Koliko dni po ponovnem začetju jemanja KT, je varno imeti spolne odnose?
Stara sem 16 let. Začela sem jemati tablete Lindynette na prvi dan menstruacije. Danes bom vzela 5. tabletko. Zaradi hudih krčev sem med jemanjem Lindynette vzela tudi tablete Buscopan. Ali jemanje teh tablet vpliva na delovanje kontracepcijskih tabletk? Kdaj lahko imam prvi spolni odnos brez kakršnekoli druge zaščite?
vse sem že preiskala in nekateri pravijo da tablete začnejo delovati takoj po prvem dnevu, drugi da šele po enem mescu. Zanima pa še me če mu lahko “pride” vame ali ne. Mislim da mu lahko, vendar vseeno se raje prepričam. 😀
Pozdravljeni!
V 3. tednu jemanja KT sem pozabila vzeti eno tabletko, po vec kot 12 urah sem vzela pozabljeno in zvecer se eno kot obicajno. S fantom sem imela nezasciten spolni odnos na 2 dan premora(ponavadi 3 dan dobim M) in me zanima kako velika je moznost zanositve.
Zahvaljujem se vam za odgovor!
pozdravljeni imam eno uprašanje z zacela sem jemati kontracepcijske tabletke lindinette in po 14-15 dneh jemanja sem imela spolni odnos brez dodatne zascite(saj pise da naj bi delovale takoj) zdaj imam 7 dnevno pazvo 3ji dan in menstruacija se se ni pojavila(imam manjse krvavitve ze par dni ma ni menstruacija) zanima me po koliko dneh se menstruacija pojavi saj v ‘navodilih’ zraven tablet pise 2-3 dan jz pa je se nimam je lahko kaksna moznost zanositve? ali bo prisla samo pac malo kasneje?
Živjo,
Prejšni teden sem pozabila vzeti tabletko Yasminelle, zato sem se odločila za drugo možnost in sicer prenehanje jemanja tabletk,vednar ne več za kot 7 dni.
V ponedeljek sem dobila mesečno perilo in začela z jemanjem nove škatlice. Sedaj pa me zanima ali sem že zaščitena ali ne? V navodilih piše;da če začneš jemanje tabletk s prvim dnem menstruacije je zaščita takojšnja, vendar ne vem ali velja to samo za tiste,ki so šele začeli jemati ali tudi zame, ki tabletke jemljem že 2 leti?