Cel mesec iz nosu beli levo in desno
Pozdravljeni, žal vas ne razumem povsem
Lp
Pozdravljeni.ze drugič grem pod nujno na Orl v Maribor. Tečejo mi beli izcedki iz nosu in tudi gnoj antibiotiki niso pomagali, zamasen nos boli v predelu sinusov. Status localis. Po epimukozni anesteziji Efreinom vidna oteklina sluznica obeh nosnih votlin, z belkastim izcedkom v desnem srednjem hodniku in rjavkastim izcedkov v levem srednjem hodniku ter izteka retronazalno proti nazofarinksu. Naredijo aspiracijo po Proetzu levo dobim za + gnojave vsebine, desno. Dali so mi kapljice flutikazon propionat in CT slikanje. Lepo prosim če mi razložite ta izvid zelo me je strah. Vnaprej se vam zahvaljujem
- Ali ste imeli virusno infekcijo – prehlad? Velikokrat po virusni okužbi traja zelo dolgo, da se preneha izločati sluz in se nos odmaši – lahko 2 meseca ali 3 ali celo 4 mesece, potem ko že virusa ni več v telesu, namreč naš imunski sistem je še vedno aktiviran. To pomeni, da se izloča veliko sluzi, čutimo blag pritisk v sinusih, nos je zamašen, kašljamo. težave se same prenehajo.
- Ali imate težave s kakšnim zobom desno v zgornji čeljusti – je mrtev ali endodontsko polnjen ali gre za karies? V takem primeru teče lahko gnoj iz nosu. Če da, potem klaritromicin, ki ste ga jemali, ni pravi antibiotik. Bolj bi bil primeren amoksicilin s klavulansko kislino ali klindamicin.