Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Koliko dni po ponovnem začetju jemanja KT, je varno imeti spolne odnose?

Koliko dni po ponovnem začetju jemanja KT, je varno imeti spolne odnose?

Ste zaščitena od začetka. Predvidevam,, da ste bila na drugi polovici škatlice, ko ste pozabila tabletko.

Lep pozdrav!

Mene tudi nekaj zanima.. Odločam se o jemanju kontracepcijskih tablet JAZ in me zanima če želiš potem čez čas prenehati z jemanjem lahko prenehaš kadarkoli želiš, ne glede koliko si jih vzel v eni škatlici? Če se potem ponovno odločiš z jemanjem KT moraš začeti na začetku nove škatlice?

Najenostavneje za vas je pojesti škatlico do konca, ker se potem nekako ohrani približno enak vzorec krvavitve. Ob ponovnem začetku pa je potrebno začeti škatlico od začetka, da zaščita deluje.

Pozdravljeni,

s fantom sva imela spolni odnos, tabletko (logest) običajno vzamem zvečer ob 22. ampak sem jo pozabila vzeti ob tej uri. Vzela sem jo nekje 2-3 ure kasneje, torej po SO in po točnem času jemanja. Zanima, ali je možno, da bi zanosila, saj tudi kondoma nisva uporabila?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Ni možno, ker ste tabletko vzela znotraj 12 ur.

živjo
mene pa nekaj zanima…jas uporablja KT jaminelle in sem se zmotila ter nisem pričela z jemanjem prvi dan ciklusa ampak na kr en dan…zdaj me pa zanima če tabletke učinkujejo manj ali pa sploh ne ućinkujejo ? hvala za odgovor.

Če jih začnete jemati izven menstruacije, začnejo delovati po 7 dneh zaporednega jemanja. Do takrat potrebujete dodatno zaščito.

Mene pa zanima, če punca jemlje KT, lahko vanjo izlijem spermije pri vrhuncu, ali je možno da potem zanosi?

Če jih jemlje redno, lahko. Pa prav je, da se ona s tem strinja.

Pozdravljeni!

Prej sem imela tabletke Yasminelle in potem naredila približno mesec in pol pavze brez jemanja kontracepcijskih tablet (zaradi stranskih učinkov), zdaj pa mi je zdravnica predpisala KT Stediril – m. V lekarni mi je farmacevtka rekla, da zaščita v prvem mesecu ni zanesljiva tudi če z jemanjem začnem na 1. dan naslednje menstruacije in me zato malce skrbi. Vendar povsod vidim, da je zaščita zanesljiva, če z jemanjem na 1. dan menstruacije, je tako?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Če začnete jemati KT prvi dan menstruacije ste zaščitena takoj in tudi če je 1 mesec jemanja tabletk.

Pozdravljeni. Sedaj je minil teden dni po menstruaciji pa me zanima, če lahko pričnem kar jemati KT? Rada bi prestavila menstruacijo in ob enem bila zaščitena za 1 mesec. Zanima me kdaj se smatra, da sem zaščitena pred nosečnostjo? In koliko časa moram jemati KT je dovolj 1 škatlica? lp

Niste napisali za koliko dni bi želeli prestaviti menstruacijo. Zaščita se vzpostavi po 7 dneh jemanja, če začnete z KT izven menstruacije. Do menstruacije po navadi pride 2-3 dni po prenehanju jemanja tabletk.

Pozdravljeni.
Zanima me, če lahko prekinem z jemanjem KT in jih potem čez nekaj časa začnem jest na novo? Seveda bi te pojedla do konca… in tudi novo škatlico bi začela takrat ko pač moram.
Ali je kakšen določen čas, ki bi naj pretekel med to pavzo?
LP

Zakaj mislite, da potrebujete pavzo? Z medicinskega stališča ta namreč ni potrebna.

So me malo prestrašili glede raka, da ga odkrivajo pri ženskah, ki jemljejo KT več, kot pa pri tistih, ki jih ne.
Čeprav sem jaz mnenja, da zato, ker imajo bolj redne preglede.. ampak vseeno.. strah je strah.

kOPIRANO IZ SLOVENSKIH SMERNIC PRIVZETIH PO WHO (preberite do konca)

Tveganja in korist KHK:

 Tveganje za nastanek krvnih strdkov je ob jemanju KHK minimalno povečano

 Tveganje za pojav srčne ali možganske kapi je ob jemanju KHK minimalno povečano

 Tveganje za pojav raka dojk je najverjetneje minimalno povečano in se zmanjšuje po
prekinitvi jemanja KHK

 Tveganje za pojav raka na materničnem vratu je najverjetneje minimalno povečano in
narašča z dolžino jemanja KHK

 Tveganje za pojav raka jajčnikov in endometrija je nižje in ostaja nizko še več
desetletij od prekinitve jemanja KHK

Če vas je res zelo strah tega minimalnega povečanja tveganja, je prekinitev jemanja vseekakor smiselna. Vseeno mislim, da ima jemanje kontracepcije po drugi strani zelo veliko koristnih učinkov. Izbira je vsekakor vaša.

Pozdravljeni,

jemljem KT logest pozabila sem vzeti tabletko točno 12 ur in sem jo vseno vzela ko sem se spomnila s partnerjem sem imela namreč spolni odnos je možnost zanositve?
hvala za odgovor

Verjetnost zanositve je zelo zelo majhna.

zdravo mam vprašanja
jaz jemam tbletke longes..vendar menstruacije nisem dobila v času 7 dnevne pavze ampak teden dni prej(ko sem jelama še tabletke) se pravi da v času premorora nisem bobila krvavitve sem pa imela spolno odnos brez kondoma(v mene)..je mozno da pride do komplicje?

hvala za odgovor

New Report

Close