Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija KT in folna kislina

KT in folna kislina

Pozdravljeni,

zanima me, kakšna je povezava med folno kislino in KT. Velikokrat sem že slišala in pa tudi brala, da naj bi KT zavirale absorbcijo folne kisline, čeprav nikjer ni pojasnjeno kako in zakaj. V primeru, da bi torej želela zanositi po prenehanju jemanja KT in bi že v času zadnjih 3 mesecev jemanja KT jemala folno kislino z dodatki (B kompleks itd.), da bi telesu zagotovila zalogo, to pomeni, da moje telo folne kisline sploh ne bi absorbiralo? Bi bilo torej jemanje teh vitaminskih dodatkov in folne kisline še v času jemanja KT nesmiselno, ker bi se folna kislina pričela absorbirati šele po prenehanju jemanja KT?

Lepa hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Na vaše vprašanje bi znal odgovoriti farmacevt, sam ne poznam odgovora. Dokler jemljete KT se mi ne zdi smiselno jemati folne kisline, saj ni potrebna, preden ne pride do zanositve.

Matjaž

V bistvu me je zanimalo, da če KT res zavirajo absorbcijo folne kisline, potem imam v telesu sedaj pomanjkanje le-te? In ko bi začela jemati folno kislino, bi telo izravnavalo pomanjkanje, namesto delalo zaloge za otroka?

Hvala vseeno, bom vprašala farmacevta.

Lep pozdrav.

New Report

Close