kako se znebiti sosedovih mačk
alina, ne vem, če ti bo to kaj pomagalo, ampak mogoče dobiš kako idejo: vem za en primer, kako se je nekdo imenitno znebil sosedovih mačk. Ta ženska se je lotila in vsak mačji drekec, ki ga je našla na svojem vrtu, odnesla k sosedu, skupaj s ponemarjeno solato in jagodami (za to dvoje vem, mogoče še kaj drugega) in vsakokrat hotela v zameno sadje oz. zelenjavo iz trgovine. Po letu dni je ograjo naredil sosed in je še danes mir pred njegovimi mačkami (ki pa so vse še žive).
Lp, Breda
Mi imamo tudi po travi pred hiso od mack vsak dan vsaj dva nova dreka :((
Ze zato ni fajn, ker imamo majhne otroke. Ne vemo pa, od katerega soseda macke serjejo pri nas, ker jih je po celi vasi polno 🙁
Se mi zdi pa to dobra ideja, da mu dreke nosis na njegovo dvorisce :)) haha 🙂 bo hitro nekaj naredil, da bo bolje 🙂
Aja, pa mi imamo tudi psa, pa kaj nam to pomaga, ko ga imamo pa notri. Macke pa ponavadi ponoci pridejo.
V Kondradu v Btc-ju prodajajo ultrazvočni sistem, ki se vklopi na premik bitja: Smo ga kupili in nastavili pa je bolj blažev žegen. Na vseh vogalih hiše visijo odganjalci mačk (take zelene škatlice v katerih so ene smrdeče kroglice, ki naj bi odganjale mačke), ne bi se ponavljaja, vendar blažev žegen – nič.
Sedaj smo kupili pištolo na plastične rumene kroglice (tako kao otroško).
Evo to pa pali. Sem ga enkrat, ravno ko je bil v fazi kakanja na mojem vrtu, zadela ti moram rečt da je tok letu, da so bile zadnje noge pred prvimi:))
Od tkrat mu ne paše več moja travca, naredi ful ovink in raje pri drugem sosedu kaka:))
Mogoce bi pa sosedu ocvrli gobo za umivanje avta, a? Ali pa vanj streljali s otrosko pistolco? Ker kriv je sosed, ne macke – to je jasno. Zmenite se z njim, zagrozite mu s prijavo, prijavite ga, postavite ograjo, ampak na zivali, ki se ne morejo branit, se mi zdi pa neotesano spravljat. Ce ze ne morete brez strelskih vaj, si zaboga nabavite vsaj pistolco na vodo, da ne bo kaksna macka ob oko in potem pocasi umirala od infekcije v agoniji – ce tip svoje macke pusca blodit okrog, se mu najbrz za ustrezno veterinarsko oskrbo cist fucka.
Zanesljivega nacina za odganjanje mack ne poznam (se najbolj bi delovalo to, ce bi si omislili eno ali dve svoji, ki bi potem poskrbele za branjenje teritorija, ampak ker jih ne marate, to ni ustrezna resitev).
Sicer pa: z boso nogo sem tut ze stopila v svez macji drek, namrec v svojem stanovanju, pa me ni pobralo, celo brez karantene. Sej ptici pa polzi tut serjejo po solati, pa jih zato menda ne preganjate z zracko – ali pac? Zaradi odtisov tac na avtu se jaz tudi ne sekiram, od lezanja na gredicah pa roz ne boli glava.
Torej ostane inspektor ali ograja, kot je rekla Yo, ali se pa preselite v tako vukojebino, da 5 km okrog ne boste imeli nobenega soseda. Z mackami ali brez njih.
Ampak tam se boste najbrz pritozevali, da vam lastovke serjejo po fasadi, vsi ostali ptici se pa zjutraj tako mocno derejo, da ne morete spat.
