Najdi forum

kje ste, starejši?

Forumi so blazno zanimivi, polni življenja in sploh, ampak očutek imam, da se “ven mečejo sami mladci in mladenke, čeprav z izkušnjami. tudi na forumu starejši so … , se kaže bolj tisto, kar zanima mlade.
stareši, prilezite na plan!

Mirno spanje, Spela..Jaz sem tukaj in sem dost star…. Me pa zanima, kaj zate pomeni “starejsi”?

Hoj Spela!
Evo mene! Zacela sem najprej obiskovati forum Zivljenje….. LP

tukaj, skoraj vsak dan, po vseh forumih. Če se ne da dopoldne, pa popoldne doma. Običajno ne komentiram, samo berem. Pozdrav!

Tam, čez 60.
Lep pozdrav1

Jaz sem vedno doma, zato se sprehajam po forumih. Še raja bi se sprehajala po naravi, ampak ne gre.
Lep pozdrav!

Hojla, zate sem pa splh mislila, da si mladinka , tam okrog 30.
lep pozdrav!

Ta forum je drugačen kot sem pričakovala. Mislila sem, da bo namenjen ljudem s praktičnimi izkušnjami v življenju. Te pa imaš že tam okoli 35 leta in naprej. Na drugih forumih me je motilo, da npr. obupani zakonski ženi svetujejo ločitev 20 letne frklje, ki imajo super izdelano teorijo, v praksi pa seveda še ničesar hudega niso izkusile.Zdaj pa so na tem forumu kar naprej pozivi naj se oglašajo taki nad 60 let. Se pravi taki ki smo od 35 do 55 “pademo skozi” na vsej črti. Za ta forum smo premladi za tistega Življenje ah…pa prestari.

Uaaaa! Hvala, hvala…..Pa de me zdaj vidis, koliko sem zrasla in za koliko se mi je napela koza…..Je pa res, da sem tudi rada v druzbi mlajsih in oni tudi v moji…Mogoce pa to kaj vpliva na “obcutek”? ??? Lepo se imej! LP

Hoj Petka!
Vedno rada prebiram tvoja pisma….Evo mene, jaz sem tista, ki bi lahko prisla po tvoji pricakovanjih v “ozji izbor kandidatov”, he, he.! In popolnoma se strinjam s tvojimi ugotovitvami….Res pa je tudi, da na tem forumu kar ni in ni nekega “zivljenja”..Vsaj meni se tako zdi. Na forumu “Zivljenje” pa se res vse bolj gnete toliko rosno mladih, da si vcasih kar presenecen nad odgovori zaradi “bogatih zivljenjskih izkusenj”… .Sem pricakovala, da bo tu resnicno vec zivljenja. Forum bo res potrebno bolj “razgibati”, sicer bo izumrl kakor pred tem predhodni, kajne? Lep pozdrav!

spela, brez zamere… Tudi jaz spadam med tiste “ta mlajse”, pa se nikakor ne oglasam pri temah, na katerih nimam nic za povedat oz. na katerih mi primanjkuje izkusenj.

Samo nekatere zadeve imamo pa mladi in “ta stari” skupne: nekateri si zelo hitor zacnemo urejati stanovanje/hiso in imamo na tem podrocju sigurno vec izkusenj, kot nekdo, ki je star nekaj desetletij vec in nikoli ni imel teh skrbi oz. ne pozna trenutnega stanja na “trgu”. Tudi pri temah kot so bolecine tu in tam lahko imamo mladi (na zalost) vec izkusenj kot kak starejsi, ki teh tezav se ni imel.

No, saj, ce je zelja taksna, se pac mladi ne bomo vec oglasali, a mislim, da ce nekdo potrebuje nasvet, mu bo cisto vseeno, ali mu bo svetoval kak mlad ali kak starejsi clovek (pod pogojem seveda, da ima tisti res ze nekaj izkusenj s temo). No, moje mnenje pac… Pa brez zamere.

Meni je zelo všeč, če se oglašajo vse starostne skupine. Poleg tega je res, da imaš lahko izkušnje na kakšnem področju že pri 25-tih nekateri pa jih nimajo še niti pri 50-tih. Ampak vzemimo klasičen primer tem, ki so najbolj pogoste npr. zavožen zakon ali pa skakanje čez plot. Sprašuje npr. ženska pri 45- tih. Ima stanovanje , sorodstvo, otroke in zakonsko zgodovino dolgo 20 let. Najbolj glasne in divje so take samske, s fantom, brez otrok. Dajejo odgovore v stilu “jaz bi ga takoj pustila” ali pa “loči se!” ali pa “imej rada sebe”… To niti ni tako moteče, moti me to, da se ne oglasijo tisti, ki so že imeli podobne situacije. In temu sem mislila, da bo služil ta forum .Jaz tudi ne svetujem 70-letnim ali naj se ženijo ali ne, ker nimam takih izkušenj. Sicer pa ne jemljimo vsega preresno pa bo.

