Koloskopija
Spoštovani!
Stara sem 16 let in v petek sem imela koloskopijo, ker imam pogosto driske in krče. Koloskopija je bila v mejah normalnega. Me pa nekaj drugega skrbi. Ko je prišel zdravnik do cekuma, je bil vhod v slepič zabasan z posušenim blatom. Uporabil je curek in zadeva se ni premaknila, ker je tako zamašeno, strjeno blato. Vhod je bil čist zamašen, sploh se vhoda ni dalo videt, ker je bil prekrit. On je potem to kar tako pustil. In zdaj sem totalno jezna na njega. Kot nas večina ve, se slepič vname, ko se zapre ta vhod. In zdaj se seveda ves čas bojim, da se mi bo vnel! Čist sem jezna na zdravnika, saj bi lahko uporabil več curka, lahko bi uporabil bipsijske klešče in to zadevo razdrl in nato sčistil s curkom. Njemu se seveda ni dalo. In zdaj na vse možne načine jem vlaknine, da bi se to tam sčistilo, da se ne bi še bolj zabasalo. Toliko sem že zelenjave pojedla, da mi je slabo in in cel čas hodim na wc od vlaknin. Zdaj razmišljal, da bi še Lactecon uporabila. Tako zelo me je strah, da se mi bo vnel, pa še preprečili bi to lahko. Kaj vi menite, kaj naj naredim?
mislim, da ni primerno razpravljati o tem, da se zdravniku nekaj ni dalo. Morda pa ni šlo? Ali si morda pomislila, da bi močnejši curek ali brkljanje s kleščami povzročilo poškodbo črevesja, perforacijo (razpoko) in potem bi šele bila cela štala. Mnenje o nečem si lahko ustvariimo šele po dobrih izkušnjah ter predvsem po dobrem znanju in soditi po enem dogodku, ki ga niti ne razumeš, je dejanski pokazatelj biološke starosti.
Če se bo razvilo vnetje slepiča, boš imela tipične bolečine in odšla boš k zdravniku, ki bo ukrepal dalje.
Glede na to, da je zdravnik itak že našel zaporo, torej je tam bila že pred preiskavo, je malo verjetno, da bi se vnetje razvilo šele po kolonoskopiji, če se do zdaj ni, kljub zapori.
No, seveda sem pričakovala, da boste kolegu stopili v bran, taka je pač praksa pri nas. Ampak ne, se ne strinjam. Vem, da bi lahko to odstranil, ker je tudi nameraval, potem pa rekel, ah ne, bom pustil, bom mogoče pozneje …
In ne, na žalost sem spoznala ogromno zdravnikov v moji dosedanji bolezenski karieri in nekateri zdravniki so leni, nesramni in nerazgledani. Imamo zelo dobre pulmologe in recimo otorinoje, gastroenterologi v Sloveniji so pa katastrofa. Kar vprašajte koga, ki se zdravi za Chrohnom na gastro kliniki v Ljubljani. Sramota! Da o neprimernih prostorih ne govorim. Vsaka veterinarska klinika ima za živali lepše posrbljeno, kot pa to v Ljubljani za ljudi. Zdravniki pa tko, če kaj podrobneje vprašaš o KVČB ti odgovorijo, ah veste, jaz nisem ravno strokovnjak za KVČB. Ja pizda, čakaš pol leta na ta pregled, na napotnici ti jasno piše, zakaj prihajaš. In pol te tam počaka gospod primarij, ki pač ni strokovnjak za KVČB. Pa halo? Kje še se to dogaja? Potem pa je problem, če preveč bereš na internetu . Ja veste ne bi, če bi dobila na pravem mestu, koretkne informacije od pravega strokovnjaka.
Torej se verjetno strinjate, da bi cekum, sploh po čiščenju moral biti čist, oziroma, da bi na splošno tam moralo biti blato še bolj tekoče, na pa “zabetonirano”? In jaz imam vsak dan bolečine v trebuhu. Včasih take, da so mi na urgenci dajali morfinske derivate. Kako naj vem, da je slepič?
Hvala za vaš odgovor!