Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Krvavitev med jemanjem KT

Krvavitev med jemanjem KT

Verjetno gre res za vmesne, prebojne krvavitve, ki ne zmanjšajo zaščite. 8 dni ni nič posebnega, včasih znajo trajati vse do začetka novega zavojčka, tudi dlje. Če so bodo krvavitve ponavljale iz meseca v mesec, se pogovorite z ginekologom, morda bi vam kakšne druge KT bolj ustrezale.

Matjaž

pozdravljeni. mam en problem. KT Yaz jemljem 3 mesece pa se mi je prvi mesec pojavila vmesna krvavitev ki je trajala nekje 2dni, sedaj pa mam spet vmesno krvavitev. zanima pa me če antibiotiki vplivajo na to? ker jih jemljem že en teden.
hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Gre za vmesne krvavitve, ki ne zmanjšujejo zaščite.

Matjaž

Pozdravljeni.
Jemljem KT Belara 8 mesecev, vsak dan ob priblizno isti uri (13.00-15.00) Zadnje tri dni opazam izcedek, ki je cedalje mocnejsi, prvi dan je bil izcedek bolj beli tok s krvjo, danes (3. dan) pa je precej bolj konkreten, kljub temu, da moram vzeti se 5 tabletk skatle. Zdi se mi, da je to precej nenormalno, glede na to, da se mi je M pred 3 meseci zelo uredila in je do dneva tocna.
Kaj bi lahko bil razlog za te nenadne krvavitve? Ali moram obiskati ginekologa ali naj raje pocakam na enotedensko pavzo?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
Jemljem KT Belara in kljub jemanju se je pojavila krvavitev, najprej samo izcedek z belim tokom. Zanima me, kaj je razlog. Menstruacijo imam zelo urejeno, tudi tablete jemljem zelo redno, ni bilo dneva, ko bi jo pozabila. Ali naj pocakam, da do konca pojem tablete in vidim, ce se bo pojavila menstruacija?
Prosim za cimprejsnji odgovor.

Pozdravljeni!

Takšne vmesne krvavitve so sorazmerno pogoste in niso razlog za preplah.

Matjaž

Pozdravljeni.
10 mesecev ze jemljem KT Belara. Krvavitve so bile ze zelo urejene, ko se je naenkrat pojavila krvavitev kljub jemanju tabletk (priblizno pri 14 tableti pred pavzo). Ta mesec se je to ponovilo. Do pavze moram zauziti se 10 tablet, a se je krvavitev med jemanjem spet pojavila.
Naj povem se, da se med pavzo krvavitev nadaljuje.
M torej imam prehitro in zelo dolgo.
Prosim za odgovor, kaj je lahko vzrok za taksno dogajanje.
Lp

Pozdravljeni!

Najbrž gre za vmesne, prebojne krvavitve. Počakajte še en mesec, če ne bo bolje, se naročite h ginekologu, da preveri morebitne organske razloge za krvavitve in se morda odločite za druge tabletke.

Matjaž

Stara sem 17 let in pravkar koncujem z jemanjem prve skatlice KT Daylla.
Med jemanjem pa imam vsakodnevne sibke krvavitve. Zanima me ali je to zaradi tega ker se moje telo sele privaja na tabletke ali je razlog kje drugje. hvala za odg in lp

Počakajte vsaj 3 mesece, pa boste potem videli, ali vam te KT ustrezajo ali ne.

Matjaž

Pozdravljeni.

Pred 6 meseci sem tretjič rodila. Imela sem cr in okrevanje je bilo normalno. Po dveh mesecih sem pričela z jemanjem KT in sicer Belara, ki sem jih jemala tudi pred nosečnostjo. Pri prvi in drugi skatlici je bilo vse vredu, pri četrti in peti pa sem začela krvavet na 14 dni, kljub temu, da sem redno jemala tabletke. Zanima me zakaj bi se to lahko dogajalo in če bi morda morala razmislit o menjavi KT.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Na žalost se tudi to, kar opisujete, lahko zgodi. Ni nič nevarnega, je pa moteče. Poskusite vzdržati še en zavojček, če ne bo bolje se dogovorite za kakšne druge KT, tudi Mirena bi bila primerna.

