Kako spoznati eno žensko za skupno življenje
Ne gre za to, če imam oz. nimam kaj od od tega ko dajem “nalepke”, ampak za korelacijo med lastnostmi določenih ljudi in njihovimi življenjskimi situacijami. Na podlagi tega lahko človek bolj ali manj pravilno sklepa, za kakšno osebo gre in si prihrani marsikatero težavo. Adler tudi daje kot ti praviš nalepke, pa Isabela tudi in ne konča se le pri nas. Torej?
Tudi sam sem med katerimi?
Pravilno sklepa? Ne, clovek se na podlagi svojih izkusenj, znanja in (ne)empatije subjektivno odloca, kaksen je clovek pred njim.
Tvoje razmisljanje o odnosih in ljudeh je, ce uporabim tvojo taksonomijo, 3-razredno, oziroma ce uporabim svojo, primitivno, nezrelo, hladno. To si pokazal ze v tisti temi, kjer skusas punco prepricati da nosi seksi krpice.
Pozdravljen. Jaz sicer nisem več mlado dekle, imam pa iste probleme kot ti in še ogromno žensk poznam, ki imajo iste pritožbe kot mi. Sem razvezana, ne hitim na vrat na nos v novo zvezo, vprašanje če bom kdaj sploh še šla, vendar pa pogrešam sorodno moško dušo, ki je samostojna, iskrena, zvesta, energična in nekonfliktna,ne išče mame, čistilke,..ker kot praviš ti, name se limajo sami brezveznjaki, zafrustrirani, poročeni, dolgočasni, brez prave vizije v življenju, mlačni, veš koliko jih je,….občutek imam, kot da moški ostanejo nekje daleč zadaj, ko se malo postarajo,..sory,, absolutno vem da ne vsi,…pa vendarle,…….brez prave energije. Izgubljam vero v to, da se najde tudi kaj boljšega, čeprav vem da se,…ampak zaenkrat še ne zame,…pa dosti o meni,…no, imam hči zate, hahahahahah,.samo iskanje partnerja prepuščam kar njej sami,…..skratka, mlad si še, mislim, da manj kot boš iskal, preje jo boš našel,..bodi sproščen, tak kot si, odkrit, potuj, uživaj življenje,.ljubezen pride, ko najmanj pričakuješ, izsiliti ne moremo ničesar, vendar za vsakega je nekaj najbolje, nekateri imajo srečo da najdejo pravo, pravega na portalih, recimo ona on,…vendar je tudi tu ogromno balasta, kot vsepovsod,…žal,.. poskusi ,…in srečno,…
Pozdravljeni.
Opravičujem se za pozen odgovor.
Adler, ne vem če se zavedate, ampak v vaših zapisih je mogoče začutiti precej podzavestne agresije do žensk. Dokler bo tako, bo vaše srce ostalo zaprto. Lahko, da je to posledica pretekle dolgoletne zveze, lahko da je v ozadju kaj drugega. To je tudi razlog, da so nekateri uporabniki foruma precej agresivno reagirali na vaše zapise.
Kar koli že je v ozadju, zaradi tega sedaj privlačite ženske, ki jih vi imenujete drugorazredne. Mogoče je tudi, da so te ženske čisto OK, pa jih vi zaradi razloga, ki ga omenjam, vidite tako kot jih vidite. Morda se vedejo kot se vedejo prav zaradi vas in bi te iste ženske z drugim moškim oddajale drugačne signale. Odnos je dinamična struktura, nikoli ni samo ena oseba tista, zaradi katere se v odnosu dogaja to kar se dogaja.
V družbi na splošno še zdaleč ni vse idealno. Toda še vedno boste pritegnili točno takšno osebo, ki ustreza vašemu notranjemu stanju.
Menim, da bi morali globlje pogledati vase. Dobro bi tudi bilo, da bi v sebi našli več igrivosti. To je tisto, kar zelo privlači socialno interakcijo.
