Kako se s partnerjem pogovarjati o bivših
Živjo 🙂
stara sem 21 let in s partnerjem sva skupaj že nekaj mesecev z njem sem tudi izgubila nedolžnost. Pred njim se že imela druge…in z enim izmed bivših sem se “zabavala” na druge načine (orala, roke itd)
Ali moram zdajšnjemu partnerju povedati kaj sem delala z bivšim?
In kako naj mu to povem?
Ve da sem bila pred njim devica…nikoli pa me ni direktno vprašal o drugih stvareh….niti jaz mu nisem razlagala, ker se mi ni zdelo pomembno…
sedaj pa me peče vest…ker si je sam ustvaril predstavo, da pred njim nisem počela drugih stvari…
kaj naj naredim……
nikoli mu nisem ničč zanikala…nisem pa mu tudi razlagala v teh stvareh….
ker ga imam res rada…pa bi mu rada to povedala….vendar se zelo bojim njegove reakcije….
Hvala za pomoč 🙂
Spoštovani,
previdni ste do sedanjega odnosa, ki vam očitno veliko pomeni, previdni do partnerja, čigar reakcije se zelo bojite, previdni ste tudi do sebe, saj imate vso pravico zaščititi se pred nečim, česar se bojite; previden pa je tudi on, ker vas ni direktno povprašal po vaši preteklosti.
S partnerjem ste spolno intimni, primanjkuje pa vama pristne čustvene intime, v kateri je varno biti odprt in iskren. V tem ni nič slabega, je samo dejstvo. Vprašanje pa je, ali se ob tem dejstvu počutite udobno – očitno se ne; in vaša slaba vest se (upam) ne nanaša na to, kar ste imeli pred sedanjim fantom, ampak je morda pod njo bolj želja, da bi se njemu oziroma odnosu lahko v celoti predali. Niste mu bili dolžni razlagati o tistem, kar je bilo pred njim, in tudi sedaj mu niste. Je pa verjetno izjemno neprijeten občutek ob misli, da si je o vaši preteklosti ustvaril predstavo, ki ni v skladu z realnostjo. Pa si jo je res ustvaril ali pa se samo vi bojite, da si jo je? Koliko ugibanja, in nihče si ne upa nič vprašati!
Prej ali slej boste želeli vajin odnos poglobiti z odkritostjo. In prej ali slej se boste morali vprašati, ali bi res hoteli biti s fantom, ki bi vas zaradi tega, kar ste delali pred njim, obsojal, bil nad vami razočaran, prestrašen ali kar koli negativnega. Sproščena iskrenost je dragocena sestavina pristnega odnosa. Za zdaj ubirate srednjo pot med željo in previdnostjo, ko pa se boste globoko zavedeli svoje vrednosti, boste sami našli odgovor na svoje vprašanje.
Želim vam prijaznosti in strpnosti do sebe,