dni,pa ne morem…po 14 dneh,pa kar stran od tamale,pa itak bom še dojila…ja,res se bo začelo.

Drugače sem ta teden spet sama,ker je mož na službeni poti.Pa me čaka še kup stvari za porihtat,ki jih lahko,ko tamala zaspi,s čimer se pa čez dan tudi matrava,kar ne gre in ne gre…zvečer zadnje dni še nekako zaspi,je pa bilo nekaj časa podobno,da brez mene nikakor ni zaspala.

No,moja punca je devica,ampak se pa jezi podobno kot opisujete same…ko ji kaj ni prav,se zjezi s celim telesom,zakriči…da sem še sama kar presenečena.Postavlja se že ob opori…joj,zdej se je pa že zbudila in ful joka…

Punce,žal moram iti,pa spet ne uspem komentirat…se slišimo ob priliki.

Lepo bodite!

Hej punce!
Po dolgem času se oglašam tudi jaz. Odkar smo prišli z dopusta se mi zdi, da dnevi preprosto norijo…še malo in bo treba v službo…tashi, mene tudi noro zvija, tak kamen imam v želodcu kot bi šla prvič v službo…upam, da zgolj pretiravam…čeprav sem jaz ena taka blazno “čuteča” oseba in hitro čutim, če kaj ne štima ali kaj ne bo OK…bomo videli…Tima, pa je že prebila led:))…ura je pa zgodnja Tima…jaz bom morala dvigniti rit ob 5:30 in nimam pojma kako se bo to zgodilo:)))))…puppa, čestitke še z moje strani za novo službo:)

Najbolj me skrbi spanje, naš mali namreč še vedno ne spi in zadnje dva tedna je noro, vsako uro ali še pogosteje je pokonci…predvidevam, da so spet zobki, spodnja dvojka leva je zunaj, desna pa nikakor ne…imam ene homeopatske grobulce, pa se sprašujem, če morda zaradi tega ne spi…odkar mu jih dajem je takole ponoči…ah, kaj pa vem…se zadnje dni pogosto vprašam kaj delam narobe…s komerkoli govorim, vse spi, vse je super…ne vem…pa s hrano so tudi težave…vse kar je narejeno na AM mu kar obrne, tako, da bom počasi začela z vsem…razen tistimi, najbolj alergenimi zadevami bom počakala…najbrž pa je samo eno obdobje, ker do zdaj je bil blazen jedec:)

Kar se tiče trme in karakterja, ne morem komentirat, ker pojma nimam kako se bo pri malem oblikovala osebnost…pri nas je vsega malo…je pa tudi naš devica, kar pa je bolj zanimivo je v ascendentu in luni kozorog:.))))))bomo videli…je pa itak ena taka buča, da tudi če se jezim na njega me hitro mine, ker se zna tako stisnit in tako zasmejat…

Kar se tiče hoje, ni še nič blizu, zdaj šiba po kolenih, je prav smešen kako hiti…zna marsikar, le pokazat noče vedno:))))…tudi v knjigi že loči slikce, pa nor je na živali:)))

MajaB, tebe preprosto občudujem, to je vse kar lahko rečem.
Emica, vesela sem tudi zate, da napredujete.
Mmmmmammma, srečno ob selitvi:)

Zdaj letim, se še kaj oglasim,

lep dober večer vsem skupaj…

ja, jaz sem res prebila led in moram ob tem povedat, da sem mogla kr hitro “padit notri”, ker pač nimaš druge izbire. zelo dolgo sem si že želela eno veliko spremembo, ampak sem kaj hitro ugotovila, da to pač ni služba, hehehe :))))) ampak tako pač je…ma j*** me jutranje vstajanje in, ko se začne sreda, se mi že dopoldan zeha….v petek, ko pa se končno začne vikend, padem dol ob 21h…če pa to ni nenormalno… :)))

naš tit spi čisto celo noč, ŠE VEDNO _ BREZ IZJEME! zjutraj ga v varstvo vozi mož, nekje med 7 do 7.30…potem ima flaško mleka…nato zajtrk…pa malica…pa kosilo….pa ponovno malica…potem pa mleko pred spanjem. vmes mi še vedno spi 2x po 2-3-uri, kar je super. skoz enaka rutina…pa saj vidite, da vedno pišem enako,,,da ne bi katera mislila, da si že kaj namišljujem :)))))) je zdrav in zelo vesel otrok – ne vem kdaj sem ga nazadnje videla da bi jokal…tisto res jokal, kot bi mu nekaj falilo…..ne, on se celi dan samo in samo smeji.