Ja danes pa sem res v formi, še nekaj bi rada povedala. Mislim, da je naziv foruma odbijajoč, saj veste noben ni rad star.Pa še nekašne starostne omejitve… Kaj, če bi si Primož raje izmislil malo manj zatohel naziv foruma v stilu posredovanja lastnih izkušenj ali kaj podobnega. Imate kakšne predloge?

Ne vem, Petka, ce se lahko spomnis obdobja, ko je nastajal, oziroma ponovno nastajal ta forum….Bile so izrazene zelje, da naj bo ze viden “naslov” za malo starejse…In tedaj je Primoz vzpodbujal vse tiste, ki so si ga zeleli, naj predlagajo ime, pa ni bilo predlogov.. Jaz osebno sem bila najprej v zacetku bolj navdusena nad idejo, da bi nasli “dom” starejsi prav na forumu zivljenje. Meni osebno se zdi bolj zanimivo, ce je vcasih skupina v debati bolj heterogena kar se tice starosti. Tudi sama se pogosto cesa naucim prav od mlajsih od sebe, ce le ne kvasijo neumnosti…LP

Hja, sprememba naslova… kaj vem… Pred leti so cigani ugotovili da povzroča beseda cigan negativne asociacije, zato so se preimenovali v rome. Kot da je beseda tista, ki nekaj definira, ne pa človek za njo. Prepričan sem, da nikakršna sprememba naslova ne bo vzpodbudila lenih ljudi, da bi pričeli sodelovati, pa četudi naslov tega foruma spremenimo v Forum razcvetenih vijolic :))))

Od ljudi pričakovati da bodo sodelovali, če sami tega nočejo, po moje tudi ni ravno smiselno. Zakaj se oglašajo samo mlajši, starejši pa ne, vedo pa samo oni sami. Sicer pa rangiranje forumov po starosti po moje ni smiselno. Ljudje imamo od rojstva do smrti približno enake težave. Eni prej, eni pozneje. In ker je forum Življenje kar spodobno obiskan, ker ga obvladujejo tako starejši kot mlajši, mislim da bo temu tukaj počasi zmanjkovalo sape. V bistvu bosta ostala le dva “človeška” – eden ki se bo ukvarjal s problemi okoli otrok in eden z drugimi problemi, ostali pa bodo tudi namenski (računalništvo, hrana itd).

No, jaz osebno nisem vezan na nobeno kategorijo. Sodelujem tam, kjer mislim da imam kaj povedati…. starost sogovornikov mi pa ni niti najmanj pomembna. Res se z leti spreminja telo in tega ne moremo preprečiti, ampak ni nujno, da se v enaki meri spreminja tudi človekov duh. Ta namreč definira veličino osebe in njen odnos do okolice, ne pa kupček minljivega mesa…. Zato.. stran z mejami in pregradami, pa hitro kaj napisat ! :))))

Saj ne izključujem mladih, nasprotno zelo rada prebiram njihove duhovitosti, ki jih ne manjka. Če mi pa ravno žilica ne da miru, se pa tudi oglasim.
Vsekakor pa je tu prisotna mladost, vsaj po duši.
Pa ne boste rekli, da imamo ta stari še ljubezenske probleme?

Zakaj pa si užalena, če me samo zanima, kje so strejši! Saj to ne pomeni, da mlade podcenjujem in nič takega nisem napisala, da bi se morala ti čutiti prizadeto. Sory!
lep pozdrav!

Mogoče me je pa zavedel naslov foruma, da sem vprašala, kar sem, samo na tem forumu je v glavnem malo stvari in sem vprašala. to pa ne pomeni, da se ne s
prehajam po vseh, ki so mi dostopni. Ampak tile na med. overnet so super.
sj me zanimajo vse teme, predvsem na Življenje.., ko pa sem videla naslov, pa malo “štofa”, sem pač vprašala.

Spela, se jih imamo, se……Kakor kdo…:-)) LP!

Jaz imam prijateljico, ki je 10 let mlajša od mene
in še eno prijateljico, ki je 10 let starejša od mene.

Na obe gledam, kot na moji vrstnici.

Z obema se odlično razumem, kot da bi bile vse istih let.
Ena šteje 30 let, jaz 40 let in tretja 50 let.

New Report

Close