Najdi forum

Pač tebe vprašam, sita sem vseh diet in raznih vaj brez orodja. Kg nočejo dol, nekoč sem pazila na dieto in več beljakovin vključila in sem izgubila veliko kg, čeprav nisem izoblikovala telesa. Zdaj sem res sita vsega, lepotni ideali naj gredo k vragu, šla bom na fitnes in poslušala predvsem samo sebe. Najbrz bo kakšna kila gor, vendar, ali bo to dolgoročno pomagalo, da bodo potem šle same od sebe dol? Saj skoraj nič ne jem več, groza …

sotrpinka! 😉

pri meni je isto… samo da jaz ne bom sla na fitnes, ampak bom poslal k vragu vse, ki hocejo okrog sebe same barbike… pa tudi barbike naj gredo nekam s svojo idealno postavico… sem, kakrsna pac sem. PA KAJ?

a se ljudje ukvarjajo s sportom samo zato, da imajo lepo postavo?

Jaz vidim vaš problem, na ta način. Vsak ima, glede na svoj skelet(višini, širino, debelino kosti) neko normalno težo. Vsi na žalost nimamo predpogoje, da bi imali neko namišljeno idealno težo in postavo. Res pa je, lahko veliko naredimo, da se ji koliko toliko približamo. To niti ni tako pomembno. Važno je, da znamo vzdrževati težo, ki je primerna za našo postavo, pa če prav ni idealna. Večini ljudi to z lahkoto uspeva, eni pa imajo velike težave, ker iz raznoraznih razlogov dovolijo, da se preveč odaljijo od te svoje normalne teže. Porušijo ravnovesje, ki ga je zaradi velikega odstopanja in prevelike želje, da se čim prej vrnemo v “normalno” stanje , težko vzpostaviti.
Postavimo se v vlogo našega telesa. Kako bi se vi obnašali, da ste na njegovem mestu.
Najprej vas vztrajno nažirajo in dovajajo prekomerno količino hrane. Ko telo navadimo na taki način življenja, naenkrat se spomnimo, da ne bomo nič jedli. Panika. Moramo preiti v šparovni način, ker nam se vsaki dan grozi z lakoto. Kar na enkrat(po dieti) hrane je spet dovolj na razpolago.
Pameten, bi rekel, takoj jo moram vskladiščiti, ker lahko pridejo hudi časi. In res, spet smo izbrali drugo dieto ker prva ni bila dovolj uspešna. Hrane spet ni. Spet panika, in mislimo, dobro, da sem si prej vstvaril zalogo. Z njo moram zelo varčevati. Ker nikoli ne veš kaj se bo ta moj “gazda” spet spomnil. …………. in tako gre zgodba naprej.

Potem ste tam kjer ste zdaj. Tudi ko nič ne jeste in telovadite vaše telo zelo zelo špara. To vas spravi v obup in navali spet na hrano.

Torej vaša naloga je POČASI navajati vaše telo, na malo manjši vnos hrane v kratkih razmakih, da dobi občutek, da ima hrane vedno dovolj in da mu se ne more zgoditi da ostane brez obroka. To je priložnost, da pokurite(trening) nekaj kalorij in da telo ne zažene nobene šparovne porabe.

Ko pa počasi pridete do tiste vaše normalne postave, pa magari ni idealna ne dovolite si spet enako kalvarijo.

lp

Zanima me, kakšno je tvoje mnenje o ORBITRECK-u. Ali mi proporočaš nakup?
Sedaj kolesarim vsak dan približno 7km v klanec.To mi izredno odgovarja. Tek mi ne paše.
Približuje se zima, s tem pa vsakodnevno kolesarjenje odpade.Zato bi rada kupila ORBITRECK. Kaj mi kot strokovnjak svetuješ?

Originalni orbitrek, mi se ne zdi v redu. Dopade mi se gibanje, ki ga izvajaš na tej napravi. Zato si kupi napravo, ki dela na podobnem principu in ima magnetno zavoro. Dosti bolj tika je in bolj stabilna, cena je okoli 15.000 sit več kot original.
Ne glede na tisto, kar ti obljubljajo na televiziji bo potreno zraven še nekaj dela za krepitev mišic.

LP

Ali mi lahko prosim, predlagaš znamko te naprave, ki ima magnetno zavoro. Kaj si imel v mislih, ko si napisal, da bo potrebno zraven še nekaj dela za krepitev mišic? Misliš na mišice rok…?
LP

Takšno napravo se videl in isprobal, pozabil sem kakšne znamke je bila.
Metka, je v enem odgovoru napisala, da ima takšno napravo.

Mislil sem na mišice za zgornji del telesa. V primeru, da imaš suhe noge, tudi za njih.
Aerobni trening krepi mišice, premalo jih pa stimulira na rast, odnosno povečanje. Pretirana aerobna aktivnost, brez dodatnega treninga za mišice, celo ovira rast mišic. Telo se brani, od odvečne, za to delo(aerobno), nepotrebne teže. Zato moramo glede na to, kaj želimo, pravilno izbalansirati odnos med aerobnim treningom in treningom za povečanje mišične mase.

LP

Ja, imam Orbitrek z magnetnim zaviranjem. Ko je padla odločitev za nakup Orbitreka, smo si ogledali več znamk (med njimi tudi tistega iz TV reklam, ampak je zgledal tako krhek). Kupili smo ga v Gigasportu – Christopheit Sport. Sem zelo zadovoljna z njim in ga redno uporabljam (ponavadi zjutraj na tešče 45 minut, pa še kake pol ure po treningu z utežmi).

Najlepša hvala za dano informacijo o Orbitreku. Mogoče še, če mi lahko poveš koliko približno stane?
LP in še enkrat hvala tebi in tudi kolesarju.

Ta model Orbitreka je stal 50.000 SIT (ampak mislim, da je bil takrat neki popust)

New Report

Close