krvne in urinske preiskave
Spoštovani,
sem v 23t nosečnosti in imam v urinu erce 16-18 sv; 3-5 iz, to se vleče že od začetka nosečnosti.
Spijem 2l ali več tekočine na dan (2dl ursi čaja); vendar se stanje ne izboljša. Nimam simptomov vnetja ali kakšnih bolečin. Kaj mi svetujete oz. kaj bi še lahko storila da se stanje izboljša (kakšne preiskave), da ne bi škodila plodu.
Pozdravljeni,
spodaj so rezultati preiskav. Prosil bi vas še za dodatno mnenje in razlago izvida, star sem 49 let.
Urinske preiskave
U-Relativna gostota 1.005
U-pH 7.0
U-Proteini 0
U-Glukoza 0
U-Metilketoni 0
U-Urobilinogen pod 1
U-Bilirubin 0
U-Hemoglobin 3
U-Levkociti 0
U-Nitriti 0
U-Sediment
Eritrociti 4-10
Hematološke preiskave
SR 9
KKS
K-Lkci 6.9
K-Erci 5.00
K-Hb 152
K-Ht 0.441
MCV 88.3
MCH 30.5
MCHC 345
RDW 11.9
K-Trombociti 214
Biokemijske preiskave
S-Glukoza 7.0
Hvala za Vaš odgovor
S spoštovanjem
Pozdravljeni,
pred kratkim sem imela zdravniški pregled za delo.
Izvidi urina so bili naslednji:
BIL neg
UBG norm
KET neg
ASC neg
GLU norm
PRO neg
ERY 10 Ery/ul
ph 7
NIT neg
LEU neg
SG 1.015
Prosim za pojasnilo izvida, kakšni so, ker mi je svetovana kontrola urina pri svojem zdravniku.
Hvala za odgovor in lep večer.
Pozdravljeni!
Pri pregledu za delo sem dobila opozorilo. Napotili so me k osebnemu zdravniku zaradih izvidov urinskih testov. Stara sem 25 let, ne kadim in spijem kakšno pivo na teden. Zanima me, če je obisk zdravnika nujen.
Na opozorilu je zapisano sledeče:
URIN:
sed 4-10E
štev L
bakt. Hb 111, Ht 0,350
Hvala!
Spoštovani,
pred mesecem dni sem bila na uz trebuha, in mi je čist po naključju zdravnica odkrila:manjša cista na desnem ovariju v velikosti 12 x 14 mm, ovarij desno meri 26 x 26 mm, levo 20 x 32 mm.
Ker sem bolj tip, ki se sekira, sem si dala preveriti :S-CA0,9, S-CA=6,4, S-CA 125=14,5
kA SLEDI SEDAJ V VZVEZI Z TO CISTO, KAJTI BOLI NE???
Hvala za nasvet, zaskrbljena mamica
Spoštovani!
Ovarijske ciste so pogoste. Praviloma gre za nerazpočene jajčne mehurčke, ki ne izginejo takoj po ovulaciji, pač pa pogosto šele precej pozneje. Najbrž vam bodo UZ ponovili čez kakšno leto ali dve, da preverijo, če je izginila.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Zanimajo me rezultati krvnih preiskav.
Iz samih rezultatov vidim, da je vrednost pri S-ALT(GPT) povečana in me zanima, kaj to pomeni. Ostale vrednosti pa me samo zanima kaj predstavljajo.
S-ALT (GPT) 1.35
Limfociti(%) 40.8
Monociti(%) 11.5
Eoz. Lkci(%) 1.3
Baz Lkci(%) 0.6
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
Zdravo! Stara sem 20 let. Pred 14 dnevi sem bila na sistemastkem pregledu, kjer so mi ugotovili povišane proteine v urinu (št. proteinov je bilo 4 – vsaj tako piše na izvidu). Poleg tega pa še da je opaznih nekaj bakterij. Krvi test je biu ok, razen anemije, ki pa jo že zdravim 3 mesece.
Zdravnica mi je rekla, naj se čez 2 meseca naročim na pregled in kontrolo urina, vendar, ko prebiram forume in razne članke o pretoinuriji, piše, da so ljudje z tako visoko vsebnostjo protina bili napoteni na urgenco, zato sem malo zaskrbljena. Zanima me Vaše mnejne in kaj lahko storim glede tega, poleg tega, da se naročim h zdravniku.
Na splošno pa nimam nobenih težav z odvajanje urina oz. kakršnihkoli bolečin v ledvenem predelu. Jemljem kontracepjsike tablete Yasminelle že 2 leti in pa zdravilo Ferrum Lek.
Najlepša hvala za pomoč, LP
Zdravo! Stara sem 20 let. Pred 14 dnevi sem bila na sistemastkem pregledu, kjer so mi ugotovili povišane proteine v urinu (št. proteinov je bilo 4 – vsaj tako piše na izvidu). Poleg tega pa še da je opaznih nekaj bakterij. Krvi test je biu ok, razen anemije, ki pa jo že zdravim 3 mesece.
Zdravnica mi je rekla, naj se čez 2 meseca naročim na pregled in kontrolo urina, vendar, ko prebiram forume in razne članke o pretoinuriji, piše, da so ljudje z tako visoko vsebnostjo protina bili napoteni na urgenco, zato sem malo zaskrbljena. Zanima me Vaše mnejne in kaj lahko storim glede tega, poleg tega, da se naročim h zdravniku.
Na splošno pa nimam nobenih težav z odvajanje urina oz. kakršnihkoli bolečin v ledvenem predelu. Jemljem kontracepjsike tablete Yasminelle že 2 leti in pa zdravilo Ferrum Lek.
Najlepša hvala za pomoč,
LP
Spoštovana zaskrbljena!
Oprostite za zapoznel odgovor.
Gre za majhno odstopanje, ki v sklopu ostalih normalnih izvidov ne kaže na kakšno pomembno stanje, ki bi zahtevalo pozornost. Ostale naštete preiskave so izračun deležev različnih oblik belih krvnih celic. Tudi tu ni nič posebnega.
Spoštovana lucifer!
Proteini so skupaj z dodatnimi znaki in izvidi (ki jih vi nimate) lahko znak bolezni ledvic. Pri vas pa je šlo verjetno za ne najbolj pravilen odvzem vzorca urina, mogoče tudi manj zaužite tekočine in bolj gost urin. V zvezi s tem vam trenutno ni potrebno ničesar ukreniti.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik