Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Krvavitev med jemanjem KT

Krvavitev med jemanjem KT

Mislim, da je. Torej, da se izlil preostanek krvi.

spoštovani
Stara sem46 let. Dve leti že stalno in redno jemljem kt Logest . V nedeljo ko sem imela za pojest še 5 tabletk pa se je pojavila krvavitev približno tako močna kot med pavzo od ene do druge škatlice (menstruacija). Nisem imela nobenih prebavnih težav tudi nisem jemala antibiotikov. Opažam pa že dva do tri mesece da imam nekoliko srbeče spolovilo. ali je morda krivo kakšno vnetje? Hvala za odgovor in lp.

Lahko, da imete vnetje, a vnetje skoraj nikoli ne povzroči tako obilnih krvavitev. Če vas predčasna krvavitev zelo moti, obiščite ginekologa, ni pa to najverjetneje nič bolezenskega.

Spoštovani,
stara sem 16 let in sem začela 1.2.14 jemati tabletke Yaz (1.dan menstruacije). Včeraj (8.2.) pa sem imela s fantom prvič spolni odnos odkar jemljem tabletke. Menstruacija se mi je končala 3 dni nazaj (7.2.)…med spolnim odnosom mi je iz nožnice začela tečt kri in krvavim še danes..že cel dan, kot da bi imela mentruacijo. Mi prosim razložite od kje ta kri? Bi me moralo skrbeti? Noseča ne morem biti saj nama pred tabletkami kondom ni nikoli počil…vedno sva bila zaščitena.Vem da se med jemanjem tabletk lahko pojavijo vmesne krvavitve…ampak nama se je med spolnim odnosom
Najlepša hvala vsem

Pozdravljeni!
Stara sem 23 let, KT Yasminelle jemljem že 4.leto (oktobra 2014 bo 5 let). Zadnje pol leta je moja menstruacija zelo šibka, bolj kot ne je samo eno packanje in skoraj da nič krvi. Ker me je to motilo, sem poklicala svojo ginekologinjo – na telefon sem dobila le sestro, ki pa mi je zagotovila, da je vse ok. Pred 3 dnevi (v nedeljo), pa se mi je to packanje spet pojavilo – to je bilo 9.dan jemanja tabletk. Je možno, da se je prvič po pozabljeni tabletki v 4 letih pojavila vmesna krvavitev (tabletko sem pozabila vzeti v soboto – 8.dan, nato sem v nedeljo vzela 2 hkrati). Tabletko sem v 4 letih že parkrat pozabila, vendar nikoli nisem dobila vmesne krvavitve. Koliko časa naj bi ta krvavitev traja? Zopet sem klicala svojo ginekologinjo, vedar sem spet dobila na telefon sestro, ki pa mi spet zagotavlja, da je to normalno in me noče naročiti na pregled.
Naj omenim še, da sta bila oba moja brisa ok, vendar je lansko leto imela predrakave spremembe na MV moja mami, pred tem pa še teta in babi.
V zadnjih 3 mesecih sem tudi dosti shujšala in treneram v fitnesu 6x na teden.
Nalošno se počutim ok in nimam drugih težav.

Najlepša hvala za Vaš odgovor in pomoč!

Lep pozdrav!

Če bo krvavitev po prenehanju jemanja tabletk izostala, naredite test za nosečnost. Zaradi vmesnih krvavitev po pozabljeni tabletki, ginekološkega pregleda res ne potrebujete, sploh če je bris normalen. 7 dni po pozabljeni tabletki, bi bilo potrebno uporabljati dodatno zaščito, beri: kondom.
Predrakave spremembe na materničnem vratu niso dedne! Še naprej živite zdravo, ne kadite ter uporabljajte kondom, če menjavate partnerje. Srečno.

dober dan,
jaz pa imam naslednje vprasanje. Jemljem tabletke Lindynette, vedno sem vešča pri jemanju. sedaj se mi pa je zgodilo nekaj cudnega. imela sem to 7 dnevno pavzo v kateri je normalno prišla krvavitev ob času vendar se mi je sedaj prvič zgodilo da se ne konča, danes je 2 dan ponovnega jemanja tabletk po pavzi in še zmeraj imam krvave izcetke. ponavadi se mi krvavitev začne 3 dan pavze in konča 6, tako je že dve leti jemanja. Upam da ni kaj narobe.
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Če ste tabletke res redno jemala, ni razloga za skrb. Bris materničnega vratu imate verjetno narejen in je v redu?

ja na bris sem šla pred nekaj meseci in je vse vredu. Hvala

Naredite še test za nosečnost, da boste mirni.

A je kljub temu da sem imela krvavitev možna zanositev? mene je bolj skrbelo zdravstveno stanje.

Ja, ker je drugačen vzorec krvavitve. Verjetnost je zelo majhna.

Pozdravljeni!

Približno 6 mesecev jemljem KT Yaz in na začetku sem imela še krvavitve pred predvideno menstruacijo, a naj bi bilo to normalno ker se telo še privaja. Potem je bilo vse super, zadnje čase pa spet prihaja do rjavega izcedka kakšen teden pred placebo tabletami. Je možno da so tablete prešibke in s tem nisem dovolj zaščitena?

Hvala za odgovor!

Če tabletke redno in pravilno jemljeta, ste kljub izcedkom zaščitena. Če vas zelo moti, poskusite kakšne druge KT.

V tretjem tednu jemanja tablet Lidynette 20 sem pozabila vzeti dve tableti zapored. Ravnala sem se po navodilih in vzela preostanek tablet in nadaljevala z naslednjo škatlo brez premora. Menstruacija se je vseeno pojavila že pred tem, ko bi naj imela premor. Traja že 4 dni. Ali naj nadaljujem z jemanjem ali kja naj?
Lp

Nadaljujte z jemanjem.

Pozdravljeni, stara sem 20 let in ze tri leta jemljem kt YAZ. Nikoli se mi ni zgodilo da bi katero pozabila in nikoli prej se mi se ni pojavila vmesna krvavitev .. Zdaj se pa je. Traja ze dva dni .. Rjav izcedek. Kaksen bi lahko bil vzrok? Edina sprememba ki je bila je ta, da en mesec nisem imela spolnih odnosov.. bi lahko bilo krivo to?
Hvala za odgovor.

Iskreno poveidano, ne vem. Če vas skrbi, lahko naredite test za nosečnost. Vmesna krvavitev pa ne pomeni manjše zaščite.

Živjo!

Sem stara 20 let in jemljem KT Logest eno leto. Zadnje 2 meseca, se mi na začetku prvega tedna jemanja v enem dnevu pojavu rjavkast izcedek in traja samo 1 dan, in na koncu zadnjega tedna pred menstruacijo se mi ponovno 1 dan pojavi rjav izcedek nato izgine dokler se ne pojavi menstruacija. Tabletke sem jemala pravilno, brez odstopanja, tudi bolna nisem bila in niti vnetja nimam. Zanima me, če je možno, da so KT prešibke zame ali pa bi bila potrebna menjava? Te KT so mi do sedaj še najbolj všeč, saj so se mi prilegale telesu in mojemu počutju, razen v teh 2 mesecih.

Lep pozdrav in hvala za Vaš odgovor,
Tali

Vmesne krvavitve niso nevarne in ne pomenijo manjše zaščite.

New Report

Close