pozdravljeni
v vašem primeru je res potrebna obravnava. preiskava, ki jo najprej potrebujete, je kolonoskopija. na naši kliniki lahko omenjeno preiskavo opravite samoplačniško lahko zelo hitro – v enem tednu ali dveh. opravljamo tudi kolonoskopijo v splošni anesteziji.
več informacij lahko najdete na http://www.klinikapacient.si.
lp
Tukaj puščam komentar za vse, ki se pripravljate na kolonoskopijo (in se je malo bojite) 🙂
Moja izkušnja je bila taka:
– najprej par dni prej začneš z “malo dieto” paziš, kaj ješ, oz. da ješ prebavljivo hrano (dobiš vsa navodila), saj se moraš “sčistiti” in nato par ur pred posegom piješ praške (jaz sem pila Moviprep. Vse piše v navodilih)
– Priporočam pitje donata v kombinaciji s 100 % (bistrim!) jabolčnim sokom – to sem jaz kombinirala, ker mi sam okus donata ni bil več dober, skupaj pa je bilo dobrega okusa in še koristno za čiščenje črevesja in tudi več energije lahko tako dobiš zadnji dan, ko ne smeš več jesti
– pitje moviprepa mi je bilo malo mučno, ampak ni tako grozno, kot pišejo po forumih. Dodan je okus po limoni, tako da se ga hitro spije – jaz sem ga pila po slamici, po navodilih
– sam pregled je kar hitro konec – ja res dobiš smešne hlače 🙂 meni je bilo zelo neprijetno na začetku in potem na začetku vstavljanja kamere – ležiš na levem boku, zdravnik te tudi notri (malo) namaže z lokalno anastezijo. Večino časa sem imela zelo podoben občutek kot da me “zvija”, edina bolečina (znosna!) je bila na prehodu na tanko črevo, ampak verjemite, da ne traja dolgo in da ob komunikaciji z zdravnikom stvar hitro mine
– komunicirajte z zdravnikom, izražajte nelagodje ali bolečino
– prdite ! če vas tišči kar prdnite, na glas, brez sramu!
Bila pa sem v Medical Centru Rogaška in jih tudi priporočam!
Vse dobro vsem, ki vas to še čaka in brez skrbi, ni tako hudo, kot vam predstavljajo. Celo zanimivo zna biti, ko boste videli svoje črevo! Meni je pomagalo, da sem si govorila, da bolje to, kot da ne veš pri čem si in da to je dobro zame in moje zdravje. No navsezadnje lahko tudi malo pogledate cenike takih preiskav, morda dodatno stisnete zobe tudi za to, ko boste vedeli, da niso tako poceni 🙁