ledvice
Pozdravljeni,
Stara sem 32 let in leta 2003 so mi povsem naključno (vnetje mehurja),odkrili policistično bolezen ledvic. Takoj so mi postregli z informacijo, da je to dedno (čeprav jim še vedno ne verjamem). Starša in brat imajo povsem zdrave ledvice. Prej in potem nisem imela nikakršnega problema z vnetji mehurja, z ledvicami ipd. Od takrat skušam še bolj paziti na prehrano (ne pijem mleka, ne jem smetane, sirov…),se klistiram, filtriram vodo, pijem veliko čajev ipd. Ze kaksno leto se trudim zanositi, vendar zaenkrat brez uspeha. Nekdanja osebna zdravnica mi je rekla, da zaradi cist ne bom mogla nikoli zanositi, če pa bom, bo prej ali slej prišlo do sponatanega splava. Tudi ko grem na redne letne preglede k nefrologu in ga sprasujem, kaj lahko storim za svoje ledvice, mi reče, da nič. In da naj molim, da mi bodo še dolgo delovale, kajti 50% verjetnost je, da mi bodo v srednjih letih odpovedale.
Kje je resnica? Kaj lahko storim za svoje ledvice, zdravje?
Zakaj imam pogosto mrzle roke in noge? Zjutraj preden grem na delo, sem ponavadi zelo živčna, boli me trebuh, stalno sem na WC-ju, slabo mi dela…ali je to povezano tudi z ledvicami? Zelo slabo tudi vidim, in to že od 4. razreda OŠ dalje, zdaj imam dioptrijo okrog -11. Vseeno pa je v tej moji “bolezenski zgodovini” nekaj dobrega, uspelo mi je odpraviti migrene.
Najlepsa hvala za odgovor.
Lepo pozdravljeni,
A.
Tudi jaz ne verjamem, da so vaše težave prirojene.
Ledvice pogosto obremenjujejo težke kovine. Imate veliko amalgamskih zalivk (v njih je največ živega srebra, ki je zelo strupena težka kovina) ali ste jih že zamenjali? Prav pri zamenjavi se sprosti največ živega srebra, ki se potem uskladišči v telesna tkiva.
Mrzle roke in noge so znak za zakisanje telesa. Kisline, ki jih telo ne more izločiti, se zopet uskladiščijo v tkiva in to povzroča slabo prekrvavitev. Kisle usedline obremenjujejo ledvice, zakisanost pa je povezana tudi s kandido.
To, da ste zjutraj, pred službo, tako vznemirjeni, ni dobro za vaše zdravje. Ldvice v tradicionalni kitajski medicini povezujemo s čustvom strah. Mogoče bi morali delati tudi kaj v teh smeri s psihologom.
LP
Spoštovani,
najlepša hvala za vaš odgovor.
Nisem pomislila na to, da bi amalgamske zalivke vplivale na ledvice. Eno sem si med tem časom že odstranila, čaka me pa še 5 zalivk. Žal, najbrž do novega leta stvar ne bo končana zaradi čakalne dobe, naslednji pregled pri zobozdravniku imam šele julija, finančno pa si samoplačniškega posega žal ne morem privoščiti.
A je kakšna možnost, da se ciste zmanjšajo oz. izginejo?
Glede problemov vznemirjenosti pred službo, pa bom poiskala pomoč pri psihologu. Vedno bolj se mi dozdeva, da je to stvar, ki ima korenine v otroštvu. Kajti tudi pred pričetkom pouka sem bila zelo vznemirjena in em večkrat imela tudi nočne more, čeprav sem bila v šoli dokaj uspešna.
Lepo pozdravljeni,
A.
Spoštovani,
najlepša hvala za vaš odgovor.
Nisem pomislila na to, da bi amalgamske zalivke vplivale na ledvice. Eno sem si med tem časom že odstranila, čaka me pa še 5 zalivk. Žal, najbrž do novega leta stvar ne bo končana zaradi čakalne dobe, naslednji pregled pri zobozdravniku imam šele julija, finančno pa si samoplačniškega posega žal ne morem privoščiti.
A je kakšna možnost, da se ciste zmanjšajo oz. izginejo?
Glede problemov vznemirjenosti pred službo, pa bom poiskala pomoč pri psihologu. Vedno bolj se mi dozdeva, da je to stvar, ki ima korenine v otroštvu. Kajti tudi pred pričetkom pouka sem bila zelo vznemirjena in em večkrat imela tudi nočne more, čeprav sem bila v šoli dokaj uspešna.
Lepo pozdravljeni,
A.