Krvavitev med jemanjem KT
Pozdravljeni,
Lansko leto septembra so na papu ugotovili spremebe MV in po biopsiji cin 3 in hpv virus. Januarja letos sem bila na LLETZu in aprila so potrdili, da spremembe niso rakave, bo pa verjetno potrebno se enkrat na LLETZ, vendar imam sele avgusta ponovni pap test. Od lanskega leta imem med ciklusi vedno rahle krvave izcedke v casu do ovulacije. Z koncem ovulacije se naceloma nehajo tudi izcedki.
Z ginekologinjo sva se na pregledu odlocili za KT Minulet, jemljem jih prvi mesec in tri dni po koncu M so se zacele krvavitve oziroma rjavi in krvavi izcedki, pozna se tudi na vlozku. Zdaj sem tik pred predvideno ovulacijo in to se kar traja. Na pregledu z UZ je ugotovila, da so jajcniki ok, naceloma tudi sprememb na MV ni bilo videti. Ampak me zelo skrbijo te krvavitve oziroma izcedki, ki trajajo zdaj ze 6 dni.
Naj povem, da sem zdrava zenska, stara 41 let, za mano sta dva poroda. Vendar me se kar skrbi. Kljub vsem podanim odgovorom zase odgovora v celoti nisem nasla. Je se kaj kar bi lahko naredila, mogoce kak nasvet z vase strani?
Hvala in lep pozdrav,
Sandra
Pozdravljeni,
sama imam naslednjo težavo. 3.mesec jemljem KT Sibilla. Prejšnja dva meseca so se mi krvavitve pojavile 2-3 dni pred začetkom jemanja placeba. Med odtegnitveno krvavitvijo so bili prisotni krči in bolečine v hrbtu. Kot pred jemanjem KT med menstruacijo. 3. mesec se mi je krvavitev pojavila teden in pol pred začetkom jemanja placeba. Imam hujše krče in bolečine, krvavitev je hujša in traja 4.dan. Kaj bi bilo lahko narobe? Je zaščita normalna? Nobene KT nisem pozabila vzeti.
LP
Zanima me, ce je to kaj nevarnega oz cudnega….
Belara tabletke jemljem ze skoraj 4 leta.
Ta mesec je bila krvavitev nekoliko močnejša kot običajno. Dobila sem jo v torek 22.12. v petek pa sem ze zacela z novim ovojem. Menstruacija se je ustavila a ne popolnoma. Danes 8 dan imam se kar rjavkast izcedek. Običajno imam menstruacijo nekje 5 dni max. Prvič v 4 letih se mi je zgodilo kaj takega…
Ima trenutno vnetje mehurja kaj s tem? Oz spolno odnos 4 dan menstruacije? 😬
Pozdravljeni.
6 let že jemljem KT Sibila. Nikoli nisem imela nobenih težav. Ta mesec pa sem imela še dve tabletki do premora, a sem že danes močno zakrvavela. Med tedensko pavzo je krvavitev sicer zelo blaga in traja 3-4 dni. Pozabila nisem vzeti nobene tabletke, nimam prebavnih težav, tudi bruhala nisem in ne jemljem nobenih zdravil.
Sem se pa pošteno prestrašila in postala zaskrbljena. Stara sem 39 let.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljene,
od 15 leta dalje sem že na KT vendar sem kakšni dve leti nazaj iz tabletk premenjala na Nuvaring obročke. Vedno se mi je krvavitev začela 2-3dni po tem ko sem izstavila obroček iz nožnice, ta mesec pa bi se mi morala krvavitev začeti šele čez kakšen teden in pol vendar se mi je temna rjava krvavitev začela že včeraj ko sem obroček imela še vstavljen v nožnici. Mogoče katera ve za kaj bi to lahko šlo?