Najdi forum

Kako se učiti?

Hej,
praviš da se veliko učiš… Pa a si takrat dejansko 100% skoncentrirana ali pa bluziš z mislimi tja v tri dni? Je velika razlika če si z mislimi pri snovi ali pa če na vsake toliko začneš razmišljati o nečem drugem….
Meni osebno pomaga če se grem učiti v knjižnico ker tam ne morem bluzit. Doma imaš vedno nekaj kar te dekoncentrira. Sicer pa vsakmu pomaga nekaj drugega. 😉
In ja, sam sem v gimnaziji imel podoben problem ker se nikakor nisem mogel skoncentrirati, sedaj na faksu pa se je na srečo malo spremenilo. :))

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Ojla mene pa neki že dalj časa muči. Vem da sem dolgočasn ampak se mi preprosto in odkrito po domače rečeno ne da učit.

VZROK : Rad igram računalnik ker pa me zasvoji pa sploh nimam časa za učenje. Rad bi za kakšen dober nasvet za učenje. Hvala v naprej.

Najbolj preizkušena metoda ki vedno, ampak res VEDNO deluje so zapiski.
Vsak dan prideš domov jih nardiš, prebereš tiste za naslednji dan, konec.
To deluje predvsem splošnih predmetih med tem ko matematika pa fizika….tist pa vaje =)
čeprav tut tam je kej teorije pa jo izkoristiš.

Hvala za nasvet ki ga bom upošteval ampak me zanima predvsem matematika in fizka.

Lep Pozdrav

Hay.
prišla sem iz podružnice na matično osnovno šolo, ter so mi ocene padle, kakor kamen s pečine, iz petk na štirke, čeprav se trudim mi nikakor ne uspe, da bi se pobrala nazaj na petice. Kakor je rekla ZWezdica, vem da mi ocene koristijo oz. služijo tudi za prihodnost in nadaljnje življenje. Rada bi sedla za mizo in se učila snov, ki se jo moram, ampak je toliko drugih stvari, da mi misli kar uhajajo stran od učenja, tako da se sploh ne morem spravit k stvari in res bi potrebovala pomoč pri tem. Z mamico sem se že posvetovala in mi je dala veliko predlogov, a nobeden od njih mi ne ustreza. Npr. morala sem se naučiti zgodovino, vendar je pri tem predmetu toliko letnic in dogodkov, da je moja mala glava preprosto premajhna za tolikšen kup podatkov in še bi lahko naštevala. Preprosto potrebujem nasvet, ki mi bo pomagal pri mojih težavah s učenjem. In potem so še tu prijateljice, za katere si vedno vzamemo čas in če se najde še kakšen fant, potem sem čisto aut in se ne morem zbrati, čeprav imam dve uri česa ko pridem domov za učenje. Sedaj sem v šestem razredu in je toliko novih učiteljev, sošolcev in sošolk.
Res bi prosila za nasvet ki bi mi lahko koristil v nadalnje.

Lep pozdrav.

——————————————————————————————————————————————
naživcegre Verjetno tebi ne bo več pomagalo, bo komu pa drugemu… Jaz dobim pri govornem nastopu vedno 5, ne da bi se važila ali kaj, ampak tako boste videli, da meni ta način res pomaga… ko se odločim katero temo bi imela, in najdem vse o njej, oz. osnovno, in toliko, da bo dovolj dolgo, spet pa ne predolgo ( okoli 3- 8 min, oz. različno, glede na snov)! Potem, si vse skupaj prilepim na word, in pregledam odstavek do odstavka, in od njih izluščim najpomembnejše 😉 Nato, sestavim tekst, in na paver pointu naredim pač neko predstavitev, na vsakem diapozitivu pa nalepim kakšne 3 slike, in le ključne besede… celoten teks preberem 1-3 odvisno od dolžine, samo zato, da popravim napake, malo pa s etudi naučim, preusem zraven poslušam, si predstavljam… potem še 2x z diapozitivi skupaj pripovedujem-vedno drugače, saj se ne učim po tekstu, le tega moramo oddati učiteljici, pa mi nikoli ne reče nič, ker pač ni niti podobno tekstu, zajema pa vse, kar potrebuje! Pa porabiš eno-dve uro, ne pa tako kot nekaterim ni dovolj niti 7 dni 😉 No, tako naredim jaz-vedno z diapozitivi, ker me plakat le ”zmede”! Pa srečno, upam da ste me vsaj malo razumeli

hoj sem v šestem razredu osnovne šole.sploh ne vem kako se učiti.res da sem med boljšimi v razredu ,ampak mi pri učenju vedno pomaga le mami drugače ne gre.
moja učiteljica pravi da moraš snov prespati in ko prideš domov se spočiješ greš na sveži zrak in podobno.šele potem se začneš učiti. zelo dobra sem v angleščini ampak skrbi me nemščina ter matematika pa še fizika.no z matematiko že nekako ko jo že imamo ampak naslednje leto pa nemščina potem pa še fizika.ni mi jasno zakaj ima moja soseda toliko trojk in dvojk pa je najboljša učenka.jast pa imam le eno trojko pa nisem.mami mi pravi da sem neodgovorna in mislim da bi mi prav prišla kakšna majcena živalca za katero bi skrbela čisto sama.potem bi bila mogoče malo bolj odgovorna.

prosim na pomoč ne vem kaj naj.
lp

Za začetek se naučite slovenskega jezika (vsi skupaj). Ocenjujem, da bo dovolj poslušanje pri pouku.
Potem pa naprej.

