kreg med otroci
Pozdravljeni!
Sprašujem vas kot starše odraslih otrok ali odrasle otroke. Dobrodošlo bo čimveč mnenj.
Recimo,da se odrasli otroci med sabo kregajo glede stvari,ki se tiče vsem,tudi staršev…..da so razni očitki kaj kdo je in kaj kdo ni,…
In da se starši na nek način ob vsem tem ”skrijejo”. Recimo,da je že tako in tako kiks,ker vseh otrok ne obravnavajo isto(eden je vse,drugi je nič). Po mojem mnenju,bi se morali v tak kreg vmešati starši in nekako narediti mi,sicer že vem,da je zgodba med otroki že zaključena. Povem primer Manj vredni otrok ima eno stvar,večvredni si to stvar lasti in ko tisti manjvredni prosi drugega,da bi tudi uporabljal,mu drugi začne vse sorta očitat in seveda mu ne ustreže in celo pravi,da nikjer ne piše,da je njegova. Po moje ,bi se morali starši postaviti za tega od katerega stvar je. Stvar je pa kar nekaj vredna(4000 eur).
hvala lepa za mnenja
Jaz ne vidim, zakaj bi starši morali to urejati…. če je stvar definitivno tvoja (ali od tega “manj vrednega”
otroka, nima koga kaj spraševati, stvar uporablja in je. Ureja sam z bratom, če je odrasel, a ne?
Fajn je. če so o lastništvu kakšna dokazila (če gre za avto pol jih imaš, )
Sploh ne razumem, kako si nekdo kar nekaj lasti….na kakšni osnovi pa?
Bo treba več napisat…