Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo kontracepcijske tabletke Yaz

kontracepcijske tabletke Yaz

Stara sem 34 let, imam dva otroka, do sedaj sem bila brez zaščite (varni dnevi…). Ker pa imam v prvem delu ciklusa kontaktne krvavitve mi
je ginekolog predlagal kontracepcijske tabletke Yaz, ker meni, da so te krvavitev zaradi hormonskih motenj.Imela sem tudi polipe, ki so mi jih pred štirimi leti odstanili.
Ko pa sem prebrala navodila oz. stranske učinke sem bila zelo zmedena in se na morem odločiti kaj na naredim. Prosim za vaše mnenje,

lep sončen dan.

Na splošno sem proti jemanju umetnih hormonov. V alternativni medicini nas zanima, zakaj je prišlo do polipov in krvavitev. Zanimajo nas vzroki, ne pa potlačenje vzrokov.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

živjo!
3 tedne nazaj sem začela jemati kontracepcijske tabletke yaz. od prvega dneva menstruacije, ko sem tabletke začela jemati vsak dan krvavim, včasih bolj včasih manj. po spolnih odnosih, krvavim dosti bolj. v navodilih, sem brala o stranskih učinkih, kot so kašelj, težko dihanje. ker sem v tistem času tudi zbolela, nekaj dni sem imela povišano telesno temperaturo, začela sem kašljati, težko dihati.. takrat sem obiskala mojo zdravnico, povedala sem ji, da jemljem te kontracepcijske tabletke, ter rekla je da imam bronhitis, ter mi predpisala antibjotike, ki mi niso nič pomagali. poslala me je tudi k pulmologu(zdravnik za pluča) , ker so ugotovili, da res težje diham, ter da mi dela le 70 procentov pljuč, ter vzroka za to nevejo, so mi dali tisto pumpico za astmo. zanima me ali je možno, da se vse to dogaja zaradi uporabe tabletk ?
hvala za odgovor =)

Spoštovani!

Kontracepcijske tablete lahko povzročijo neravnovesje hormonov ( med drugim se lahko zniža nivo protivnetnih hormonov). Najbrž pa je vzrok za šibek imunski sistem pri vas, še kje drugje ( zakisanost, napačna črevesna flora…) in so bile tabletke le še zadnji impulz.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close