Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija madeži bele kave

madeži bele kave

Pozdravljeni.

pred dvema letoma sem imela hčerko na pregledu za madeže bele kave. Stara je bil 4 .leta. Imela je 3. Sedaj sem jo zopet imela na pregledu pri dermatologu dr. Luftu, ki je dejal, da madežev ni narejenih na novo in da naj ne skrbim, da ni znakov. Sama imama en madež, bila sem pri okulistki, ki mi je zatrdila, da nimam liševih nodulov v očeh. Se lahko pri tej starosti hčerki še naredijo madeži zraven, nima nevrofibromov? Naj me še skrbi?

Hvala.

Kožo še vedno opazujte, čeprav je glede na število madežev NF malo verjetna.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni.

Kako dolgo pa se lahko ti madeži pojavljajo? Nekje zasledim, da do dveh let, nekje do 5?

Lp

madeži se pojavljajo v otroštvu, točne starostne meje ni mogoče potrditi za vse otroke.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala.

Pozdravljeni.
Dermatolog je rekel, da bi madeži do sedaj že mogli biti prisotni v večji meri. Madeži so drugače bolj slabo vidni, na 1-2 m jih sploh ni videti, pač od blizu in to samo po nogah (1 na eni, dva na drugi). Ji pa podobni madeži ostajajo na mestih poškodb. Npr. vodene koze je imela pred skoraj 3 leti, pa so madeži in brazgotoine še vedno, tudi na mestih, kjer vem, da se je udarila, ima temnejšo kožo. Tudi pri meni je tako. Nekatere poškodbe oz. temni madeži od poškodb, so pri meni vidni že kar nekaj let. Sploh ne vem več, ali je nekaj madež bele kave ali se mi samo zdi, da je?

Lp

zaupajte mnenju dermatologa. Opazujte dalje.

Hvala. Upam, da se ne bo še kaj dodatno razvilo. V družini nimamo nevrofibromatoze.

New Report

Close