a mi verjamete, da ob vsem tem luksuznem otroku, me je strah imeti še kakšnega, ker nas je ta tako razvadil, da včasih sploh ne vemo da ga imamo, saj se nam življenje (kar se osebnih potreb tiče), no, vsaj meni ni NIČ spremenilo…še vedno imam dovolj časa zase in svoje hobije IN moža, hehehe :)))))))

kar se hrane tiče jemo vse! in veliko! in kar naprej je “a-ma..a-ma” :)))) skratka, neka izbirčna metka ni….

no, kar se pa karakterja tiče, pa kdaj drugič….ker tukaj najbrž tudi odstopa od vseh—po lumparijah in trmi sodeč :))))) ej, pa kdaj se bo to “obdobje” trme in ihte končalo???????? :)))))))

kako imate ve poštimane večerje in zajtrke??? so vaši malčki še vsi na flaškah???

lp…in se še oglasim…
++++++mogoče že katera noseča????***** :))))) ….sam preverjam in sprašujem :)))))

Pozdravljene!

Samo nahitro se oglasim da vam sporočim, da je naš Lan shodil – sva zelo vesela. Že od maja naprej je hodil samo tako da smo ga držali za eno rokico.
Da ne govorimo o trmi – je zelo trmast in če ni po njegovem začne cepetati in jokati – upam da bo to minilo.
Ponoči se še vedno dosti zbujamo.
Moja nosečnost poteka normalno le da me sedaj trebuh že moti pri pobiranu igrač in nočnem vstajanju – no saj ati nama veliko pomaga ko je doma. Kar je plus pri vsem tem je, da mi ni potrebno Lana dati v varstvo, če ne bi sedaj že morala delati, tako pa sem trenutno na zavodu za zaposlovanje do nastopa porodniške ki je nekje sred oktobra.

Toliko na hitro, se tipkamo.

LP

Dober večer punce!

Se vam na hitro oglasim preden tudi sama »padem dol«, kot so že zaspali vsi moji in veliki družinski člani. Danes smo praznovali RD našega » ta velikega »in zgleda, da je to vse prav pošteno utrudilo, čeprav je bilo prav prijetno . Imeli smo namreč piknik in zadnji gosti so pred kakšno uro odšli. Pospravljali bomo pa jutri, ko bom sama doma:(

Tima- si tega zgodnjega vstajanja res ne morem zamisliti. Sem tudi sama eno obdobje /cca. 1 leto/ vstajala tako zgodaj, ampak moram reči, da sem bila tudi sama že v sredo tako utrujena, da bi lahko tudi stoje spala. Hvala bogu sem se potem lahko drugačen organizirala, ker je ta ritem že pošteno načenjal moje zdravje. Drži se in veliko energije ti pošiljam. Zanima me kako pa je Tit sprejel tvoj odhod v službo in kdo ga čuva? Drugače pa je sigurno fenomen kar se spanja in rutine tiče.

Binabana – tudi mene že kar mrazi ko sploh pomislim na službo. Klub temu, da imam podaljšano porodniško vse pogosteje sanjam o službi in vseh mogočih scenarijih. Resnično vedno bolj strah me je tega nerazumevanja in pričakovanja, da se delovnik ne zaključi pred večerom …ampak, saj se bom morala nekako postaviti zase, kajti moja pikica me bo resnično še nekaj časa močno potrebovala. Ah, saj bo..

Maja B- resnično se vesela za vse vas !! in en velik koš pikapolonic prav posebej za »Leoparda«.

Daniela- čestitke Lanu za prve samostojne korake v svet.

Puppa kdaj pa ti začneš z novo službo?

Toliko zaenkrat od mene in uživajte.

Lp tudi Bofri, Tashi, Tiji-Taji, Linici, mammmi in tudi tistim, ki sem mogoče pozabila.

Hej mame:)!

Kako ste mi kaj? Pri nas še vedno nore noči, tako, da vam žal ne morem napisati nič kaj novega, zdaj ima 8 zobkov in očitno nas že čaka naslednja runda:). Vse ostalo je OK in to je tudi najvažnejše, zdrav je, hitro se uči in noro rad pleše:)))))…to ima po meni:))))…kar pogrešam “premetavanje” ob dobri glasbi:)))))…počasi ga tudi navajam na vso hrano…mleka še ne, ostalo pa kar, edino kar pazim je, da hrana ni prezačinjena…postavlja se na noge, ampak ne tako, da se dvigne npr. ob sedežno, ampak se dvigne na rokice in potem iztegne še nogice…in seveda potem pade:))))…kaj bo z dojenjem ne vem, ker se že cel julij noro doji sploh ponoči…zdaj skušam omejiti nočno dojenje, ampak ga potem to še bolj razdraži, sam bom kar mogla vztrajat:(…služba…uffff…kar zavidam Timi, ker je že prebila led…a tudi jaz ga bom morala…