Živjo sem v 6 razred no milsim da se od enih najbols pamatnejših v razres zato pri učenju mi pa ne gre mi lahko pomagate prosim?

heiii
stara sem12 let pa mamen problem:
NE ZNAM SE UČIT…

Jao sunce otroc, če se v šestem razredu ne znate učit kaj bo pol v srednji šol…

spet jaz pri pouku redno poslušam sem med najboljšimi vse naredim prva naprimer delovne liste pa me učitlca zmer pohval pa dobim ponavad 2 dodatna lista ker se učitlci ne da it 2krat kuperat.6 razred je res težek domačo nalogo delam redno sam še vedno zraven mene sedi mami drugač ni nič.pa sem si umislila morskega prašička da mami ne bo govorila da nisem odgovorna.

Jst hodim tudi v osnovno šol. Sm odličnjak, ampak priznam da se mi ne da učit. Svetujem pa vm paukovo strategijo učenja. Men nč ne pomaga, ampak mogoče bo vm. List papirja razdeliš na dve strani. Na levo stran napišeš snov, ki si jo srčil. kokr jo lohk. Pol na desno stran pa napišeš ključne besede. Na začetku se učiš z leve strani. pol k misliš da si se nauču si probi snov zapovnt s pomočjo ključnih besed na desni strani. Probi mogoče bo pomagal. Mislim, da si tok depresivn, da pišeš na net o svojih problemih pri učenju se je že mal za vprašat. Hecam se . sam resno če kdo rabi kej naj sam v google utipka STRATEGIJE UČENJA al pa sam PAUKOVA STRATEGIJA.

jst hodim v 9. razred. vpisala se bom na gimnazijo. ampak sem zlo lena. sej zdej mam 5, 4, pa 3 trojke pa eno 2. sploh se mi ne da učit. sm vseeno dobivam petke. v šoli na pol poslušam. aja pa učim se vedno zadnji dan pred testom. kako naj se več naučim?

vsakdan se uči po vsaj2 3 ure pa bo šlo

Vsem priporočam en “priročnik” za učenje, naslov je Čist simpl – Šola brez frke. Sploh vsem tistim, ki bojo šli v SŠ ali v gimnazije. Dobi se ga v Rokus Klettu. Je pa res fajn, velik stvari zveš, npr. kako delat zapiske, se pripravit na seminarsko ali na govorno vajo, kako se učit, razporedit čas… Priporočam! 🙂

Mene nekaj zanima kako bi se učila več stari. V šoli imam v enem tednu kar tri powerpoint predstavitve…pišemo tudi test in sprašuje 3 snovi bi mi lahko prosim pomagali ker enostavno se jaz več ne morem (sfolgam) učit.Se vsako snov sproti učim. Pridem domov se na jem,naredim domačo nalogo po domači nalogi se za kake pol ure sedem za klavir in malo poigram. Potem pa se spravim učit in ura je nekje ob štirih. Učim se do osmih po osmi uri pa se malo vsedam za računalnik in pogledam TV.
Vsak nasvet bi mi prav prišel 🙂

L.p.

živjo !

Tut sama sem ful ”popušla” z ocenami kar mi je blo nekaj najhujšega nasploh ! Ampak pobrala sem se……ker sem dovol trmasta ! Najprej se odloči da zmoreš ! Sama se podnevi neznam učit in vrjemii da se vstanem tut ob 3.00 ! to naredi oz. najprej probaj ob 5.00 potem pa boš itak potrebovala vsak dan,teden, mesec ful manj spanja ! pa greš pač malo prej spat ! FUUUL POMAGA ! in veš kak je lepo pol nazaj v postlo ko znaš !

ojla, sem sedmi razred osnovne šole!
problem pri meni je da,kar se naučim si ne zapomnem,kar pa je velika težava res da imam povprečje 4 ampak mi snov težko gre v glavo….res da pomagajo mislni vzorzi…. itd. ampak meni to ne pomaga! zdaj se bova s sošolko probali učiti tako,da si pomembne podatke oz.stavke izpiševa in samo ponavljava,ponavljava,ponavljala….ampak to traja……..preveč dolg..a ma kera/kdo kakšen nasvet kako se se na čin krajši,lažji način učit?? res hvallaa… :)))

Poglej si tale link, če ti bo kaj pomagalo: http://www.smrklja.si/hot/solarka/67851

New Report

Close