Matjaž

Pozdravljeni, sem v majnši dilemi in bi odg bila zelo vesela, stara sem 16 in sem na kt belara ki mi jih je predpisala ginekologinja. Jemati sem jih začela pred kakšnim mesecom prvič, zdaj bom končala prvo škatlico ( še 4 tabletke do konca), tabletke nisem pozabila nikoli vzeti in jemala sem jih vedno ob isti uri (20.00-21.00). Vmesnih krvavitev nisem imela nikoli.. prvic sem dobila mocno krvavitev kadar sma z fantom imela spolne odnose (sma jih imela ze prej in sem ze jemala kt pa se to prej nikoli ni zgodilo), kadar se nama je prvic zgodilo to med spolnim odnosom se nama zdaj v naprej vedno , krvavitev po nekaj casa neha.. zdaj pa imam ze 2 dni rjavkast, rdeč izcedek iz noznice. zanima me ali so to tabletke krive ali je lahko kaksen drug dejavnik?
hvala za odg ze naprej

Pozdravljeni!

Ne vem, kaj je krivo (si sicer mislim, a prek interneta ne bi ugibal), najbolje da se naročite na pregled pri ginekologu in se dogovorite, da se pridete pokazati, ko bodo krvavitve prisotne.

Matjaž

pozdravljeni zanima me se nekaj in me zelo mori, saj se nemorem posvetovati z ginekologinjo ker je odsotna. imam kt belara in zaključujem prvo skatlico (do konca še tri tabletke), zgodilo se je naslednje, ginekologinja je razložila da naj bi dobila menstruacijo ko pojem vseh 21 tabletk v zavojčko in je potem 7 dnevni odmor in na zadnji dan menstruacije pricnem z novo skatlico, menstruacijo bi naj dobila v petek(13.05) dobila pa sem jo danes oz. že majhna krvavitev včeraj.. zanima me sledeče ali te tri tabletke katere so mi ostale v skatlici pojem ali odvrzem ter pocakam na konec menstruacije in zacnem potem z novo skatlico?
prosila vi za hiter odg. hvala

Ginekologinja mora imeti urejeno nadomeščanje za čas njene odsotnosti. Menstruacijo oz. odtegnitveno krvavitev boste predvidoma dobili enkrat med premorom, ni nujno, da je to ravno takoj naslednji dan po zadnji tableti. Te tri tablete oz. kolikor vam je ostalo do konca zavojčka normalno jemljite po urniku, vsak dan eno, dokle jih ne zmanjka. Z novim zavojčkom pričnete po 7-dnevnem premoru, na isti dan v tednu, kot ste začeli s tem zavojčkom, ne glede na to, kdaj boste dobili menstruacijo in kako dolgo bo trajala!!! Preberite priložena navodila, je vse razloženo.

Matjaž

Pozdravljeni!
20.4. (t.j. na prvi dan ciklusa) sem vzela 1 Kt Yasminelle. Menstruacija je trajala nekje 5 dni. Od 25.4. do 2.5. sem imela spolne odnose brez dodatne zaščite. Kt sem jemala redno, vedno ob isti uri 23.00 (izjema, enkrat 3 ure kasnej). V tem času sem nekajkrat bruhala, vendar je bilo to tik preden sem vzela naslednjo Kt.
21.dan ciklusa (preden sem vzela zadnjo tabletko) se mi je pojavil rjav izcedek. Naslednji dan je postal krvav.

Zanima me, ali je to normalno v 1 mesecu jemanja kt? Ali so morda kt preslabe? Ali je celo možnost zanositve?

Bom pa seveda počakala nekaj dni in naredila test, preden bom začela jemati novo škatlico kt. Vendar se hočem že prej nekako pomirit ;D

Najlepša hvala za Vaš odgovor

Pozdravljeni!

Vmesne krvavitve ne pomenijo, da so tablete “preslabe”, niti ne pomenijo zmanjšanja kontraceptivnega učinka.

Matjaž

Naj še omenim da imam bolečine v dojkah in spodnjem delu trebuha.

Hvala

Napete, občutljive dojke so lahko posledica KT, te in podobne “težavice” običajno izzvenijo po nekaj mesecih, kako bo konkretno pri vas pa seveda ne vem. Iščete znake in simptome nosečnosti? Nikar. Ob redni uporabi KT je možnost nosečnosti zelo zelo zelo mala.

Matjaž

New Report

Close