Krvavitev med jemanjem KT
Pozdravljeni! Stara sem 22 let, pred 4 meseci pa sem prvič začela z jemanjem KT. Ginekologinja mi je predpisala tabletke Qlaira. Zanima pa me, če je normalno, da še sedaj v 4 mesecu jemanja dobim rahle vmesne krvavitve? ( edini mesec, v katerem vmesnih krvavitev ni bilo, je bil 3 mesec jemanja)
hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni.
Tudi jaz imam podobne,pa vendar malce drugacne probleme s krvavitvam med jemanjem kt. Po enem letu prekinktve sem spet zacela jemati kt Diane. Prvi mesdc mi je jasno da pride do izcedkov in krvavitev. Ampak meni so se povecale tudi prsi ki so bolece in otrdele na momente,pa tudi menstralni krci in mozolji. Krvi pa za vzorec vsak dan,imam pa se pet tabletk. Bi bila mozna zanositev v prvem mesecu jemanja,ceprav v navodilih pise da prva kt zasciti? Naredila sem test ampak je itak verjetno prezgodaj,moja ginek.je pa na dopustu,zato se obracam na vas. Ne bi si rada povzrocila tezav ce bi slucajno bila nosecnost,ker jemljem kt naprej.verjetnl to vpliva na plod. Moram se dodati da imam oktobra laserski poseg ker so se mi na zunanji maternicni steni pojavil neki mali izrastki,ki naj ne bi bili nevarni,jih je pa potrebno odstraniti. Ali bi lahko bil to problem?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
stara sem 18 let in že leto in pol jemljem tabletke jasminelle brez težav. Po menstruaciji sem začela redno nov ciklus jemanja a danes sem po drugi tabletki opazila novo krvavitev svetlo rdeče barve. Skrbi me kakšen je njen možen vzrok poleg prebavnih težav in antibiotikov, ki jih nimam? Prav tako sem tabletke jemala točno.
Poleg tega me zanima, če so tabletke kljub temu, da fant ejakulira vate še vedno 99 procentno zanesljive?
Hvala za Vaš odgovor,
LP
Lep pozdrav!
Marca sem začela z jemanjem KT Yaz. V začetnih mesecih sem imela vmesne rjavkaste izcedke, kar pa je normalno. Sedaj pa sem na sredi pretisnega omota dobila krvavitev, ki je podobna menstruaciji, je šibka, počutim se enako kot med normalnim mesečnim perilom. Kaj bi lahko bil vzrok za krvavitev? Bi morala obiskati svojo ginekologinjo? Tabletke jemljem redno, brez zamujanj, niti nimam antibiotikov ali prebavnih motenj.
Zahvaljujem se vam za odgovor!
Ninanana: pojavi, ki jih opisujete so možni na začetku ponovne uporabe tabletk, tudi akne kar prvi mesec še ne izginejo, potreben je čas. Kar naprej redno uporabljajte tabletke, v naslednjih mesecih se bodo težave umirile, če pa bi vztrajale, se oglasite h ginekologu zaradi morebitne menjave tabletk.
Zaskrbljenka: lahko je tabletka malo prešibka, lahko imate vnetje ali kako drugo organsko obolenje, predlagam obisk pri ginekologu za razjasnitev težav.
Jana19. Začeli ste pred manj kot 6 meseci, vse skupaj je lahko le začetno prilagajanje in še ni razloga za skrb. Če bo vse trajalo dlje, obiščite ginekologa, da morda poišče bolj ustrezno tabletko za vas.
Lep pozdrav!
Stara sem 20 let in že od 15 leta naprej sem jemala kontracepcijske tablete Logest. Pri zadnjem obisku pri ginekologu, mi je le ta predstavil nove kontacepcijske tableke Yaz, ki sem jih nato začela tudi redno jemati. V obdobju jemanja prve škatlice tablet Yaz je potekalo vse normalno, ko sem začela z drugo škatlico sem po redni menstruaciji in že po 7 dneh jemanja tablet iz 2 škatlice dobila močno krvavitev, ki je trajala 2 dni. Po tem dogodku sem začela tudi med in po spolnih odnosih dobivati rjav, dokaj tekoč izcedek, ki po spolnem odnosu traja še 1 dan.
Ker sem brala na forumih, da je lahko izcedek in neredne krvavitve posledica raka na materničnem vratu, me iskreno zanima vaše mnenje.
Bris so mi vzeli pred dvema letoma.
Za mnenje sem povprašala tudi svojega ginekologa, ki pa mi je na grozo odgovoril, da mi ne more dati termina ker je zaseden in me je na ponovni bris naročil šele 29.6.2011.