Glede spoznavanja pa takole. Najbolje je nič iskati, ampak biti samo odprt. Dobro se je pojavljati na mestih, kjer do stika lahko pride in kjer lahko počnete stvari v katerih uživate (npr. pohodništvo, kakšna skupinska vadba, morda speed dating, nekaterim uspe tudi preko namenskih socialnih omrežij …).
Mislim, da je terapevt (zadnji post) odlično odgovoril. Sam priznavaš, da imaš nekaj travm iz otroštva (imaš čustveno prtljago), ampak si šel v tujino in ustanovil podjetje, za kar ti čestitam. Moraš pa vedeti, da kaj takega uspe le majhni manjšini ljudi, zaradi česar je tudi toliko ljudi na zavodih ali pri terapevtih. Drugorazredne ženske, ki si jih predstavil, so skrajni primeri, ampak če lahko privlačiš samo take, mogoče zaradi tega ali onega razloga tudi sam nisi prva kategorija. Mogoče si uspešen in privlačen, ampak imaš strupen jezik ali grob pristop. Po tvojih standardih sem tudi jaz drugorazredna, ampak iščem sebi podobne in imam na spletu interesente, ki niso sanjski, so pa spodobni ljudje. Torej se nekaj najde.
Branje te tem je zanimivo, najbolj sem se nasmejala besedi Drugorazredne!? torj smo ženske, ki smo bile prevarane, ki ne zaupamo tako hitro, ker se moški neznajo potruditi, ker bi morala veza steći iz dveh zmenkov ali ker imamo svoje mnenje?? Smo zato drugorazredne?
Sama menim zase, da sm solidna baba, lustna, postena,pridna,delavna…..pa ne najdem ne prvo ne drugo razrednega…..Zakaj? ker imam svoje mnenje,ker ne dovol da moški hodi po meni, ker zaslužim spostovanje, ker želim moškega ki se potrudi za vezo, se pogovarja in ni navaden bedak, ki ignorira……itd…..Finančno stanje fanta me iskreno ne zanima- naj ima vsaj sluzbo, da čez mesec shaja….
Torej poniževalno poimenovane drugo razredne žensk ezame ne obstajjao! Vsi smo sebe vredni- naj bo to moški ali ženska, različni smo si….
Lp irisina
Take niste drugorazredne, pač pa slabo berete. Če je ženska bila nekaj let v zvezi z normalnim moškim, potem sta se pa zaradi takih in drugačnih razlogov razšla, ni s tako nič narobe. Povsem jasno je, da je v primeru varanja prišlo do razhoda. Pišem o ženskah, ki pri 30+ letih še nikoli niso bile v zvezi oz. jim je najdaljša zveza trajala pol leta. Vem za kar nekaj takih, tako žensk kot moških. Tudi sam sem sprva med prebiranjem sorodnih tem mislil, da je okolica polna predsodkov do takih ljudi vse dokler nisem sam spoznal kar nekaj žensk, ki pri teh letih še niso bile v zvezi. Vsem je skupno to, da jih 5 let intenzivne psihoterapije ne spravi v red in bodo kot kaže, vse življenje bile “posebne”. Se ti zdi normalno da 37-letnica na FB travmira, kako nikogar ne spozna in za svojo nesrečo krivi starše? Ko pa jo kontaktiraš te zavrne, ker pri razdalji 70 km živiš predaleč. 40-letnica devica, ki je zaradi nesrečne zaljubljenosti pri 23. postala frigidna in nezainteresirana za kogarkoli? Že njeni nasveti drugim so streljanje kozlov. Pa 29-letnica, ki še nikoli ni imela fanta in že v prvem sporočilu sprašuje če bi se on preselil k njej, na koncu pa zmenek odpove ker je morala na pogreb? Ce bi danes srečal žensko, ki pri teh letih še ni bila v zvezi, bi ji zastavil kar nekaj vprašanj. Skoraj zagotovo sem prepričan da bi se izkazalo, da je s takšno nekaj narobe.
Vse je zelo enostavno. Iskrenosti med partnerji ni. Katera stran, moška ali ženska. Vseeno.