Uživajte in upam, da še kaj napišete:)

Pa lep pozdrav prav vsem:))))

Drage moje pozdravljene!
Za mano je težek teden, ko naj bi se s polno paro ukvarjali s selitvijo, pa smo se s čisto drugimi rečmi. Moja najmlajša princeska je dopolnila 1 leto, namesto pa, da bi praznovali, je imela doma tri dni skupaj 39 stopinj, potem smo šli pa le k zdravniku. Od zdravnika pa nič več domov ampak sva šli za nekaj dni v bolnišnico – precej grd uroinfekt. AB so k sreči v dveh dneh prijeli in sva čez dodatna dva dni končno lahko šli domov. Mora pa še en mesec dobivati AB, potem jo čaka pa kontrastno slikanje delovanja mehurja in ledvičk. Malo me kar skrbi, ker – saj se spomnite kake vaje smo iemli z nastavitvijo vrečke ob sistematskih pregledih in dejstvom, da urnin ni bil OK. Mogoče pa vendarle ni samo moja nespretnost kriva.
V bolnici je bilo kar zoprno. Grozno je gledat otročka priklopljenega na infuzijo. Sploh, ker so ji pokale žilice in so ji morali v 36 urah kar 4x dati nov kanalček. Samo, da je zagledala koga od zdravstenega osebja, je že tulila.
Če sem bila kdaj vesela, da se dojiva, sem bila zdaj. Ker naju je to prej odklopilo od stalne infuzije. Tudi slučajno sicer namreč po lončku ne spije 1200ml, kolikor naj bi jih zaradi ledvičk. Pa še ćisto brez apetita je bila. Kakor je bila do pred bolezni tak lušten štrukelj, je zdaj vsa shujšana, s podočnjaki, brez energije… Tudi sedet in puzat ni več zmogla, kaj šele stat.
No, počasi se vendarle spravlja k sebi.
Torej sem od blizu in od znotraj videla novo pediatrično kliniko. Moram reči, da sem bila nad nekaterimi rečmi kar precej razočarana. Saj osebje je luštno in predvsem nežno z otročki (z mamicami malo manj, oz. vsaj več inf sem pogrešala). Moram pa skritizirat te slavne ležalnike na katerih prevegetiraš noč(i) ob bolnem otročku. Ne morem razumet kdo si jih je omislil – take kot so. Ležišče je tako ozko, da tudi slučajno ne moreš leže dojit ali pa samo crkljat otročka. Čez dan morajo biti absolutno zloženi, tako, da si utrujena mama (ponoči sem vstajala tudi 15x, ker je skozi kaj, kar otroka zbudi) tudi slučajno ne more odpočiti recimo popoldne, ko otrok spi in bi prav pasalo eno urico zaspat… Dremaš pač sede, kolikor se da.
Pa nad hrano sem bila tudi razočarana. Neki pohani zrezki, pohane ribe, suh krompir, nobene zelenjave (razen solata iz endivje), otrok pa že itak brez apetita… Za zajtrk pa kruh s Poli salamo… In lanska jabolka (tista, ki so obrana prezgodaj, da dlje zdržijo, okusa pa itak nimajo nobenega…) Če nama ne bi mož nosil marelic in sliv sploh ne vem kaj Polona bi pojedla…

Ah, vsekakor izkušnja, ki jo želim čimprej pozabiti!

Drugače pa bomo praznovali v nedeljo v našem novem domku. Tako družinsko, brez povabljenih, ker jih zaenkrat še posesti nimamo kam.

Sem bila pa v teh dneh čisto zmehčana, ko sem se spomnila drobižka, ki sem ga lani tak čas držala v rokah. Kar podoživljala sem vse tiste čarobne trenutke. ah, kako čas beži, kajne?

Kako ste pa ostale? Sem bolj malo brala! Zdajle mala spi, pa bom malo preletela napisano. Upam, da vas misel na službo ne bremeni preveč Ravno danes sem na koledarju razbrala, da naj bi se danes tri tedne pričeli uvajat v vrtec. Se pa še vedno sprašujem – bomo sploh šli? Zaenkrat so še vse poti odprte. V moji službi je vse še negotovo, zaradi količine domačega dela pa tudi razmišljam o skrajšanem delu. Me zanima kako se bo razpletlo…

Uživajte v toplem poletju. Za nas je kopanja konec (vsaj Polona se ne sme več – niti v banji).

New Report

Close