Krvavitev po čišči
Pozdravljeni,
rodila sem 09.02.2023 brez sivov, normalen potek poroda. Epiduralna
danes 16,02 se mi je nanadoma pojavila obsežnejša krvavite sveža, lila je kot iz skafa. Premocile so se mi hlace bila je luza na tleh. Krvavitev se je ustavila in zdaj je normalno vse od dogodka. Klicala sem v ZD kjer je sestra rekla, da je to cisca in da ni razloga za prehlad, tudi administratorka pri ginekologinji po telefonskem klicu. Zanima me ali je taksno stanje res vredu? Ali bi morala bolj pritiskati za pregled?
Lep preostanek dneva
Spoštovani,
no, 1 teden po porodu takšna krvavitev ni več normalna, ampak ukrepati je treba le, če se krvavitev ne ustavi ali vsaj bistveno ne zmanjša v nekaj urah. Zdaj počakajte, če se krvavitev ponovi, pa se vrnite v porodnišnico, kjer ste rodili, ker tja sodite še do 6 tednov po porodu.
Preplah* je bilo misljeno
Ce prav razumem, ce se krvavitev zmanjsa do te mere da ne premoci mama vlozkov ni potrebno ukrepati, kljub temu da se je vedno sveza in v vecjih kolicinah. Verjetno samo, ce se spet pojavi v dogodek od zjutraj, ko mi je teklo iz noznice in premocilo vlozke, hlace in bi nastala luza.
V mikrone in mL natančno se pač na daljavo ne moreva dogovarjat, kdaj kaj ukreniti. Če boste zaskrbljeni, negotovi, prestrašeni…. karkoli, pač pojdite v porodnišnico. Bistvo je, da do 6 tednov po porodu z vsakršno “reklamacijo” v zvezi s porodom sodite tja, ne k svojemu osebnemu ginekologu.
Pozdravljeni!
se bom kar pridruzila temu forumu.
sem dva mesca pa pol po porodu, po tocno dveh mescih me je tri dni spremljala krvavitev nevem sicer ce je to menstruacija ali samo poporodno ciscenje , dodati se moram da otroka polno dojim. A glavno vprasanje je koliko moznosti je da v tem primeru zanosim + partnerju ni prislo vame ampak po tem je nadeljeval in moznost da so bili spermiji se zmeraj prisotni na spolovilu.
ali me mora skrbeti?
Spoštovani,
v podrobnosti SO se ne bom spuščal ampak ob polnem in izključnem dojenju preden mine 6 mesecev po porodu se verjetnost zanositve ob rednih SO zmanjša na približno 5% glede na siceršnje možnosti. Zato tistim, ki absolutno ne želijo zanositi kljub vsemu priporočamo katero od zanesljivih oblik kontracepcije, bodisi minipilule (progestagenske) ali maternični vložek (nšr. Mirena).
Pozdravljeni,
sem 9 tednov po porodu. Čiščo sem imela nekje 7 tednov. Pri pregledu pri ginekologinji, je rekla da na uz vidi se malo tekocine v maternici in da bom najverjeteje imela še malo rjavega izcedka. Zadnje tri 3 pa imam svezo kri, ki pa jo je zelo malo, samo na wc papirju in prisotne bolecine v krizu, ki pa niso prehude. Rodila sem 6.5.2023. Ali bi morala nazaj h ginekologinji?
Sem pa po histeroskopiji dec 2022 imela ves das izvenciklicne krvavitve, bolecine v krizu..
hvala za odgovor.
lp, L
Spoštovani,
mislim, da zaradi omenjenih krvavitev še ni treba hodit nikamor, še zlasti, če je bilo že preverjeno in zanje ni takšnih razlogov, ki bi klicali pa kakem ukrepanju. Mislim, da gre zgolj za funkcijsko motnjo zaradi zavrtosti reproduktivnega hormonskega sistema ob dojenju.
Pozdravljeni,
Spoštovani,
če čišča zaudarja in je še obilna, je vsekakor primeren pregled pri ginekologu, katetre preiskave naj ta naredi za odkrivanje razlogov, pa bi prepustil njemu. UZ pregled je med zadnjimi za razreševanje tozadevnih težav.
Pozdravljeni,
rodila sem 11.3. Par dni po porodu sem začela močno krvaveti, v poridnišnici so ugotovili, da so mi pozabili vzeti vn tampon. Čišča mi že 3tedna nič ne teče.
Včeraj sem pa znova začela močno krvaveti odšla sem v porodnišnico. Zdravnica mi je rekla da menstruacija vrjetno še ni. Na ultrazvoku je videla da imam dva čisto mala polipa ter cisto. Na vodi ni nič pokazalo, krvni izvidi so mi pa pokazali, da imam ledvični refluks.
Zanima me če je to normalno da mi znova še zmeraj tako močno teče kri. In kdaj približno naj bi bilo končno čisto vredu.
Zahvaljujem se vam v naprej za vaš čas.
Spoštovani,
krvavitve neposredno zagotovo ni bil povzročil pozabljen tampon v nožnici, bi pa ta lahko povečal tveganje za vnetje maternice (endometritis), kar bi bil lahko drugi najpogostejši razlog za povečano krvavitev, če v maternici ni zaostankov posteljice. Smiselno bi bilo vzeti mikrobiološki bris na patogene bakterije ter morebiti stanje zdraviti z antibiotikom.
očitno vaš ginekolog krvavitev pripisuje drugačnim razlogom in seveda zdravi tako kot razmišlja. Meni se njegov konkretni tok razmišljanja po porodu pač ne zdi smiseln ampak ne trdim, da sem vseved. Boste videli. Veliko izbire ni. Če to ne bo delovalo, bo pač treba razmišljanje spremeniti. Stranskih učinkov 3 tabletk Cerazette se pa ni treba bat.
da, uporaba klindamicina je varno tudi v nosečnosti.
težko reči kar tako na prvo žogo in ob samo tem simptomu. S klindamicinom pa to nima nobene zveze.
Da, v MCCZ na Parmovi 53 v Ljubljani. Tel.št. za termin je pod vsakim mojim odgovorom.