Za vaš odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
ker ste zamenjali vrsto tabletke, gre z največjo verjetnostjo le za vmesne krvavive ob zamenjavi hormonske kombinacije. Bistveno manj verjetna je diagnoza raka na materničnem vratu zato se na zalogo nikar ne sekirajte. Bris so vam že vzeli čeprav še niste dopolnila 20 let, prav nobene škode ne bo, če počakate z brisom do termina, ki so vam ga dali. Če se vmesne krvavitve ne bodo končale do konca 6. škatlice, pa se z ginekologom dogovorite za menjavo tabletk, morda spet Logest, če ste bili z njim zadovoljni in ste ga dobro prenašali. Če ni tehtnih razlogov za menjavo tabletk, je bolje ostati pri tabletki, ki je že preizkušeno dobra. Konja , ki dobro dirka , ne menjamo.
Pozdravljeni.
Malce sem zaskrbljena, in sicer že 4 leta jemljem KT lyndinette 20. Zgodilo se mi je, da sem pozabila vzeti tretjo tabletko,s pitjem sem normalno nadaljevala naslednji dan po temu pa sem imela spolne odnose. Sedaj imam že 4 dni rjavkast izcedek (ni konstanten), vmes je tudi krvav. Do konca škatlice imam še 4 tabletke, menstruacijo bi morala dobiti čez kakšen teden.
Zanima me ali bi morala posvetiti večjo pozornost izcedku in ali je možnost, da bi zaradi pozabljene tablete zanosila? Četudi dobim menstruacijo ali je boljše, da naredim test nosečnosti?
Hvala za odgovor,
Pika.
Pixl: pozabljena tabletka za 12 ur ali več povzroči krvav izcedek in lahko sproži ovulacijo. Če je izpuščena tabletka v prvem ali tretjem tednu, je verjetnost ovulacije precejšna, zato je pri spolnih odnosih potreben kondom vsaj še en teden. Če v pavzi ne bo krvavitve, naredite test na nosečnost.
Sanjaaaa: zadnji dve tabletki porabite ali pa izpustite, vseeno kaj, sta neaktivni.
Pozdravljeni!
Tablete Cilest uporabljam že 2 leti po drugem porodu, jemala sem jih že tudi prej in nikoli nisem imela nobenih težav. V zadnjih šestih mesecih, pa se mi je zdaj že tretjič pojavila šibka krvavitev, čeprav še nisem pojedla vseh tablet ( 7 tablet do konca). Gre bolj za rjavkast izcedek, ki je včasih obarvan rdeče. V mesecu februarju so mi odvzeli bris, ki je bil negativen. Obiskala sem tudi ginekologa, ki mi je naredil ultrazvok in rekel, da ne vidi ničesar, kar bi lahko krvavitev povzročalo in da se je krvavitev pojavila zaradi tabletk . Tabletke jemlem redno, vsak dan približno ob istem času, nimam nobenih drugih zdravstvenih težav. Skrbi me, ker se mi je to do zdaj že zgodilo trikrat, ali mislite, da bi bilo treba ponovno odvzeti bris, čeprav je bil februarja negativen? Ali mogoče menjati tabletke?
Hvala za odgovor!
LP
Pozdravljeni!
Ta mesec sem začela z uporabo tablet Lindynette20 (nisem jih začela jemati na 1. dan menstruacije, temveč na 5.dan). po 7.tabletki se mi je pojavil rdeče-rjav izcedek ki je trajal malo manj kot 1 dan. potem pa se mi je po 10.tabletki zopet pojavil izcedek, ki že traja 1 dan in je izrazito rjave barve (bolj temno rjav). ali so izcedki zaradi začetka jemanja tablet rjave barve ali rdeče? ali gre v mojem primeru za te izcedke?
Hvala za odgovor.
LP
Ker ste začeli jemati tabletke šele 5.dan ciklusa, ta mesec uporabite še kondom ker zaščita ta mesec še ne bo zanesljiva. Začetni vmesni krvavi izcedki niso nič nevarnega, se kar pogosto opazijo in jih ni treba zdraviti. vse kar je potrebno, je natančno in redno jemanje tabletk.
Pozdravljeni!
Že 5. leto redno jemljem Stediril m. Pred 4 dnevi sem pozabila vzeti dve tabletki zapored (pon in tor), naslednji dan pa sem jo vzela normalno. Včeraj se mi je pojavil rjav izcedek, ki do danes še ni izginil. Sem pa v začetu 2. tedna jemanja tabletk iz te škatlice. Zanima me če je to tipično pri pozabljeni več kot eni tabletki ali bi me moralo skrbeti glede kakšnega vnetja ali drugih zapletov.
Hvala za odgovor!
Niiincha: Dokler boste jemali Kt je čisto normalno, da so krvavitve kratke in šibke. Na ta račun ne izgubljate krvi, to pa je za zdravje dobro.
anonimna89: Krvavitev, ki jo opažate je nastala zaradi dveh pozabljenih tabletk. Skrbeti pa vas mora slabša zaščita zaradi kar dveh pozabljenih tabletk, možna je ovulacija in zanositev, če se ne boste dodatno zaščitili s kondomom ali če še ni minilo 72 ur od kakšnega nezaščitenega spolnega odnosa z Norlevom