Life suxx..:)) za ene bolj, za druge manj.
pozdravcek,
proxima
Mi smo pa prakticirali vodno pištolico, pa je bilo precej uspešno. K nam so se sosedove mačke hodile gret kar na balkonsko ograjo. Vodna pištola nič ne zaboli in je vseeno bolj humana kot kateri od zgoraj omenjenih ukrepov (OMG :(((
Je pa dobro, ker mačko prestraši. Je bila skoraj v enem samem skoku spet doma. Smo pa vodno pištolo uporabili tudi na psu, kot vzgojno metodo pri nezaželenem vedenju, in so prav tako zadovoljivi rezultati :)))
Samo ne si nabavit ta velike vodne pištole, ker je curek premočan in ravno tako lahko zaboli.
Oj!
Nisem brala vsega pred mano, zato ne vem, če so ti to že predlagali. Šlauf z vodo- deluje. Nekajkrat jih boš sicer morala zasačiti in fajn pošpricat pa si bodo zapomnili. Upam, da ne razmišlaš o kakšnih strupih in drugih krutih metodah. LP!
Tudi mi imamo soseda pri babici z velikim št. mačk- bilo jih je 15, prosili, naprošali za sterilizacijo, drugi sosed jih pobija,… saj imajo po svoje radi svoje mačke, samo, da jim je škoda sterilizirati in jih kastrirati tega ne razumem, muce se stalno razmnožujejo, mladiči izginjajo,…
Mi smo to rešili tako, da imamo ograjen svoj vikend in psa spuščenega- no tako je pač naneslo, nismo to delali zaradi mačk in k nam ne hodijo več, je pa pred leti grozno smredlo okoli naše hiše pa nikakor ne razmišljamo in nismo o zastrupitvi.
No pa še za nameček so muce bolne ( Levkoza in mačji Aids), Kako vem, ker je pozitivna babičina mačka (Levkoza, sterilizirana), ki je bila pred leti odvržena tja kot tudi št. druge sosedove mačke in je bila z vsemi mucami v stiku in ker je bila navajena biti tudi uzuni jo je babica spuščala. Sedaj je naša- babičina mačka noter in okreva. Njihove muce pa so stalno uzuni. Tako, da je včasih težko razumeti skrbne lastnike, ki pridno hranijo muce in dajo kar nekaj tisočakov za to, namesto da bi razmišljali dolgoročno in te muce sterilizirali/kastrirali in tudi toliko stroškov ne bi bilo s hrano. društvo sem pred 1 letom prosila, da bi se šli oni pogovoriti z njimi za sterilizacijo pa nič, na vet. inšpekcijo se ne želim obrniti, ker se ne želim kregati s sosedom, je pa res da pri vsem tem trpijo in bodo trpele mačke.
– Za vas pa upam, da ne boste zastrupljali mačk, mislim, da je še veliko primernejših izhodov iz tega problema.
:)))))))
mal si mimo usekala… zemljo se gnoji z kravjim gnojem (menda je jasno s čim se krave prehranjujejo in kako).. no, še s kakšnim, samo v življenju še nisem slišala, da bi kdo gnojil z mačjim drekom ;)))
tko da, tukaj sploh ne moreš primerjave delat…
eno je, če najdeš košček kravjega dreka in mal sena (kar se zlepa ne zgodi, ker se prehitro razkroji) in drugo, če najdeš relativno star mačji drek… ja, mene bi tudi minila tista solata :((
avto je problem, ker nimamo vsi garaže…. in tudi moj avto je umazan od mačjih tac (vsak dan bi ga lahko prala) in je popraskan od mačjih krempljev.
neee, ptičev m,enda ne bomo streljali zaradi letenja po zraku in kakcev, ki padejo kamor pač padejo… ptiči so del narave, mačke pa ne in so ljudje odgovorni zanje (je tekla razprava ravno na tem forumu pred časom).
verjetno ne poznaš nikogar, ki bi imel alergijo na mačjo dlako, ker je ta tvoj stavek tako egoističen in brezoseben, da niti komentarja ne bom napisala….
iščem in iščem nekaj dobrega v krdelu mačk, ki delajo škodo na neki parceli in tujim ljudem, pa je ne najdem…
če bi jaz želela imet vrt brez škodljivcev, se zagotovo ne bi zanašala na sosedove mačke :))